Ένας Ορισμός της Επιτυχίας

 
Πρόσφατα διάβασα αυτό το άρθρο του Zig Ziglar και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί συμφωνώ με τους ορισμούς που δίνει για το τι είναι και τι δεν είναι η επιτυχία. (Δείτε επίσης μία παλιότερη ανάρτηση με τους 2 κανόνες για την επιτυχία του Steve Jobs)

 

 
Παρακάτω θα βρείτε μία σύντομη λίστα με χαρακτηριστικά για το τι πιστεύω ότι είναι η επιτυχία και τι πιστεύω ότι δεν είναι η επιτυχία. Ας αρχίσουμε με το τι είναι η επιτυχία.
 

Η Επιτυχία Είναι:

 1. Επιτυχία είναι το να γνωρίζετε ότι κάνατε πολύ καλή δουλειά όταν κλείνετε την πόρτα του γραφείου σας στο τέλος της εργάσιμης ημέρας και πηγαίνετε στο σπίτι. 
 2. Επιτυχία είναι να έχετε ένα σπίτι και ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.
 3. Επιτυχία είναι να έχετε οικονομική ασφάλεια για να καλύπτετε τις υποχρεώσεις σας κάθε μήνα και τη γνώση ότι έχετε εξασφαλίσει αυτή την ασφάλεια για την οικογένειά σας σε περίπτωση θανάτου σας.
 4. Επιτυχία είναι να έχετε τέτοια πίστη ώστε να ξέρετε που να στραφείτε όταν νιώθετε ότι δεν υπάρχει κάπου αλλού να βασιστείτε.
 5. Επιτυχία είναι να έχετε ένα ενδιαφέρον ή ένα χόμπι που σας δίνει χαρά και ηρεμία.
 6. Επιτυχία είναι να γνωρίζετε ποιος/-α είστε.
 7. Επιτυχία είναι να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας και να ξυπνάτε υγιείς κάθε πρωί.
 8. Επιτυχία είναι να ξαπλώνετε κάθε βράδυ, στο τέλος της ημέρας στο κρεβάτι σας και να συνειδητοποιείτε με ευγνωμοσύνη ότι “Όλα στη ζωή μου δε θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα!”
 
Βλέπετε απ’ αυτή τη λίστα ότι η επιτυχία είναι πολλά περισσότερα από έναν απλό ορισμό μίας πρότασης. Η επιτυχία έχει να κάνει με ολόκληρο το άτομο και αν παραλείψετε έναν τομέα, θα περιορίσετε την επιτυχία σας και στους άλλους τομείς. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι δεν είναι η επιτυχία.

 

 
Η Επιτυχία Δεν Είναι:
 1. Επιτυχία δεν είναι το να χάνετε το οικογενειακό δείπνο πολλές φορές την εβδομάδα επειδή δουλεύετε υπερβολικά.
 2. Επιτυχία δεν είναι να γυρνάτε βιαστικά στο σπίτι από τη δουλειά και να κρύβεστε πίσω από την τηλεόραση σκεφτόμενοι, “Μετά από τόσο δύσκολη μέρα, χρειάζομαι λίγο χρόνο για τον εαυτό μου.”
 3. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το να κερδίζετε περισσότερα χρήματα όταν ήδη έχετε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε να ξοδέψετε.
 4. Επιτυχία δεν είναι το να δουλεύετε συνέχεια και να μη διασκεδάζετε καθόλου.
 5. Επιτυχία δεν είναι το να είστε τόσο απασχολημένοι όλη μέρα ώστε να ζείτε τρώγοντας ανθυγιεινά fast food στο δρόμο.
 6. Επιτυχία δεν είναι το να ξοδεύετε την πνευματική σας ενέργεια ανησυχώντας για αργοπορημένα πρότζεκτς, για το μην αργήσετε να γυρίσετε στο σπίτι, για την υγεία σας, για το να χάσετε τη γιορτή των παιδιών σας, για το να μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς μας ή να βρείτε λίγη χαρά στη ζωή σας.
(Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής)
——–
Για εσάς τι είναι και τι δεν είναι η επιτυχία;

ΥΓ: Αν θέλετε να μάθετε πώς έχω χτίσει μια επιτυχημένη ομάδα με περισσότερα από 1.000 άτομα στο δικτυακό μάρκετινγκ, δείτε το βίντεο εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of