Ένα Δολάριο και Λίγη Φιλοδοξία

Του Jim Rohn

Το κεφάλαιο, δεν είναι αυτό που έχει σημασία στην επιχείρησή σας. Δεν αγοράζετε το μέλλον σας με τα χρήματα αλλά με τις δεξιότητές σας. Αν έχετε χρήματα αλλά δεν έχετε δεξιότητες, τότε να είστε σίγουροι ότι είστε φτωχοί. Αν έχετε χρήματα και δεν έχετε φιλοδοξία, τότε προς τα που πηγαίνετε; Αν έχετε χρήματα και δεν έχετε θάρρος, τότε είστε απένταροι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα χρήματα και πολύ θάρρος.

Όταν κοιτάτε τους ανθρώπους, μην αναζητείτε πάντα αυτούς που έχουν χρήματα· τα χρήματα δεν έχουν σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η προθυμία κάποιου, η εξυπνάδα του, η προθυμία του να προσπαθήσει. Αν έχουν ένα δολάριο να επενδύσουν, για εμένα αυτό είναι αρκετό. Αν έχετε ένα δολάριο και λίγη φιλοδοξία μπορώ να σας δείξω πώς να γίνετε πλούσιοι και αυτή θα είναι μία από τις πιο κλασικές ιστορίες σε όλο τον κλάδο μας. Όταν στρατολογείτε κάποιον και σας λέει, “Δεν έχω χρήματα.” θα μπορούσατε να του πείτε, “Σε έψαχνα εδώ και έξι μήνες! Έλα να σου δείξω πώς να πετύχεις χωρίς χρήματα.”

Οι κανόνες του καπιταλισμού είναι: μπορείς πρώτα να αγοράσεις και μετά να πουλήσεις ή σε κάποεις περιπτώσεις μπορείς πρωτα να πουλήσεις και μετά να αγοράσεις. Αυτό ισχύει, μόνο αν έχετε φιλοδοξία. Αν δεν έχετε φιλοδοξία δε υπάρχει γιατρειά – ούτε τα χρήματα μπορούν να σας κάνουν καλά. Αλλά αν έχετε ένα δολάρια και λίγη φιλοδοξία θα σας δείξω πώς να γίνετε πλούσιοι. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα δολάριο θα σας δείξω πως να γίνετε πλούσιοι, γιατί μπορείτε να πουλήσετε και μετά να αγοράσετε. Κάποιος λέει, “Μόλις παραλάβω τα προϊόντα, τότε θα αρχίσω να τα πουλάω.” Όχι, όχι, δεν καταλαβαίνετε… δεν καταλαβαίνετε… την αξία της ιστορίας σας.

Πουλώντας πρώτα και μετά αγοράζοντας αυτό που κάνετε είναι να μοιράζεστε από το δικό σας ενθουσιασμό και τη δική σας πίστη για το προϊόν και την ευκαιρία. Μόλις ο πελάτης πει ναι, ζητήστε τα χρήματα και μετά πηγαίνετε να αγοράσετε το προϊόν. Αφού το κάνετε αυτό τρεις ή τέσσερις φορές θα μπορείτε να αγοράσετε και μετά να πουλήσετε, αλλά ποτέ μην επιτρέπετε στην έλλειψη χρημάτων να σας εμποδίζει από μία ευκαιρία όταν έχετε πραγματική φιλοδοξία, πίστη και θάρρος.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of