Φόβος

Ο φόβος μάς κάνει όλους, μέχρι ένα βαθμό, αναβλητικούς και δειλούς. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο φόβος και η φτωχή εικόνα για τον εαυτό μας είναι τόσο αλληλένδετα που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να τα ξεχωρίσουμε. Αν υποθέσουμε ότι ακολουθείτε ένα πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης ή αυτοβελτίωσης, η εικόνα σας βελτιώνεται σταθερά. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας και η αυτοπεποίθηση διώχνει το φόβο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή, σύμφωνα με τον ομιλητή και συγγραφέα Bob Couch, Ph D.: “Ο φόβος είναι το σκοτεινό δωμάτιο όπου αναπτύσσουμε τα αρνητικά μας στοιχεία.”

 

Κάτι άλλο που διώχνει το φόβο είναι η καθοδήγηση.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν χρειαζόταν να οδηγήσουμε από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία χωρίς οδηγίες, χάρτες ή σηματοδότηση, θα είχαμε κάποια ανησυχία. Με οδηγίες, καλούς χάρτες και σαφή οδικά σήματα, η ανησυχία αυτή θα εξαφανιζόταν σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα, πολλοί λίγοι από εμάς θα επιχειρούσαν αυτό το ταξίδι χωρίς καθοδήγηση και χάρτες. Δυστυχώς, πολλοί λίγοι άνθρωποι είναι εξοπλισμένοι με συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να οδηγούν στους αυτοκινητόδρομους του δικτυακού μάρκετινγκ. Δεν είναι να απορεί κανείς που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων καταλήγει στο να τα παρατάει από το δικτυακό μάρκετινγκ (MLM) έχοντας πετύχει ένα μικρό μόνο κομμάτι από αυτά που έχει να προσφέρει το δικτυακό μάρκετινγκ (MLM).

Μερικά ευχάριστα νέα: Ο Δρ. Karl A. Menninger λέει: “Μας έχουν μάθει να έχουμε φόβους και μπορούμε, αν το επιθυμούμε, να μάθουμε πώς να τους αποβάλλουμε. Ο James Allen, συγγραφέας του βιβλίου As a Man Thinketh (Όπως σκέπτεται ο άνθρωπος), δήλωσε: “Αυτός που έχει υπερνικήσει την αμφιβολία και το φόβο έχει υπερνικήσει την αποτυχία”.

Αυτό που με έχει βοηθήσει εμένα προσωπικά να ξεπεράσω τους φόβους μου όσον αφορά αυτή τη δουλειά, αλλά και άλλους τομείς της ζωής μου είναι αυτά τα δύο παραπάνω πράγματα:

1ον Η αύξηση της αυτοπεποίθησής μου μέσω της γνώσης. Η γνώση αυτή προέρχεται από βιβλία, σεμινάρια, εκπαιδευτικά CDs κλπ ΚΑΙ μέσα από τη δράση – κάνοντας αυτό που φοβάμαι ξανά και ξανά και ξανά, μαθαίνω τι κάνω καλά, τι χρειάζεται να αλλάξω, χτίζω την αυτοπεποίθησή μου και τελικά ξεπερνάω το φόβο μου.

και 2ον Η καθοδήγηση από κάποιον τρίτο. Είτε είναι ένας προσωπικός προπονητής (έχω προσωπικούς προπονητές για διάφορους τομείς της ζωής μου), είτε είναι ένας φίλος, ο πατέρας μου, ο ανάδοχός μου ή κάποιος μέντορας που με βοήθησε να δω πιο καθαρά το σημείο στο οποίο βρισκόμουν και μου έδωσε το χάρτη και την πυξίδα για να φτάσω εκεί που θέλω.


———
Αν θέλετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας μέσω της γνώσης, έχω μία σειρά εκπαιδευτικών CD και ενός βιβλίου που μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.


Αν δουλεύετε ένα πλάνο και νιώθετε ότι δεν έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα και θα θέλατε κάποιον προσωπικό προπονητή για να σας καθοδηγήσει καλύτερα στο πλάνο σας, τότε ρίξτε μια ματιά στο site για την υπηρεσία προσωπικής προπόνησης που προσφέρω: http://greekcoach.gr

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of