Οι επιλογές είναι το κλειδί

Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση που ίσως σας προκαλέσει κατάπληξη: 
Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορείτε να κάνετε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για να χειροτερεύσετε την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή;
Δεύτερη Ερώτηση:
Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορείτε να κάνετε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για να βελτιώσετε την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή;
Τρίτη Ερώτηση:
Πιστεύετε ότι η επιλογή είναι δική σας;
Τέταρτη Ερώτηση: 
Πιστεύετε ότι κάθε επιλογή που κάνετε έχει ένα τελικό αποτέλεσμα;
Αν απαντήσατε θετικά και στις τέσσερις αυτές ερωτήσεις, επιστρέψτε μου να σας πω με τι συμφωνήσατε μόλις τώρα, είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι. Μόλις είπατε: “Δε με ενδιαφέρει πόσο κακό ή καλό ήταν το παρελθόν μου, ούτε με ενδιαφέρει πόσο κακές ή καλές είναι οι περιστάσεις που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή· υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορώ να κάνω τώρα το οποίο ή θα βελτιώσει ή θα χειροτερέψει το μέλλον μου – και η επιλογή είναι δική μου.”
Αυτό δείχνει μεγάλη διορατικότητα γιατί λέτε: “Δεν είμαι θύμα. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα τα οποία ή θα βελτιώσουν ή θα χειροτερέψουν το μέλλον μου και εγώ είμαι αυτός ή αυτή που θα κάνει τις σωστές επιλογές.” Αποδεχόμενοι αυτό το γεγονός, βγαίνετε έξω από το ατελείωτο παιχνίδι των ενοχών και μπαίνετε στο δρόμο για να γίνετε, να κάνετε και να έχετε περισσότερα πράγματα.
Αν λοιπόν ήσασταν ειλικρινείς όταν απαντήσατε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις και αν αναλαμβάνετε την ευθύνη για το μέλλον σας, απέχετε μόλις ένα βήμα από μερικές τεράστιες αλλαγές και μια σημαντική πρόοδο που μπορούν να συμβούν στη ζωή σας. Εφόσον αποφασίσατε να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας, δεχθήκατε και την ευθύνη για το μέλλον σας. Η σημασία της απόφασης αυτής είναι συνταρακτική γιατί, αν δεν αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας, το αφήνετε στα χέρια της τύχης.
Θεόδωρος Αραμπατζής
ΥΓ: Από το βιβλίο “Πάνω από την κορυφή” του Zig Ziglar
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of