Ένα από τα Σημαντικότερα Μαθήματα Ζωής: Μάθετε να είστε Ευγνώμονες για Αυτά Που Ήδη Έχετε

Το 2002, για πρώτη φορά άκουσα τον Jim Rohn να μιλάει σε ένα εκπαιδευτικό γεγονός στη Γερμανία. Τα λόγια του, με ενέπνευσαν να αρχίσω ένα μοναδικό ταξίδι προσωπικής αναζήτησης, το οποίο με έχει οδηγήσει εδώ που είμαι σήμερα. Μία από τις ιδέες που έμαθα από τον Jim Rohn, και την οποία εφαρμόζω συνεχώς στη ζωή μου είναι η ιδέα της ευγνωμοσύνης. Παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο τους Jim Rohn που μετέφρασα και εξηγεί τη σημασία της ευγνωμοσύνης. Απολαύστε το! (Είχα αναφερθεί πριν 3 χρόνια ξανά στην ευγνωμοσύνη με αυτή την ανάρτηση: http://www.network-marketing.gr/2008/12/blog-post_3128.html

Του Jim Rohn

Είναι η ευγνωμοσύνη μία δεξιότητα επιβίωσης; Οι περισσότεροι ίσως θα απαντούσαν ότι “Όχι, η ευγνωμοσύνη δεν είναι ένα από τα κλειδιά για την επιβίωση,” και θα συμφωνούσα εν μέρη μαζί τους. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ήδη λύσει τα απαραίτητα προβλήματα της επιβίωσης και πλέον δουλεύουν για να πετύχουν τις επιθυμίες τους. Αλλά, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη φράση κλειδί: “Μάθετε να είστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχετε, καθώς κυνηγάτε όλα αυτά θέλετε.” Πιστεύω ότι ένα από τα πιο σημαντικά και ίσως από τα πιο απλά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε στη ζωή μας, είναι να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε ήδη λάβει και έχουμε ήδη πετύχει.


Τα χρόνια και οι εμπειρίες με έχουν φέρει εδώ που είμαι σήμερα, αλλά η ευγνωμοσύνη είναι αυτή που άνοιξε τα παράθυρα των ευκαιριών, των ευλογιών, των μοναδικών εμπειριών για να αρχίσουν να ρέουν όλα αυτά προς τα εμένα. Η ευγνωμοσύνη μου ξεκινάει προς τους γονείς μου που με μεγάλωσαν, μου έδωσαν εκπληκτικές βάσεις που έχουν κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να είναι οι μέντορες, οι οποίοι πραγματικά άλλαξαν τη ζωή μου, το εισόδημά μου, το μέλλον μου. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, για τις ιδέες, για την ευκαιρία να δουλέψω και να παράγω αποτελέσματα· όλα αυτά με έφεραν σ’ αυτό το σημείο, σε αυτή την ημέρα. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά.
Πάντα να ξεκινάτε με την ευγνωμοσύνη· να είστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχετε και δείτε όλα τα θαύματα που θα έρθουν από αυτή την απλή ενέργεια.

Η ευγνωμοσύνη είναι μόνο η αρχή· στη συνέχεια θα πρέπει να προκαλέσετε τον εαυτό σας να παράγει. Να παράγει περισσότερες ιδέες απ’ ότι χρειάζεστε για εσάς, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις ιδέες και να τις δώσετε σε άλλους. Αυτό ονομάζεται καρποφορία και αφθονία. Να σας εξηγήσω τι νομίζω ότι είναι η καρποφορία και η αφθονία: να αρχίσετε να παράγετε περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε για τον εαυτό σας, ώστε να αρχίσετε να βοηθάτε άλλους, να βοηθάτε το έθνος και να βοηθάτε το επάγγελμά σας. Αλλά για να αρχίσει όλη αυτή η υπέροχη διαδικασία, συνήθως το πρώτο βήμα είναι η ευχαριστία και η ευγνωμοσύνη· να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε και για αυτά που ήδη κάναμε. Ξεκινήστε να είστε ευγνώμονες σήμερα και δείτε όλα τα θαύματα που θα αρχίσουν να ρέουν προς εσάς.

Θεόδωρος Αραμπατζής
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of