“Ήθελα να δω τι είναι…”

Διάβαζα το newsletter του Tim Sales και μου άρεσε πολύ η απάντηση που έδωσε σε μία ερώτηση σε έναν από τους αναγνώστες του. Η απάντηση που του έδωσε είναι κάτι που έμαθα από τον Tim Sales πριν αρκετό καιρό και το χρησιμοποιώ με επιτυχία όποτε χρειάζεται.

Η ερώτηση που του έστειλαν ήταν: “Tim, μιλάω συνήθως με υποψηφίους που συμπλήρωσαν μία φόρμα στην ιστοσελίδα μου. Όταν τους ρωτάω αν ψάχνουν μία επιχείρηση με έδρα το σπίτι τους συχνά μου απαντάνε ότι απλά ψάχνουν να δουν τι υπάρχει διαθέσιμο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστώ έναν τέτοιο υποψήφιο;”


Η απάντηση του Tim:

Ξεκινάς λοιπόν τη συζήτησή σου με τον υποψήφιο και λες, “Συμπλήρωσες μία φόρμα στη σελίδα μου σχετικά με το πώς θα κερδίσεις χρήματα από το σπίτι. Σου τηλεφωνώ για να μιλήσουμε σχετικά με αυτό.” Και τότε ο υποψήφιος λέει, “Απλά ήθελα να δω τι επιλογές υπάρχουν.” Και δε λέει τίποτε άλλο.

Αυτό που θα του έλεγα λοιπόν εδώ είναι, “Ω, οκ, οπότε δεν ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις. Απλά ψάχνεις. Και αν δεις κάτι που σε ενδιαφερθεί θα προχωρήσεις παρακάτω και αν όχι, τότε θα το αφήσεις, σωστά;”

Αυτό που κάνω εδώ είναι να του λέω κάτι λίγο ώστε να τον κάνω να νιώσει λίγο άνετα και συνήθως λέει, “Ναι, σωστά.” Τότε συνεχίζω και λέω, “Οκ λοιπόν, κατανοητό. Να σε ρωτήσω, τι ήταν αυτό που σε έκανε να σηκωθείς από τον καναπέ και αν συμπληρώσεις μία φόρμα στο ίντερνετ; Τι είναι αυτό που ψάχνεις; Όχι απαραίτητα τί είδους επιχείρηση ψάχνεις, αλλά γιατί θα ήθελες μία δική σου επιχείρηση;”

Με αυτό τον τρόπο αρχίζουμε να μπαίνουμε στην πρόκριση, όπου θα ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται και θέλει.
———

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμη την απάντηση του Tim Sales.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of