Λίγα λόγια για το ίντερνετ μάρκετινγκ

Τελευταία όλο και περισσότεροι δικτυωτές ενδιαφέρονται για το ίντερνετ μάρκετινγκ· είτε για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο σύστημα για να προωθήσουν την εταιρία τους είτε να βρουν ένα σύστημα το οποίο να δουλεύει με δικτυακό μάρκετινγκ και να το χτίσουν και αυτό.
Είμαι υπέρ οποιασδήποτε εξέλιξης στο δικτυακό μάρκετινγκ. Προσωπικά ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ίντερνετ μάρκετινγκ στο δικτυακό μάρκετινγκ από το 2ο μήνα μου στη δουλειά, τον Μάιο του 2002. Τότε που δεν υπήρχαν συνδέσεις ίντερνετ dsl και οι περισσότεροι δεν είχαν καν email. Το facebook, το twitter και όλες αυτές οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν και Νο1 μηχανή αναζήτησης ήταν το yahoo. Ήταν μόλις το 2002 αλλά τεχνολογικά φαντάζει μεσαίωνας…
Τέλος πάντων, από τότε ξεκίνησα να ψιλοασχολούμαι και να το ψάχνω ακολουθώντας κυρίως αυτά που έκανε η ομάδα μας στην εταιρία μου. Την περισσότερη δουλειά την έκαναν οι ηγέτες της εταιρίας μας στην Ελλάδα φέροντας όλο το σύστημα του ίντερνετ που εφάρμοζαν με μεγάλη επιτυχία άλλοι στο εξωτερικό. Από το 2004 (ίσως και νωρίτερα), είχαμε ξεκινήσει τα Webinars για να κάνουμε παρουσιάσεις της επιχειρηματικής ευκαιρίας και από το 2005 πλέον είχαμε όλο το σύστημα ικανό να λειτουργεί μέσω ίντερνετ – από την ανεύρεση ενός νέου υποψηφίου μέχρι και την εκπαίδευσή του.
Αυτό που θέλω να τονίσω σ’ αυτή την ανάρτηση είναι ότι ενώ κι εγώ ο ίδιος έχω δουλέψει πάρα πολύ και συνεχίζω να δουλεύω κυρίως μέσω ίντερνετ, αυτό που κάνει τη διαφορά – που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, δεν είναι το σύστημα του ίντερνετ, αλλά το προσωπικό στοιχείο. 
Το ίντερνετ είναι απλά ένα εργαλείο. Δεν πρόκειται να κάνει τη δουλειά για εσάς. Δεν πρόκειται να χτίσει την οικειότητα με τους υποψηφίους ή με τους συνεργάτες σας. Αυτό θα το κάνετε εσείς. Εσείς θα προσελκύσετε (ή θα απωθήσετε) τους ανθρώπους. 
Αν ήταν τόσο εύκολο, όπου απλά θα φτιάχναμε μερικά websites και θα μαζεύαμε τα στοιχεία υποψηφίων οδηγώντας τους σε παρουσιάσες, τότε για πιο λόγο οι εταιρίες μας να μας χρειαζόντουσαν; Θα προσλάμβαναν μερικούς υπαλλήλους και μερικές τηλεφωνήτριες και θα το έκαναν πολύ καλύτερα.
Είμαστε εδώ για να χτίσουμε σχέσεις· για να φροντίσουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας· για να μάθουμε τις ανάγκες τους, τα προβλήματά τους και μετά να τους προτείνουμε τη λύση μας και να είμαστε δίπλα τους μέχρι να πετύχουν αυτά που θέλουν.
Μη βασίζεστε σε “εργαλεία” ή σε “συστήματα” για να κάνουν τη δουλειά σας. Το πρώτο είναι να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες επικοινωνίας, την κατάλληλη γλώσσα επικοινωνίας και μετά όλα τα “εργαλεία” ή τα “συστήματα” θα έχουν περισσότερο νόημα και καλύτερη λειτουργία. 
Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tasos 30fyllou
Guest

Σωστα! Το εργαλειο δεν κανει τον μαστορα. Ποσα καλα εργαλεια εναι αχρηστα λογο …κακου χαρακτηρα. Καλη Μ.Εβδομαδα σε ολους.

Spiros Karagiannis
Guest

Καλημέρα!!! Είμαι σίγουρος ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν τις γνωστές πλέον σε όλους μας "υπηρεσίες" για να προωθήσουν την επιχείρησή τους, ήταν τα παιδιά που δεν κατέβαιναν στη γειτονιά να παίξουν κρυφτό, γιατί ήθελαν να τερματίσουν την πίστα στο Super Mario!

Φυσικά χαριτολογώντας, ωστόσο προσωπικά ένας λόγος που ξεκίνησα MLM είναι γιατί μ'αρέσει πολύ να γνωρίζω καινούργιο κόσμο και να συναναστρέφομαι με ακόμα περισσότερο. Όλα τ'άλλα είναι υποκατάστατα.

Εύχομαι όμως καλή επιτυχία σε όσους τα χρησιμοποιούν!!