Τρεις Κανόνες

Από το βιβλίο Crush it του Gary Vaynerchuk

Ξεχώρισα αυτό το σημείο γιατί με εκφράζει απόλυτα.

————-
Πολλοί θέλουν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας μου. Λοιπόν, το μυστικό μου είναι ότι ζω σύμφωνα με αυτούς τους τρεις απλούς κανόνες:

Αγάπα την οικογένειά σου.
Δούλευε πολύ σκληρά.
Ζήσε το πάθος σου.

Αυτό είναι όλο. Παρατηρήστε ότι δεν αναφέρω ότι το μυστικό της επιτυχίας μου είναι το ίντερνετ ή τα social media ή η τεχνολογία, αν και έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί μετράω την επιτυχία μου σύμφωνα με το πόσο ευτυχισμένος είμαι, όχι με το πόσο μεγάλη είναι η επιχείρησή μου ή πόσα χρήματα κερδίζω. Και επειδή ακολουθώ αυτούς τους τρεις κανόνες, είμαι 100 τοις εκατό ευτυχισμένος.

Δε με πιστεύετε; Πιστεύετε ότι δεν είναι εφικτό; Πιστέψτε με, είναι.

Αν δε ζείτε ήδη την πρώτη αρχή, ξεκινήστε, γιατί οτιδήποτε κι αν μάθετε, θα σας είναι άχρηστο αν δε φροντίζετε την οικογένειά σας. Η οικογένειά σας έρχεται πάντα πρώτη. Αλλά αν έχετε τακτοποιήσει αυτή την προτεραιότητα και δουλεύετε σκληρά, και δεν είστε ακόμα 100 τοις εκατό ευτυχισμένοι, είναι επειδή δε ζείτε το πάθος σας. Και αυτό φίλοι μου, αν και είναι μόνο το ένα τρίτο του μυστικού για την επιτυχία, είναι όλο το κλειδί για να ξεχωρίσετε στον κόσμο των επιχειρήσεων που ζούμε σήμερα.

Ζήστε το πάθος σας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι όταν ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά κάθε πρωί, κάθε πρωί, να είστε ενθουσιασμένοι που θα μιλήσετε, που θα ασχοληθείτε και που θα κάνετε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο απ’ όλα. Δε ζείτε για τις διακοπές επειδή δε χρειάζεστε διάλειμμα από αυτό που κάνετε – η δουλειά, το παιχνίδι και η ξεκούραση είναι ένα και το αυτό. Δε δίνετε καν σημασία στο πόσες ώρες δουλεύετε γιατί για εσάς, δεν είναι καν δουλειά. Μπορεί να κερδίζετε χρήματα, αλλά θα κάνατε αυτό που κάνετε και τζάμπα.

Εσείς είστε έτσι; Ζείτε, ή απλά κερδίζετε τα προς το ζην; Αφού περνάτε τόση πολλή ώρα στη δουλειά, γιατί να τη σπαταλάτε κάνοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που αγαπάτε περισσότερο; Η ζωή είναι πολύ μικρή. Το χρωστάτε στον εαυτό σας να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο.

———–

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of