Τρεις Σύντομες Ιστορίες – Νο 3

Χρειάζεται ένα χωριό


Αν μπορούσαμε να συρρικνώσουμε τον πληθυσμού της Γης σε ένα χωριό εκατό κατοίκων – διατηρώντας όλες τις υπάρχουσες αναλογίες των ανθρώπων – με τι θα έμοιαζε;
Θα υπήρχαν πενήντα επτά Ασιάτες, είκοσι ένας Ευρωπαίοι, δεκατέσσερις από το Δυτικό Ημισφαίριο (Βόρειο και Νότιο) και οκτώ Αφρικανοί. Πενήντα μία θα ήταν γυναίκες, σαράντα εννέα θα ήταν άνδρες. Εβδομήντα δεν θα ήταν λευκοί, τριάντα θα ήταν λευκοί. Εβδομήντα δεν θα ήταν χριστιανοί, τριάντα θα ήταν Χριστιανοί.
Το πενήντα τοις εκατό του πλούτου ολόκληρου του κόσμου θα ήταν στα χέρια έξι μόνο ανθρώπων, και οι έξι θα ήταν πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ογδόντα θα ζουσαν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Εβδομήντα δεν θα γνώριζαν ανάγνωση. Πενήντα θα υπέφεραν από υποσιτισμό …
Κάποιος θα ήταν κοντά στη γέννηση, κάποιος άλλος θα ήταν κοντά στο θάνατο. Μόνο ένας θα κατείχε ανώτερη εκπαίδευση. Και ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα, κανείς δεν θα είχε τον δικό του υπολογιστή, καθιστώντας αδύνατο για εσας να διαβάζατε αυτές τις λέξεις.
Όταν κάποιος δει τον κόσμο μας από μια τέτοια απίστευτα συρρικνωμένη προοπτική, η ανάγκη για ανοχή και κατανόηση γίνεται οφθαλμοφανής. Θυμηθείτε αυτό την επόμενη φορά που κάποιος ισχυριστεί ότι η δική του ή η δική της επιχείρησης Δικτυακού Μάρκετινγκ είναι καλύτερη από τη δική σας. Και στη συνέχεια, βρείτε κάποιον που πραγματικά ψάχνει για όλα όσα έχετε να του προσφέρετε ….
Με τις καλύτερες ευχές μου,

Θοδωρής Αραμπατζής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of