5 Ερωτήσεις που θα σας Βοηθήσουν να Ξεφύγετε από τη Ζώνη Άνεσης ή το Φόβο

Κάποιος αναγνώστης πρόσφατα μου έγραψε και μου είπε ότι το να κάνει τηλεφωνήματα σε υποψηφίους ήταν το μεγαλύτερό του πρόβλημα.
Αυτό που μου είπε είναι ότι φοβάται να βγει από τη ζώνη άνεσής του και ότι είναι επικίνδυνα να βρίσκεται μέσα στη ζώνη άνεσης.
Συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη. Υπάρχει κίνδυνος μέσα στη ζώνη άνεσης που δημιουργούμε για τον εαυτό μας όταν επιτρέπουμε το φόβο να μπει στη σκέψη μας. Θα δώσω λοιπόν πέντε ερωτήσεις για όσους βρίσκονται συνήθως μέσα στη “ζώνη άνεσης του φόβου”. Αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε από τη φωλιά σας και να αρχίσετε να πετυχαίνετε – στο τηλέφωνο αλλά και αυτοπροσώπως. 
1. Φοβάστε ότι θα ξεχάσετε τα λόγια σας; Αν έχετε κάνει ποτέ κάποια ομιλία ή κάποια παρουσίαση, ξέρετε ότι η απομνημόνευση δεν είναι αποτελεσματική. Είναι πολύ δύσκολο να προβάρετε ένα σενάριο και να ακούγεστε πειστικοί αν δεν έχετε πολύ ταλέντο και εκπαίδευση. Νομίζω ότι η εκπαίδευση στα προϊόντα και στο σύστημα – να γνωρίζετε πώς βοηθάνε τον υποψήφιό σας – είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το να εκπαιδεύεστε σαν ένας ηθοποιός στη σκηνή.
2. Φοβάστε ότι “θα σας την πει” ο υποψήφιος; Ίσως συναντήσετε μερικούς αγενείς υποψηφίους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευγενικοί και σας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται ή ότι όντως ενδιαφέρονται. Να θυμάστε ότι είναι ΑΠΛΑ άνθρωποι – όχι σκορπιοί. 
3. Φοβάστε για το πως ακούγεστε στο τηλέφωνο; Ακούγεται τρεμάμενη η φωνή σας; Έχετε έντονη προφορά; Αυτά είναι πράγματα που μπορείτε να τα διορθώσετε. Ηχογραφήστε και ακούστε. Ηχογραφήστε και ακούστε. Βιντεοσκοπήστε και δείτε. Βιντεοσκοπήστε και δείτε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα κινητό για να ηχογραφήσετε ή μία φθηνή κάμερα. 
4. Φοβάστε ότι δεν ξέρετε τι να ρωτήσετε; Αν φοβάστε ότι θα ξεχάσετε τα βήματα της φόρμουλας των 4ων βημάτων, τότε χρειάζεστε περισσότερη εκπαίδευση και εξάσκηση. Προτείνω να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο ώστε να μάθετε καλά τα βήματα. Ακούστε παραδείγματα μέχρι να τα μάθετε πολύ καλά. Και αν θέλετε μπορείτε να έχετε και μία κάρτα με τα βήματα μπροστά σας όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.
5. Φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα; Αν φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα σε μία συζήτηση, τότε καλό είναι να κάνετε εξάσκηση σε ανθρώπους που δεν είναι υποψήφιοι. 
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of