Η Περιέργεια Σκότωσε τη Γάτα


Μετάφραση από άρθρο του Tom “Big Al” Schreiter
Έχετε ακούσει αυτή τη φράση και ισχύει.
Η περιέργεια αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο.
Περίπου 30 χρόνια πριν, παρευρέθηκα σε μια συνάντηση επαγγελματικής ευκαιρίας ως καλεσμένος ενός φίλου. Ο ομιλητής ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει την περιέργεια ως κλείσιμο για να κάνει τους υποψηφίους να βγουν μπροστά και να δεσμευτούν.
Ορίστε τι έκανε ο ομιλητής.
Καθώς προχωρούσε η συνάντηση, ο ομιλητής γυρνούσε τις σελίδες από το βιβλίο παρουσίασης που είχε μπροστά του έτσι ώστε να τις βλέπουν όλοι στην αίθουσα. Κάθε σελίδα έχει και ένα καλύτερο όφελος από την προηγούμενη σελίδα. Όλοι ήθελαν να γραφτούν!
Ξαφνικά ο ομιλητής σταμάτησε και είπε:

“Παιδιά, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολύ περισσότερα οφέλη στην ευκαιρία μας. Αλλά δεν μου επιτρέπεται να σας δείξω περισσότερα από τα καλά. Αυτά τα αποκαλύπτουμε μόνο στους διανομείς που δεσμεύονται να γίνουν SuperExecutives.

“Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς ένας SuperExecutive, θα πρέπει να κάνετε το εξής. Θα πρέπει να καλέσετε το αφεντικό σας και να του πείτε ότι δεν θα πάτε στη δουλειά αύριο το πρωί. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιστρέψετε εδώ για μία ειδική τρίωρη εκπαίδευση όπου θα αποκαλύψουμε το μυστικό για το πώς να κερδίσετε τα μεγάλα εισοδήματα που πάντα επιθυμούσατε. “

Κοίταξα γύρω μου στην αίθουσα. Μερικοί καλεσμένοι ανακάθισαν στις καρέκλες τους, αλλά οι περισσότεροι από τους καλεσμένους είχαν πάρει φωτιά. Δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι αύριο το πρωί. Ήθελαν να μάθουν τα μυστικά, τα εμπορικά μυστικά, το μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο και ακόμα περισσότερα.
Κανείς δε χρειάστηκε να “κλείσει” τους υποψηφίους στο να γραφτούν.
Ενδιαφέρον κλείσιμο, δεν νομίζετε;
—–
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of