Μερικές αλήθειες για την επιτυχία στο MLM

Ένα σπουδαίο άρθρο που διάβασα από έναν από τους μέντορές μου στο δικτυακό μάρκετινγκ, τον Todd Falcone το οποίο μετέφρασα και παραθέτω παρακάτω.

Συμφωνώ 100% με όλα όσα γράφει:

“Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μίας ακόμα χρονιάς, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικές αλήθειες σχετικά με την επιτυχία στο MLM.

Αν και το δικτυακό μάρκετινγκ είναι ένα εκπληκτικό επάγγελμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί κάποιος, ένα επάγγελμα στο οποίο σίγουρα ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κερδίσετε πολύ μεγάλα ποσά χρημάτων και να δημιουργήσετε ένα πολύ άνετο τρόπο ζωής για τον εαυτό σας, ωστόσο απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά.

Ξέρω ότι για κάποιους που το διαβάζουν, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά σίγουρα είναι καινούργιο για πολλούς.

Για τα τελευταία 25 χρόνια, κατάφερα να επιβιώσω σ’ αυτό το επάγγελμα. Λέω “να επιβιώσω” … επειδή πιστεύω ότι όντως είμαι ένας επιζήσας, έχοντας καταφέρει να αντέξω στο χρόνο και να διατηρήσω με συνέπεια ένα επίπεδο επιτυχίας που μου παρείχε την επιλογή να μη χρειάζεται να δουλεύω για κάποιον άλλον. Δεν ήμουν τυχερός μία φορά, όπου κέρδισα μερικά χρήματα και μετά δεν κατάφερα να ξανά-δημιουργήσω αυτή την επιτυχία ποτέ ξανά. Έχω καταφέρει να το κάνω σε 7 εταιρίες για τα τελευταία 25 χρόνια.

Μάλλον ιδέα του να βρω μία εταιρία, να δουλέψω σκληρά για 3 με 5 χρόνια και μετά να αποσυρθώ, έχει φύγει προ πολλού…τουλάχιστον για εμένα. Δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά δεν έχω συναντήσει τόσους πολλούς δικτυωτές να βρίσκουν την επιτυχία τους σε μία εταιρία και να έχουν έναν πολυτελή τρόπο ζωής από τα κέρδη της πρώτης εταιρίας που έχτισαν.

Η σκληρή πραγματικότητα ξανά, είναι ότι το δικτυακό μάρκετινγκ απαιτεί σκληρή δουλειά. Δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, ούτε κάνουν όλοι για αυτό. Για να πετύχετε σ’ αυτό το επάγγελμα απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση, μία δέσμευση που οι περισσότεροι δεν είναι πρόθυμοι να αντέξουν. Αυτοί που την αντέχουν, αποκομούν τα οφέλη. Αυτοί που δεν την αντέχουν, είτε τα παρατούν είτε συνεχίζουν να ψάχνουν την απάντησή για την επιτυχία τους σε κάποια άλλη εταιρία.

Ανέφερα πριν ότι συνεργάστηκα με 7 εταιρίες. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το λόγο που συνεργάστηκα με 7 εταιρίες πέρα από το να σας πω ότι έπρεπε να φύγω για θεμιτούς λόγους: μία εταιρία έκλεισε, μιας εταιρίας το προϊόν ήταν χάλια, ο ιδιοκτήτης είχε τεράστιο εγωισμό και κατέστρεψε την εταιρία σε ένα σεμινάριο ηγεσίας. Μακάρι να μπορούσα να δούλευα μόνο σε μία εταιρία. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη έτσι.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα. Το θέμα είναι αν μπορούν να ανακάμψουν από τα προβλήματα που συναντούν. Εταιρίες όπως η Herbalife, η Amway και η Nu Skin κατάφεραν να επιβιώσουν από τεράστια πλήγματα και να να γίνουν κάποιες από τις πιο πετυχημένες εταιρίες στο επάγγελμά μας.

Κάθε λίγα χρόνια έρχεται μία εταιρία που τραβάει την προσοχή όλων στο δικτυακό μάρκετινγκ. Αυτές οι εταιρίες εκτοξεύονται και έχουν τεράστια ανάπτυξη, εκατοντάδες άνθρωποι κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα και αρχίζει η “μετανάστευση” χιλιάδων ανθρώπων που κυνηγούν το ΝΕΟ όνειρο.

Το έχω δει αυτό να συμβαίνει αμέτρητες φορές. Ξανά και ξανά. Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί τρέχουν σ’ αυτές τις εταιρίες, με όλο τον πυρετώδη ενθουσιασμό που συμβαίνει και αφήνουν κάτι που πολλές φορές δούλευε για αυτούς, αν και ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν … μέχρι που τελικά ανακαλύπτουν ότι αυτό που “έμοιαζε” καλύτερο, στην πραγματικότητα, ήταν το ίδιο πράγμα.

Όλες οι εταιρίες έχουν θέματα και προκλήσεις. Η πρόκληση για την επιτυχία είναι αυτό ακριβώς… μία πρόκληση. Η λύση συνήθως δε βρίσκεται κάπου αλλού…αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βρίσκεται. Συνήθως όμως όχι. Η λύση βρίσκεται μέσα σας. Έχετε αυτό που χρειάζεται για να μείνετε αρκετά ώστε να πετύχετε; Μόνο εσείς το γνωρίζετε αυτό. Ο χρόνος θα δείξει.

Το να μετακομίσετε σε μία άλλη εταιρία και μετά να ανακαλύψετε ότι αυτό στο οποίο πήγατε δεν ήταν ακριβώς αυτό που “νομίζατε” μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Είχα πολλές συζητήσεις τον τελευταίο μήνα με θυμωμένους δικτυωτές από διάφορες εταιρίες που μου έλεγαν πόσο απογοητευμένοι ήταν με την μετακίνησή τους.

Ένας με τον οποίο συζητούσα είπε “Todd, μα δεν ξέρω αν η εταιρία Χ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο μέσο άνθρωπο να αντικαταστήσει το εισόδημά του σε 6 με 12 μήνες.” Η απάντησή μου ήταν, “Ποιος σου είπε ότι αυτή είναι μία δουλειά που μπορεί κάποιος, πόσο μάλλον ο μέσος άνθρωπος, να αντικαταστήσει ένα εισόδημα πλήρους απασχόλησης μέσα σε 6 με 12 μήνες με προσπάθεια μερικής απασχόλησης;”

Εγώ προσωπικά είμαι ένας μέσος άνθρωπος. Αλλά… είμαι ένας μέσος άνθρωπος πρόθυμος να εργαστώ σκληρά, να δουλέψω στις δεξιότητές μου και να μείνω αρκετά ώστε να αρχίσει να συσσωρεύεται η επιτυχία. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μπει στο δικτυακό μάρκετινγκ και να κερδίσει ένα πολύ καλό έξτρα εισόδημα δουλεύοντας με μερική απασχόληση. Άνθρωποι πάνω του μέσου όρου μπορούν να κερδίσουν πάνω του μέσου όρου εισοδήματα με πάνω του μέσου όρου προσπάθεια. Ένας μέσος άνθρωπος (σαν εμένα) μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά χρήματα μένοντας εστιασμένος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν πιστεύω ότι το δικτυακό μάρκετινγκ είναι ή ήταν σχεδιασμένο για να είναι μία επιχείρηση “πλήρους απασχόλησης” για κάποιον από το ξεκίνημα. Γιατί; Δείτε τα κέρδη σας τους πρώτους 6 – 12 μήνες και θα βρείτε την απάντηση. Το Δικτυακό Μάρκετινγκ σχεδιάστηκε ως μία επιχείρηση μερικής απασχόλησης που θα μπορούσε να κάνει κάποιος στον ελεύθερό του χρόνο, συμπληρώνοντας το εισόδημά του στο άμεσο μέλλον και σε βάθος χρόνου, να αντικαταστήσει το μισθό που κερδίζει από τη δουλειά του… και τότε, το άτομο αυτό μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να το κάνει με πλήρη απασχόληση ή όχι.

Πάρα πολλοί προωθούν το δικτυακό μάρκετινγκ ως κάτι που μπορείς να μπεις και να κερδίσεις εύκολα χρήματα. Είναι δύσκολο. Δεν είναι εύκολο. Οι ανταμοιβές υπάρχουν … και αυτές οι ανταμοιβές ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι αρκετά μεγάλες, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Και … αν όλοι εμείς, σαν δικτυωτές, συνεχίσουμε να το προωθούμε ως κάτι που έχει εύκολα χρήματα, νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Η πρότασή μου είναι να λέτε στους ανθρώπους την αλήθεια. Ενημερώστε τους για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όσον αφορά το τι να περιμένουν από την αγορά. Πολύ συχνά, οι δικτυωτές περιμένουν πολύ περισσότερα από αυτά που βρίσκουν τελικά και απογοητεύονται. Τουλάχιστον έτσι συνέβη με εμένα. Κανείς δε μου είπε ότι θα κερδίζω 10 χιλιάδες ευρώ σε 90 ημέρες, αλλά αυτό νόμιζα. Έτσι, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και κατέληξα να μετακομίσω με τους γονείς μου μέχρι να ανακάμψω οικονομικά.

Ας είμαστε υπεύθυνοι διαφημιστές. Πείτε στους ανθρώπους την αλήθεια. Πείτε στον εαυτό σας την αλήθεια … ή τουλάχιστον αρχίστε να δέχεστε το γεγονός ότι η απάντηση που ψάχνετε δε βρίσκεται σε κάποιο άλλο προϊόν ή κάποιο άλλο πλάνο αμοιβών, αλλά βρίσκεται μέσα σας … και στο χρόνο.

Το MLM “τα σπάει”. Το δικτυακό μάρκετινγκ είναι ένα εκπληκτικό επάγγελμα. Το δικτυακό μάρκετινγκ περιέχει το μηχανισμό για τη δημιουργία πλούτου: τη μόχλευση. Αλλά…ποιος σας είπε ότι το να γίνετε πλούσιοι ήταν εύκολο; Αν ήταν, όλοι θα το έκαναν.

Θέλετε να κερδίσετε πολλά χρήματα σ’ αυτό το επάγγελμα; Δουλέψτε σκληρά. Φερθείτε έξυπνα. Μείνετε αφοσιωμένοι στο πλάνο σας. Αν η εταιρία σας δεν είναι τόσο σπουδαία, δουλέψτε για ένα διάστημα πρώτα πριν κάνετε μία μετακίνηση την οποία θα μετανιώσετε. Μη “τη φέρνετε” στους άλλους. Οι άνθρωποι που βλέπετε όταν σκαρφαλώνετε τη σκάλα προς την κορυφή, είναι οι ίδιοι που θα δείτε όταν κατεβαίνετε από τη σκάλα. Το να “τη φέρνετε” στους άλλους ίσως φαντάζει καλή ιδέα για το προσωπικό σας όφελος βραχυπρόθεσμα, αλλά ποτέ δεν είναι τελικά. Να είστε καλοί. Να νοιάζεστε για τους άλλους. Πάρτε καλές αποφάσεις. Σκεφτείτε πριν ενεργήσετε. Μάλιστα, σκεφτείτε το διπλά πριν ενεργήσετε. Δουλέψτε σκληρά. Το ξαναείπα αυτό; Ξέρω ότι το είπα. Κατανοήστε ότι η επιτυχία απαιτεί χρόνο. Τίποτα δε χτίστηκε σε μία ημέρα, ούτε καν η Ρώμη.

Αποκτήστε δεξιότητες. Δουλέψτε με τον εαυτό σας. Γίνετε άτομο με ακεραιότητα. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε με αυτά που έχετε και συνεχίστε να αγωνίζεστε για να τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα.

Να έχετε ένα υπέροχο 2013. Κάντε το 2013 την καλύτερη χρονιά που είχατε ποτέ!”

Πηγή: http://toddfalcone.com/the-hard-truth-about-mlm

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of