Αναπτύξτε Συνήθειες Που Ολοκληρώνουν Εργασίες

Όλοι θέλουν να είναι περισσότερο παραγωγικοί στη ζωή τους και οι δεξιότητες της καλής διαχείρισης χρόνου αποτελούνται από την ανάπτυξη των σωστών συνηθειών που ολοκληρώνουν εργασίες.

Παρακάτω θα μοιραστώ μερικές ιδέες που έμαθα από έναν από τους αγαπημένους μου εκπαιδευτές, τον Brian Tracy… 
Ένα πολύ αξιόλογο σχόλιο είναι ότι … όλα είναι δύσκολα πριν γίνουν εύκολα. Όταν αναπτύσσετε καινούργιες συνήθεις, στο ξεκίνημα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μόλις τις αναπτύξετε τότε γίνονται αυτόματες και εύκολες για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Όταν αναπτύξετε ισχυρές εργασιακές συνήθειες αναπτύσσετε ένα μοτίβο για την επιτυχία σχεδόν σε κάθε πτυχή από οτιδήποτε κάνετε. Μία από τις πιο σημαντικές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αναπτύξετε ισχυρές εργασιακές συνήθειες είναι να οραματιστείτε τον εαυτό σας ξανά και ξανά σαν ένα πολύ παραγωγικό άτομο.

Σκεφτείτε μία στιγμή στο παρελθόν που επικεντρωθήκατε πάρα πολύ και πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό. Ξαναπαίξτε αυτή την ανάμνηση ξανά και ξανά ώστε να μπορέσετε να “νιώσετε” την εμπειρία και να προ-προγραμματίσετε τον εαυτό σας να το ξανακάνει.

Τώρα, εδώ είναι μερικά ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε συνήθειες που ολοκληρώνουν εργασίες:

1. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τον εργασιακό σας χώρο και να κρατήσετε μόνο αυτά ακριβώς που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εργασία που έχει τη μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογιστή σας. Αν έχετε πολλά αρχεία και προγράμματα ανοιχτά ή πολλές καρτέλες στον πλοηγό σας, κλείστε τα όλα και κρατήστε ανοιχτά μόνο τα αρχεία στα οποία χρειάζεται να δουλέψετε εκείνη τη δεδομένη στιγμή.


2. Μετά, όταν καθίσετε στο γραφείο σας ή στο χώρο εργασίας σας αρχίστε να σκέφτεστε σαν ιδιοφυΐα και ακολουθήστε μία συστηματική και μεθοδική προσέγγιση για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.


3. Τέλος, προσέξτε τη γλώσσα του σώματός σας. Παρατηρήστε πως κάθεστε και πώς κάνετε τη δουλειά σας και ρωτήστε τον εαυτό σας αν ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος θα φαινόταν έτσι, καθόταν έτσι ή αν θα δούλευε με αυτό τον τρόπο.

Παρεμπιπτόντως, όταν κάθεστε ίσια ενώ δουλεύετε, σκέφτεστε με μεγαλύτερη διαύγεια και μεγαλύτερη προσοχή. 

Όσο περισσότερο πειθαρχείτε τον εαυτό σας να συγκεντρώνεστε με επιμονή σε ένα μόνο αντικείμενο τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε για να γίνεται άριστοι σ’ αυτό. Αυτή είναι μία από τις σπουδαιότερες συνήθειες που μπορείτε να αναπτύξετε.

Θοδωρής Αραμπατζής
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of