“Δεν Υπάρχουν Λεφτά Στους Πελάτες”

“Τα Λεφτά Είναι Στο Δίκτυο”
Τα έχουμε ακούσει αυτά (και ίσως τα έχουμε πει κι εμείς). Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα μαζί:
Δεν ξέρω τι προϊόντα ή υπηρεσίες εμπορεύεστε και τι κερδίζετε πουλώντας ένα πακέτο, αλλά ας υποθέσουμε ότι ένα “πακέτο” προϊόντων που εμπορεύεστε κοστίζει για προμήθεια ενός μήνα 90€ στη λιανική τιμή (περίπου 3€ την ημέρα για τον πελάτη) και ας υποθέσουμε ότι η εταιρία σας πληρώνει 30% στα 90€, δηλαδή 30€.
Άρα για κάθε πελάτη που αγοράζει ένα τέτοιο πακέτο, εσείς κερδίζετε 30€.
Αν αυτός ο πελάτης είναι ευχαριστημένος, θα συνεχίσει να παραγγέλνει αυτό το πακέτο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ και έτσι θα κερδίζετε από αυτό τον ένα πελάτη 360€ το χρόνο. Αν μείνει μαζί σας για 10 χρόνια, θα έχετε κερδίσει 3600€ μόνο από ΕΝΑΝ πελάτη. Μπορεί να μη φαίνονται πολλά, αλλά σκεφτείτε ότι κερδίσατε αυτά τα χρήματα για δουλειά που κάνατε ΜΙΑ φορά. Τον βρήκατε και τον φροντίσατε για 1 μήνα, μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί και να παραγγέλνει μόνος του τα προϊόντα. 
Αν πείτε ότι θα κάνετε μόνο ΕΝΑΝ πελάτη την ημέρα για τις επόμενες 90 ημέρες, τότε στο τέλος των 90 ημερών θα έχετε 90 πελάτες επί 30€ ο καθένας = 2700€ εισόδημα ΚΑΘΕ μήνα. Δηλαδή 32.400€ το χρόνο ή 324.000€ σε 10 χρόνια.
Για δουλειά που κάνατε για 90 ημέρες, θα κερδίζετε περισσότερα από 30.000€ το χρόνο.
Ξέρω, δεν είναι πολλά…ίσως δεν έχετε γίνει πλούσιοι, αλλά πόσοι από τους συνεργάτες σας θα έμεναν στη δουλειά αν μπορούσαν να κερδίζουν 30.000€ το χρόνο για δουλειά που έκαναν σε 90 ημέρες;
… και τι θα συνέβαινε αν κάνατε 2 πελάτες την ημέρα; 
…χμμμ
Κάτι άλλο σημαντικό που συμβαίνει είναι ότι αν φύγει ένας πελάτης, τότε δεν καταρρέει το εισόδημά σας. Απλά θα κερδίζετε 30€ λιγότερα, τα οποία θα μπορείτε να αντικαταστήσετε με τις συστάσεις που θα παίρνετε από τους υπολοιπους 89 πελάτες.
Τι συμβαίνει όμως στο δίκτυό σας αν φύγει ένας συνεργάτης; (και πάρει μαζί του και την ομάδα του)
Δε λέω ΜΗΝ κάνετε στρατολόγηση και κάντε ΜΟΝΟ πελάτες. Αυτό που λέω είναι να μην υποτιμάτε την αξία των πελατών λιανικής (εκτός κι αν δε χρειάζεστε τα 2700€/μήνα χεχε).
Τι λέτε;
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of