Ξεκινήστε πριν να είστε έτοιμοι

Μην προετοιμάζεστε. Ξεκινήστε.

Θυμηθείτε, ο εχθρός μας δεν είναι η έλλειψη προετοιμασίας· δεν είναι η δυσκολία του πρότζεκτ ή η κατάσταση της αγοράς ή το ότι δεν έχουμε χρήματα στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Ο εχθρός είναι το φλύαρο μυαλό μας, το οποίο, αν του δώσουμε έστω και ένα νανοδευτερόλεπτο, θα αρχίσει να παράγει δικαιολογίες, άλλοθι, υπεκφυγές και χίλιους ακόμα λόγους για το οποίους δε θα μπορούσαμε να/δε θα έπρεπε να/δε θα κάνουμε αυτά που ξέρουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε.

Ξεκινήστε πριν να είστε έτοιμοι.

Καλά πράγματα συμβαίνουν όταν ξεκινάμε πριν να είμαστε έτοιμοι. Καταρχήν, δείχνουμε “κότσια”. Το αίμα μας ζεσταίνεται. Το θάρρος γεννά περισσότερο θάρρος.

Ο W.H. Murray είχε πει:

Μέχρι να δεσμευτεί κάποιος, υπάρχει ο δισταγμός, η πιθανότητα να κάνει πίσω – πάντα υπάρχει αναποτελεσματικότητα. Όσον αφορά όλες τις πρωτοβουλίες (και τη δημιουργία), υπάρχει μία βασική αλήθεια, η άγνοια της οποίας σκοτώνει αμέτρητες ιδέες και υπέροχα σχέδια: ότι τη στιγμή που κάποιος σίγουρα δεσμευτεί, τότε έρχεται και η πρόνοια. Ένα ολόκληρο σύστημα γεγονότων πηγάζει από αυτή την απόφαση, φέρνοντας για το καλό αυτού που δεσμεύτηκε πολλών ειδών απρόβλεπτα συμβάντα και συναντήσεις και υλική βοήθεια που κανείς δε θα μπορούσε καν να ονειρευτεί ότι θα συναντούσε πριν. Μου αρέσει πολύ αυτό που είχε πει ο Goethe: “Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις και ονειρεύεσαι να κάνεις ξεκίνα το. Η τόλμη έχει μεγαλοφυΐα, δύναμη και μαγικές ιδιότητες. Ξεκίνα τώρα αμέσως!

Θεόδωρος Αραμπατζής
Αποσπάσματα από το βιβλίο Do The Work

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of