Πώς πραγματικά μοιάζει η επιτυχία!

Έρχεται ο καλεσμένος στο μίτινγκ για να παρακολουθήσει μία παρουσίαση για την επιχειρηματική μας ευκαιρία και βλέπει πολύ κόσμο, ενθουσιασμό, κοστούμια, δυνατή μουσική και μετά ξεκινάει ο ομιλητής. Λέει την ιστορία του. Μετά βγαίνουν και κάποιοι άλλοι που λένε την ιστορία τους και όλοι από κάτω χειροκροτούνε.

Οι ιστορίες πηγαίνουν κάπως έτσι:

“Γεια σας. Λέγομαι _________. Είμαι 22 χρονών. Η δουλειά μου είναι υπάλληλος βιβλιοπωλείου και ασχολούμαι με το δικτυακό μάρκετινγκ part-time εδώ και 6 μήνες και τον τελευταίο μήνα κέρδισα 1500€!” (χαμός στο ακροατήριο)

ή μπορεί να είναι…

“Γεια σας. Λέγομαι ______. Είμαι 48 χρονών. Το προηγούμενό μου επάγγελμα ήταν οδηγός φορτηγού και τον περασμένο μήνα με αυτή τη δουλειά κέρδισα 10.000€!” (χαμός στο ακροατήριο)

Και σκέφτεται ο καλεσμένος (και όχι άδικα), “αν ένας υπάλληλος βιβλιοπωλείου και ένας πρώην οδηγός φορτηγού κερδίζουν τόσα χρήματα, τότε σίγουρα μπορώ κι εγώ. Αν όχι τόσα πολλά, τουλάχιστον τα μισά.”

Θυμάμαι, στην πρώτη μου παρουσίαση το 2002, είχα ακούσει έναν 26χρονο γυμναστή που κέρδιζε 600.000 δραχμές το μήνα (ήταν ακόμα πριν αλλάξουμε σε €). Αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι αν αυτός κερδίζει τόσα, τα μισά να κερδίζω εγώ στα 26 μου, (τότε ήμουν 22), τότε θα ήμουν ευχαριστημένος – τότε κέρδιζα 470€/μήνα δουλεύοντας σε βιβλιοπωλείο.”

Στις επιχειρηματικής παρουσιάσεις ακούμε και βλέπουμε την επιτυχία. Βλέπουμε το αποτέλεσμα. Δε μας λένε όμως το τι χρειάζεται να κάνουμε και το τι χρειάζεται να περάσουμε για να φτάσουμε εκεί. Οι περισσότεροι, αν ήξεραν το τι θα αντιμετωπίσουν μπαίνοντας στο δικτυακό μάρκετινγκ, δε θα ξεκινούσαν. Αυτό είναι καλό, γιατί θα έμεναν μόνο αυτοί που πραγματικά έχουν αυτό που χρειάζεται για να πετύχουν.

Η επιτυχία στο δικτυακό μάρκετινγκ φαντάζει όπως το αριστερό βέλος, ενώ πραγματικά είναι όπως το δεξί.

Εσείς είστε πρόθυμοι να περάσετε από αυτή την πορεία για να φτάσετε στους στόχους σας; (υποθέτω ότι για να διαβάζετε το blog μου, είστε πρόθυμοι) Αν ναι, τότε βρείτε και άλλους που είναι πρόθυμοι να “αντέξουν” τις ίδιες “αναταράξεις”.

Θα είναι εύκολο; Σίγουρα όχι.
Θα είναι επίπονο; Σίγουρα ναι.
Θα σκεφτείτε να τα παρατήσετε; Σίγουρα ναι.
Θα είναι μία σημαντική εμπειρία; Σίγουρα ναι.
Θα αξίζει τον κόπο; Οπωσδήποτε!

Πάμε λοιπόν;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of