Η περιέργεια είναι ισχυρή και υπνωτική

Ένας πωλητής αυτοκινήτων μας μιλούσε για τις σπουδαίες δυνατότητες του αυτοκινήτου του, αλλά δεν τον ακούγαμε. Σκεφτόμασταν αν μπορούμε να καλύψουμε τις δόσεις, αν θα έχουμε αρκετά χρήματα για τις διακοπές μας, τι θα πει ο ξάδερφός μας και αν θα προλάβουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι για να δούμε την αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή.

Οι πωλητές μιλάνε. Οι υποψήφιοι δεν ακούνε.

Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Όταν μάθουμε τις βασικές δεξιότητες του Δικτυακού Μάρκετινγκ … μία από αυτές τις δεξιότητες μας διδάσκει πώς να τραβήξουμε και κρατήσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων μας, έτσι ώστε να ακούσουν τα σπουδαία πράγματα που τους λέμε.

Βλέπετε, όλοι έχουμε σπουδαία πράγματα να πούμε, αλλά οι υποψήφιοι δεν μας ακούνε.

Εδώ είναι ένα εύκολο βηματάκι που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε περισσότερους υποψηφίους να ακούν τα σπουδαία πράγματα που τους λέμε.

Χρησιμοποιήστε την περιέργεια.

Θέλετε ένα παράδειγμα;

“Αυτές οι βιταμίνες κάνουν δύο πράγματα στο σώμα σας που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστείτε.” (Τώρα ο υποψήφιός σας περιμένει με ανυπομονησία την απάντηση.)

Αυτό ήταν εύκολο, έτσι δεν είναι;

Θέλετε ένα άλλο παράδειγμα;

Ρωτήστε έναν φοιτητή πανεπιστημίου: “Ξέρεις ποια είναι η ανταμοιβή σου για την αποφοίτησή σου από το πανεπιστήμιο;” Ο φοιτητής λέει, “Όχι” (Και περιμένει με αγωνία την απάντησή σας.)

Απαντάτε: “45 χρόνια σκληρής δουλειάς.”

Το να κάνετε τους υποψηφίους σας να σας ακούσουν είναι μια δεξιότητα. Δεν μπορούμε απλά να βγούμε έξω και να αρχίσουμε την κουβεντούλα, τη φλυαρία και να ζαλίζουμε τους υποψηφίους μας με δεδομένα για την ευκαιρία και τα προϊόντα μας. Αυτό δε δουλεύει.

Η δουλειά μας είναι να μάθουμε πώς να κάνουμε να ακουστεί και να εσωτερικευτεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα από τον υποψήφιό μας.

Tom ‘Big Al’ Schreiter
fortunenow.com

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

————–
Το βιβλίο Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ θα σας διδάξει ποια είναι τα 3 πράγματα που μπορείτε να πείτε για να χειριστείτε κάθε αντίρρηση. Μάθετε ποια είναι αυτά διαβάζοντάς το. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of