Οι 8 Σίγουροι Τρόποι για να Εξαλείψετε το Φόβο

του Michael Oliver

Ο φόβος είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους στο δικτυακό μάρκετινγκ και στις απευθείας πωλήσεις από το να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Αυτή η παράλυση μπορεί να είναι καταστροφική τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά.

Η παγίδα του φόβου είναι πραγματική. Προέρχεται από την εστίαση στον εαυτό μας και συνήθως βασίζεται σε καταστάσεις, σκέψεις και εμπειρίες του παρελθόντος, που εκδηλώνονται στο παρόν.

Εδώ είναι 8 τρόποι για να το ξανασκεφτείτε ώστε να ξεφύγετε από αυτή την παγίδα…

  1. Αντί να σκέφτεστε την πώληση ως μία διαδικασία πειθούς, σκεφτείτε την ως μία διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων.
  2. Αντί να επικεντρώνεστε στην πώληση, επικεντρωθείτε στο να ανακαλύψετε ΑΝ χρειάζεται να γίνει κάποια πώληση ή όχι εξ αρχής.
  3. Αντί να μιλάτε για τις λύσεις σας, επιτρέψτε τους να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.
  4. Αντί να μαντεύετε τι σκέφτονται, τι λένε και τι εννοούν οι άλλοι, ρωτήστε τους τι σκέφτονται, τι λένε και τι εννοούν!
  5. Αντί να έχετε ως σκοπό της επιχείρησής σας να βγάλετε χρήματα, σκεφτείτε πρώτα τον σκοπό σας ως το να βρείτε και να βοηθήσετε ανθρώπους που έχουν προβλήματα τα οποία μπορούν να λύσουν τα προϊόντα ή η ευκαιρία σας. Τα χρήματα θα ακολουθήσουν.
  6. Αντί να επιχειρείτε να πείσετε κάποιον να σας ακούσει ή να αγοράσει τις λύσεις σας, μάθετε πρώτα πώς να τους ακούτε και τι να ακούτε. Μετά θα σας ακούσουν κι εσάς.
  7. Αντί να πείθετε ή να λέτε στους άλλους να αλλάξουν την τωρινή τους κατάσταση, μάθετε πώς και ποιες ερωτήσεις να κάνετε για να τους βοηθήσετε να επηρεάσουν αυτόματα τον εαυτό τους να αλλάξει.
  8. Αντί να μιλάτε αμέσως για τις λύσεις σας όταν ακούτε ένα πρόβλημα, ρωτήστε τους πρώτα πόσο αποφασισμένοι είναι να λύσουν το πρόβλημά τους, αν έβρισκαν την κατάλληλη λύση.
Για να τα μάθετε καλύτερα αυτά, μπορείτε να μελετήσετε το βιβλίο Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of