Εσύ πόσα κερδίζεις;


Όταν παρουσιάζετε την ευκαιρία σας, αν ακόμα ΔΕΝ κερδίζετε όσα χρήματα θα θέλατε, ίσως να ήταν καλή ιδέα να μην αναφέρετε τι χρήματα κερδίζει ο ανάδοχός σας.

πχ αν μου λέγατε “Ο ανάδοχός μου κερδίζει Χ€”, θα σας ρωτούσα, “Εσύ πόσα κερδίζεις;”

Γιατί να προκαλέσετε μία τέτοια ερώτηση;

Επίσης, το ότι ένας (ή μερικοί) κερδίζουν χρήματα, δε είναι εγγύηση ότι θα κερδίσει και ο υποψήφιός σας. Μία δεύτερη ερώτηση που θα σας έκανα είναι:

“Πόσοι ακόμα στο δίκτυο του αναδόχου σου, κερδίζουν όσα ο ανάδοχός σου;”

χμμμ … καλύτερα να μην προκαλούμε τέτοιες ερωτήσεις, δε νομίζετε;

Σε σχόλιο, που έγινε στην ομάδα μας στο facebook αναφέρθηκε το εξής “εάν όμως με ρωτήσουν, πόσα χρήματα βγάζω και είμαι καινούργιος στην εταιρία αυτή…”

Θέλω να σας ενημερώσω ότι οι υποψήφιοι ΔΕ ρωτάνε “πόσα χρήματα βγάζεις”. Αυτό το ρωτάνε μόνο αν το προκαλέσουμε εμείς. Δεν είναι μία ερώτηση που γίνεται συνήθως. Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας, στην εποχή ΠΡΙΝ ασχοληθείτε με το δικτυακό μάρκετινγκ. Η ερώτηση “πόσα χρήματα βγάζεις”, δεν υπήρχε…τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Δε θα ένιωθα άνετα να ρωτήσω ένα φίλο μου ή κάποιον που μόλις τον γνώρισα πόσα βγάζει. Απλά δεν είναι μία ερώτηση που συνηθίζεται.

Αυτή την ερώτηση μας την κάνουν υποψήφιοι οι οποίοι ασχολούνται ή έχουν ασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ ή όταν το προκαλούμε εμείς, με αυτά που λέμε.

Αν κάποιος με ρωτήσει πόσα χρήματα κερδίζω η απάντησή μου τα τελευταία χρόνια είναι πάντα η ίδια:

“Το πόσα χρήματα κερδίζω είναι προσωπικό και δεν το μοιράζομαι με άλλους. Στη δουλειά μου υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν 100.000€/μήνα και άλλοι που κερδίζουν 100€/μήνα. Το θέμα όμως δεν είναι το πόσα κερδίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αλλά το πόσα θέλεις να κερδίσεις εσύ. Πόσα χρήματα θα έπρεπε να κερδίζεις με αυτή τη δουλειά ώστε να πεις ότι αξίζει να ασχοληθώ;”

Σημείωση: Όταν μας κάνουν μία ερώτηση, ο κανόνας είναι ότι απαντάμε σύντομα και επανερχόμαστε με δική μας ερώτηση.

Σκέψεις;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Αλέξανδρος Ίτσιος
Guest

Ισχύει πιστεύω το γεγονός ότι σπάνια θα σε ρωτήσει κάποιος πόσα χρήματα κερδίζεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πρώτη επαφή. Πάντως όσες φορές έπεσα σε συζήτηση με δικτυωτές, πάντα τους ρωτούσα πόσα περίπου βγάζουν και οι ελάχιστοι που δεν μου απαντούσαν απευθείας για το πόσο βγάζουν αλλά μου απαντούσαν διπλωματικά, με έκανε ακόμη πιο καχύποπτο, δηλαδή η ερώτηση "Το πόσα χρήματα κερδίζω είναι προσωπικό και δεν το μοιράζομαι με άλλους". Τα πόσα χρήματα βγάζει ακριβώς κάποιος πιθανότατα να μην μπορεί να μου τα πει, αλλά μία απάντηση του τύπου, δεν μπορώ να σου πω πόσο ακριβώς βγάζω, αλλά είναι ένα αρκετά… Read more »

TheoCoach
Guest

Αλέξανδρε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και για την παρατήρηση. Συμφωνώ μαζί σου. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κάπως έτσι το συνεχίζω. Δηλαδή, όταν τους λέω "Το πόσα κερδίζω είναι προσωπικό κλπ" μετά αυτό που ρωτάνε είναι περισσότερο για να δουν αν μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα από το δικτυακό μάρκετινγκ. Αυτό που τους αναφέρω είναι ότι "…απλά να σου πω ότι από το 2002, το δικτυακό μάρκετινγκ είναι η μόνη μου απασχόληση. κλπ κλπ" και μετά αναφέρω λίγα πράγματα για το τι μου έχει προσφέρει το δικτυακό μάρκετινγκ όσον αφορά τον τρόπο ζωής και την ελευθερία. Ωστόσο, όπως… Read more »