Θα επιμείνεις μέχρι να πετύχεις;

Ο  Og Mandino, σε ένα από τα καλύτερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης που έχουν γραφτεί ποτέ, το “Ο Μεγαλύτερος Πωλητής στον Κόσμο“, είχε αναφέρει σε ένα από τα “χειρόγραφα”…

“Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω. Δε γεννήθηκα για να ηττηθώ και στις φλέβες μου δεν κυλά η αποτυχία. Δεν είμαι πρόβατο για να περιμένω το βοσκό μου να με τσιγκλήσει. Είμαι λιοντάρι και δεν καταδέχομαι να μιλώ, να συμβαδίζω και να κοιμάμαι με τα πρόβατα. Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω.”

Και όπως είχε πει και ο Lance Armstrong … “Η κούραση και ο πόνος είναι προσωρινές καταστάσεις. Η παραίτηση όμως διαρκεί για πάντα.”

Ίσως ένας από τους λόγους που υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό δικτυωτών που τα παρατάνε από το δικτυακό μάρκετινγκ μέσα στον πρώτο τους χρόνο, είναι γιατί έρχονται σ’ αυτή τη δουλειά χωρίς να έχουν την κατάλληλη νοοτροπία και τις σωστές προσδοκίες.

Αν η “υπόσχεση” είναι γρήγορα/εύκολα/πολλά χρήματα και βλέπουν ότι δεν τα έχουν όλα αυτά τον πρώτο καιρό, τότε αλλάζουν οι προτεραιότητες και τελικά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει η προσπάθεια και ο κόπος. Αν τους βοηθήσουμε όμως να “το δουν” όπως πραγματικά είναι, τότε ίσως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε αυτά τα αρνητικά ποσοστά.

Συμφωνείτε;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tasos Triantafyllou
Guest

Ειδικά το γνωμικό του Lance Armstrong είναι θησαυρός όταν το πραγματοποιείς.
Ωραίο άρθρο και στο ….σωστό μέγεθος όπως πάντα.

TheoCoach
Guest

Ευχαριστώ Τάσο!