Πώς να κάνετε τους πωλητές να σας στέλνουν καλούς υποψηφίους.

Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει αυτή την ιδέα για το πώς μπορούμε να βρίσκουμε υποψηφίους που θέλουν να κερδίσουν μερικά έξτρα χρήματα κάθε μήνα και τη βρήκα πολύ απλή και ενδιαφέρουσα. Είναι του Tom ‘Big Al’ Schreiter

———-
Επισκεφτείτε μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην περιοχή σας και δείτε όλους τους πωλητές που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα. Όλη μέρα κάθονται και περιμένουν να μπουν υποψήφιοι πελάτες στο μαγαζί τους.

Επιλέξτε έναν από αυτούς τους πωλητές και ζητήστε του να σας αφιερώσει 5 λεπτά για να του κάνετε μία πρόταση.

Ρωτήστε τον πωλητή, “Τι προμήθεια κερδίζεις από τους υποψηφίους που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο;”

Θα απαντήσει, “Τίποτα.”

Μετά κάντε του αυτή την πρόταση: “Αν ένας υποψήφιος πελάτης δεν μπορεί να πληρώσει τις μηνιαίες δόσεις ή δεν έχει αρκετά χρήματα για προκαταβολή ή δε μπορεί να βγάλει δάνειο στο όνομά του, πες του το εξής:

“Έχω ένα φίλο, το Θοδωρή. Είναι πολύ καλό παιδί. Βοηθάει ανθρώπους να κερδίζουν έξτρα χρήματα κάθε μήνα ώστε να μπορούν να αγοράσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Πάρε το τηλέφωνό του, αλλά να ξέρεις ότι είναι αρκετά απασχολημένος. Προσπάθησε όμως οπωσδήποτε να τον βρεις. Θα του δώσω και το δικό σου τηλέφωνο όταν τον ξαναδώ, σε περίπτωση που δε θα μπορέσεις να τον βρεις εσύ.”

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε έναν υποψήφιο που θέλει να κερδίσει περισσότερα χρήματα και ο πωλητής αυτοκινήτων θα έχει έναν υποψήφιο πελάτη που θα μπορεί στο μέλλον να αγοράσει το αυτοκίνητο που θέλει.

Πολλοί πωλητές (όχι όλοι) θα χαρούν να βοηθήσετε τους υποψηφίους τους να έχουν περισσότερα χρήματα ώστε να μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Tom ‘Big Al’ Schreiter
———-

Πώς σας φαίνεται η ιδέα;

Δε θα μπορούσατε να κάνετε κάτι παρόμοιο και με ασφαλιστές των οποίων οι υποψήφιοι δεν μπορούν να κάνουν μία ασφάλεια ζωής γιατί δεν έχουν χρήματα;

Ή με μεσίτες των οποίων οι υποψήφιοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ή να νοικιάσουν το σπίτι που θέλουν;

Ή να το κάνετε με οποιονδήποτε πωλητή σε οποιονδήποτε κλάδο;

Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of