Εγκαταλείψτε παλιές ιδέες

Του Brian Tracy

Θεωρείτε τον εαυτό σας αρκετά δημιουργικό; Προσαρμοστικό; Ευέλικτο;

Οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι έχουν συνήθως ευέλικτα και ευπροσάρμοστα μυαλά. Παρακάτω είναι 3 δηλώσεις που μπορούν εύκολα να κάνουν οι δημιουργικόι άνθρωποι και τις οποίες μπορείτε να μάθετε με συχνή εξάσκηση.

Παραδεχτείτε Το Όταν Κάνετε Λάθος
Το πρώτο απλά είναι, “Έκανα λάθος.” Πολλοί ανησυχούν τόσο πολύ αν θα έχουν δίκιο που όλη η ενέργειά τους ξοδεύεται κωλυσιεργώντας, κατηγορώντας και αρνούμενοι. Όταν κάνετε λάθος, παραδεχτείτε το και προχωρήσετε στη λύση ή στο επόμενο βήμα.

Αντιμετωπίστε Τα Λάθη
Δεύτερον, οι μη-δημιουργικοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι σημάδι αδυναμίας να λένε, “Έκανα λάθος.” αντιθέτως, στην πραγματικότητα είναι ένα σημάδι πνευματικής ωριμότητας, προσωπικής δύναμης και ατομικού χαρακτήρα. Θυμηθείτε, όλοι κάνουν λάθη κάθε μέρα.

“Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε πιο αποτελεσματικά σε έναν τόσο ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο;”
Αυτή είναι η πιο κρίσιμη ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στη σημερινή οικονομία…έχει γίνει όλο και πιο ανταγωνιστική. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να είμαστε εξοπλισμένοι με καλές δεξιότητες, φρέσκες ιδέες, περισσότερα κίνητρα και νέες τεχνικές έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Να Είστε Ευέλικτοι Με Νέες Πληροφορίες
Η Τρίτη δήλωση που χρησιμοποιούν συχνά οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι, “Άλλαξα γνώμη.” Είναι εκπληκτικό σε πόσες άβολες καταστάσεις μπαίνουν οι άνθρωποι και μένουν σ’ αυτές, επειδή είναι απρόθυμοι ή φοβούνται να παραδεχτούν ότι άλλαξαν γνώμη.

Να Είστε Πρόθυμοι Να Μειώσετε Τις Απώλειές Σας
Αν δεχτείτε νέες πληροφορίες ή αν δείτε ότι νιώθετε διαφορετικά για μία προηγούμενη απόφαση, δεχτείτε ότι αλλάξατε γνώμη και μην επιτρέπετε σε τίποτα και σε κανένα να σας επηρεάσει. Αν μία απόφαση δεν είναι προς το καλύτερο συμφέρον σας με τα τωρινά δεδομένα, να έχετε τη δύναμη και το κουράγιο να “μειώσετε τις απώλειές σας”, για να αλλάξετε την άποψή σας και μετά να προχωρήσετε σε καλύτερα πράγματα.

Αντικείμενα Δράσης
Εδώ είναι δύο τρόποι που μπορείτε να ξεφύγετε από τη στενόμυαλη σκέψη και να γίνετε πιο δημιουργικοί.
Πρώτον, να είστε πρόθυμοι να παραδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι, ότι κάνετε λάθη, ότι κάνετε συχνά λάθος. Αυτό είναι σημάδι ευφυΐας και θάρρους.
Δεύτερον, με τις καινούργιες πληροφορίες, να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε γνώμη. Τα περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε για τις επιχειρήσεις σήμερα θα αλλάξουν τελείως στα επόμενα χρόνια επομένως να είστε οι πρώτοι που θα το αναγνωρίσετε.

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of