Χρησιμοποιήστε το ίδιο μέτρο σύγκρισης.

Όταν ο άλλος εκρήγνυται από θυμό, είναι κακός. Όταν το κάνουμε εμείς, είναι από δικαιολογημένη αγανάκτηση.
Όταν επιμένει στο δικό του, είναι πεισματάρης. Όταν το κάνετε εσείς, είναι γιατί μένετε σταθεροί στις απόψεις σας.
Όταν δεν του αρέσουν οι φίλοι σας, είναι προκατειλημμένος. Όταν οι φίλοι του δεν αρέσουν σε εσάς, είναι γιατί εσείς ξέρετε να κρίνετε τους ανθρώπους
Όταν προσπαθεί να είναι εξυπηρετικός, πάει να κερδίσει την εύνοια. Όταν το κάνετε εσείς, είναι από ευγένεια.
Όταν του παίρνει χρόνο να κάνει κάποια πράγματα, είναι αργός. Όταν εσείς κάνετε εκατό χρόνια για να ολοκληρώσετε κάτι, είστε προσεκτικοί.
Όταν βρίσκει ελαττώματα σε κάτι, είναι ψείρας. Όταν το κάνετε εσείς, οφείλεται στη λεπτή διακριτική σας ικανότητα.
Όταν απευθύνει προειδοποίηση σε κάποιον, είναι κακοπροαίρετος και αυταρχικός. Όταν το κάνετε εσείς, είναι από ειλικρινή πρόθεση για το καλό του άλλου.
—–
Η ψυχολόγος και διδάκτορας Jocelyn K. Fuller είχε πει:
“Αν αποδέχεστε τον εαυτό σας και μαθαίνετε να τα πηγαίνετε καλά μαζί του, είναι εύκολο να τα πηγαίνετε καλά και με τους περισσότερους συνανθρώπους σας. Αν πέφτετε κάτω από κάποιο χτύπημα της ζωής, ο καλύτερος τρόπος για να σηκωθείτε ξανά είναι να βοηθήσετε κάποιον άλλο να σηκωθεί.

Έχω διαπιστώσει ότι, αν ενδιαφέρομαι για τους άλλους και προσπαθώ ειλικρινά να τους βοηθήσω να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, η ζωή μου γίνεται πολύ πιο πλούσια. Με αυτή την αλλαγή στη στάση μου, πρόσεξα ότι άρχισα να ελκύω ανθρώπους οι οποίοι σκέπτονταν θετικά και όχι ανθρώπους που σκέπτονταν αρνητικά. Αυτό με βοήθησε να δημιουργήσω ένα καταπληκτικό δίκτυο από υπέροχους φίλους και συνεργάτες.

Έχω διαπιστώσει ότι δε χρειάζομαι πλέον το μακρύ κατάλογο με τους πανεπιστημιακούς τίτλους που χρησιμοποιούσα για να επικυρώσω την ύπαρξή μου ή να αποδείξω ότι είμαι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Αν και αυτοί οι τίτλοι βοηθούν στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, είναι ωραίο να συνειδητοποιώ ότι υπάρχω και χωρίς αυτούς και ότι είμαι ένας αξιόλογος άνθρωπος από μόνη μου.”

—–

Θοδωρής Αραμπατζής
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of