Πετύχετε τα Όνειρά σας Παρά τις Πιέσεις της Δουλειάς και της ΟικογένειαςΤου Leo Babauta
Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Έχετε όνειρα που θέλετε να ακολουθήσετε, αλλά ποτέ δεν έχετε το χρόνο να το κάνετε εξαιτίας των απαιτήσεων της δουλειάς και της οικογένειάς σας;

Πρόσφατα ένας αναγνώστης ρώτησε:

“Θα το εκτιμούσα αν έγραφες την άποψή σου για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε ένα γραφείο με πολύ πίεση από τους συναδέλφους και από τη διεύθυνση και προσπαθούν να τα καταφέρουν μεταξύ των υποχρεώσεών τους στη δουλειά, στην οικογένεια και στην προσωπική τους ζωή. Πώς να πραγματοποιήσει κάποιος τα όνειρά του όταν ζει σε τέτοιο περιβάλλον;”

Εξαιρετική ερώτηση και εκφράζει πολλούς από εμάς. Έχω έξι παιδιά και γνωρίζω πώς είναι να αντιμετωπίζεις μία τρελή εργασιακή ζωή και μία τρελή οικογενειακή ζωή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που προσπαθούσα να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου έχοντας από πάνω μου τις δυνάμεις της δουλειάς και της οικογένειας να με πιέζουν. Δοκίμασα αρκετά πράγματα για να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο.

Ποια είναι λοιπόν η σύντομη απάντηση; Δεν υπάρχει τέτοια απάντηση. Απαιτεί σκληρή δουλειά. Αλλά οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες είναι:

1. Θα πρέπει να είναι κάτι που σας ενθουσιάζει και σας παθιάζει· και


2. Θα πρέπει να το κάνετε πρώτη σας προτεραιότητα και να δομήσετε την ημέρα σας έτσι ώστε να είναι πράγματι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Ας δούμε περισσότερο σε βάθος αυτούς τους δύο παράγοντες.

Δουλέψτε σε Κάτι που σας Ενθουσιάζει και σας Παθιάζει 
Αυτό το βήμα ίσως να φαίνεται λίγο τετριμμένο ή προφανές αλλά είναι κρίσιμο και νομίζω ότι είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν το σκέφτονται αρκετά.

Συχνά οι άνθρωποι νομίζουν ότι θέλουν να κάνουν κάτι, αλλά ίσως είναι απλά κάτι που νομίζουν ότι θα ήταν καλό να κάνουν … όχι κάτι που θα ήθελαν με πάθος να κάνουν. Αν είστε παθιασμένοι με κάτι, δε βλέπετε την ώρα να το κάνετε και θα ελευθερώσετε το πρόγραμμά σας και θα βρείτε χρόνο για να το κάνετε. Θα βρείτε έναν τρόπο, και όταν το κάνετε, να νιώθετε ενθουσιασμένοι και ευτυχισμένοι (και ίσως και λίγο παθιασμένοι).

Σκεφτείτε πραγματικά αν είστε ενθουσιασμένοι με τους στόχους ή τα όνειρά σας … αν όχι, τότε ίσως χρειάζεται να ψάξετε να βρείτε καινούργια όνειρα.

Αν είστε ενθουσιασμένοι και δουλεύετε πραγματικά σκληρά για να ακολουθήσετε τα όνειρά σας εξαιτίας αυτού του ενθουσιασμού, τότε πηγαίνετε στο επόμενο βήμα!

Κάντε τα Όνειρά σας Προτεραιότητα
Πώς πηγαίνετε λοιπόν από το να είστε ενθουσιασμένοι για κάτι στο να το κάνετε; Κάνοντας το όνειρό σας την πρώτη σας προτεραιότητα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα, όταν ξυπνάτε το πρωί, αποφασίζετε τι θα κάνετε για να κάνετε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Μετά κάντε αυτή την εργασία πρωί πρωί, πριν ακόμα ελέγξετε τα emails σας. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε πρώτο πράγμα το πρωί, τότε προγραμματίστε χρόνο για αργότερα. Αν είναι προτεραιότητά σας, θα βρείτε χρόνο.

Αλλά τι γίνεται με τη δουλειά και την οικογένεια; Προφανώς και τα δύο είναι προτεραιότητές σας, οπότε θα πρέπει να προγραμματίσετε χρόνο και για τα τρία. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσετε λίγο τη δουλειά που κάνετε ή να βλέπετε λιγότερη τηλεόραση ή να σερφάρετε και να διαβάζετε λιγότερο στο ίντερνετ ή να μπαίνετε λιγότερο στο facebook/twitter κλπ ή να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο για τα email σας. Βάλτε όρια σε αυτού του τύπου τις καθημερινές δραστηριότητες, ώστε να βρείτε το χρόνο να δουλέψετε για τα όνειρά σας.

Ίσως θα μπορούσατε να ξυπνάτε νωρίτερα το πρωί ή να δουλεύετε αργά το βράδυ όταν η οικογένειά σας πηγαίνει για ύπνο. Ίσως θα μπορούσατε να πάτε στο γραφείο λίγο νωρίτερα ώστε να έχετε λίγο ήσυχο χρόνο για να δουλέψετε για τα όνειρά σας ή να φύγετε νωρίτερα και να δουλέψετε για τα όνειρά σας αμέσως μετά τη δουλειά ή να δουλέψετε για τα όνειρά σας κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Μπορείτε να βρείτε χρόνο αν το κάνετε προτεραιότητά σας.

Αναλάβετε Δράση
Είναι επίσης σημαντικό φυσικά, να αναλάβετε δράση – δεν αρκεί να το προγραμματίσετε μόνο. Θα πρέπει να ξυπνήσετε από την ονειροπόληση και να αρχίσετε πραγματικά να κάνετε κάτι!

Ξανά, βάλτε τη δραστηριότητα του να προχωρήσετε πιο κοντά στο όνειρό σας σαν την πρώτη δραστηριότητα που κάνετε πρωί πρωί, αν είναι δυνατόν. Με αυτό τον τρόπο δε θα το αναβάλλετε για το τέλος της ημέρας και μετά για την επόμενη ημέρα κοκ. Μην επιτρέπετε στις εργασίες του ονείρου σας να αναβάλλονται για αργότερα!

Προσπαθήστε να αναλαμβάνετε δράση κάθε μέρα για τα όνειρά σας. Μικρά βήματα που προστίθενται σε βάθος χρόνου.

Απολαύστε τη Διαδρομή
Το κυριότερο είναι να το απολαύσετε. Αν μισείτε αυτό που κάνετε, δε θα το κάνετε για πολύ καιρό. Αλλά αν πραγματικά απολαμβάνετε τη δραστηριότητα, δε θα μπορείτε καν να περιμένετε και θα θέλετε να το κάνετε αμέσως τώρα.

Είτε το όνειρό σας είναι να γράψετε ένα βιβλίο ή να ξεκινήσετε μία νέα επιχείρηση ή να δημιουργήσετε το δικό σας blog ή να μάθετε φωτογραφία ή να πάρετε μεταπτυχιακό … μην εστιάζεστε πάντα στον προορισμό. Απολαύστε τη διαδρομή, την κάθε στιγμή, εδώ και τώρα και εκτιμήστε το υπέροχο δώρο του να μπορείτε να ακολουθείτε τα όνειρά σας.

Μοιραστείτε το άρθρο:

1
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ΠΕΤΡΟΣ WELLNES COACH
Guest

EINAI ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙGOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Σ ΕΥΧΑΡΗΣΤΟΥΜΕ ΘΟΔΩΡΗ!!!