Ξεκινήστε Με Λίγα

Στο δικτυακό μάρκετινγκ μία από τις πιο σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες είναι το να μιλάμε σε ανθρώπους. Είτε αυτό γίνεται από το τηλέφωνο είτε από κοντά, χρειάζεται να καθημερινά να μιλάμε σε ανθρώπους.

Ωραία, αν συμφωνούμε σ’ αυτό, η επόμενη ερώτηση είναι “σε πόσους ανθρώπους θα πρέπει να μιλάω καθημερινά;”
Αν ασχολείστε με μερική απασχόληση ένας καλός αριθμός είναι 3-5 άτομα την ημέρα. Αν ασχολείστε με πλήρη απασχόληση, τουλάχιστον 10. 
Αν έχετε επιχειρήσει στο παρελθόν να μιλήσετε με 3, με 5 ή και με 10 άτομα την ημέρα, ίσως το κάνατε για ένα διάστημα αλλά μετά το σταματήσατε. Είτε γιατί δεν είχατε χρόνο, είτε γιατί δεν είχατε άλλα άτομα να μιλήσετε, είτε γιατί άρχισε να εμφανίζεται η … αναβλητικότητα.
Δεν έχει μεγάλη σημασία ο λόγος. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσετε ξανά. Όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι το δίκτυό σας, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι η επιταγή σας, ένα πράγμα που θα χρειάζεται να κάνετε πάντα είναι να μιλάτε σε καινούργια άτομα και να βάζετε καινούργια μέλη στο δίκτυό σας.
Θυμάμαι, τον Οκτώβριο του 2002 λίγες ημέρες πριν σταματήσω από τη δουλειά μου σαν υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο για να ασχοληθώ με πλήρη απασχόληση με το δικτυακό μάρκετινγκ, ο τότε εργοδότης μου (ένας εκπληκτικός επιχειρηματίας και άνθρωπος), μου έδωσε μία συμβουλή· μου είπε “Ποτέ μην καθίσεις. Πάντα να δουλεύεις. Πάντα να κάνεις κάτι, γιατί αν καθίσεις, μετά είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξαναρχίσεις τη δουλειά.”
Αν λοιπόν έχω “καθίσει”, πώς ξαναρχίζω τη συνήθεια του να μιλάω σε άτομα;
Η απάντηση βρίσκεται στο να ξεκινήσετε με λίγα. 
Απαντήστε στην ερώτηση: “Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός ανθρώπων που μπορείτε να μιλήσετε κάθε μέρα, ό,τι και να γίνει;”
Ένα;
Δύο;
Πέντε;
Δεν έχει σημασία. Απλά επιλέξτε ένα νούμερο και αρχίστε να το κάνετε. Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα άτομο την ημέρα.
Σ’ αυτή τη φάση δεν έχει σημασία το νούμερο αλλά η συνήθεια. Αποκτήστε ξανά τη συνήθεια να μιλάτε σε άτομα, έστω και σε ένα άτομο την ημέρα και αφού εδραιωθεί σαν συνήθεια, μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσετε το νούμερο.
Επίσης, μη σας απασχολούν τα αποτελέσματα ή αν αυτό που κάνετε είναι πολύ λίγο. Τα αποτελέσματα θα έρθουν (έστω και με ένα άτομο την ημέρα). Δώστε την προσοχή σας στο να χτίσετε ξανά τη συνήθεια και τα υπόλοιπα θα γίνουν.
Ξεκινήστε λοιπόν με λίγα. 
Μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια “τεχνική” σε οτιδήποτε κάνετε; Πχ θα ξεκινήσω εκπαιδεύοντας έναν συνεργάτη μου. Ή θα ξεκινήσω κάνοντας πρόκριση σε ένα άτομο. Ή παίρνοντας τηλέφωνα μόνο για 15 λεπτά την ημέρα. Ή σε άλλους τομείς της ζωής μας… θα ξεκινήσω έχοντας μόνο ένα υγιεινό γεύμα την ημέρα ή θα ξεκινήσω κάνοντας μόνο 5 λεπτά γυμναστική την ημέρα…
Ξεκινήστε με λίγα και όταν νιώσετε έτοιμοι, ίσως μετά από 1 μήνα, προσθέστε και λίγο ακόμα κοκ. Σύντομα θα μπορείτε άνετα να μιλάτε σε πολλούς κάθε μέρα.
Κάποτε μου ήταν δύσκολο να μιλάω σε 2 άτομα την ημέρα. Υπήρχαν όμως περίοδοι όπου μιλούσα σε 20-30 καινούργια άτομα ΚΑΘΕ μέρα.
Δοκιμάστε το και πείτε μου τι συνέβη. Ή αν το έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν, γράψτε μου στα σχόλια την εμπειρία σας.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of