Ο Μύθος των Τεράστιων Αλμάτων

Κάποια Mέρα…


Κάποια μέρα, όταν έρθει η σειρά μου … Κάποια μέρα, όταν θα έχω τα χρήματα … Κάποια μέρα, όταν θα έχω το χρόνο … Κάποια μέρα, όταν θα έχω τις ικανότητες, τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση …
Πόσες από αυτές τις δηλώσεις έχετε πει στον εαυτό σας; Σας έχω κάποια σοκαριστικά νέα: το “κάποια μέρα” δεν υπάρχει, ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δε θα υπάρξει. Δεν υπάρχει το “κάποια μέρα”. Υπάρχει μόνο το σήμερα. Όταν έρθει το αύριο, θα είναι μία άλλη μέρα· το ίδιο και η επόμενη ημέρα. Όλες έτσι θα είναι. Ποτέ δεν υπάρχει κάτι εκτός από το σήμερα.
Μερικά ακόμα σοκαριστικά νέα: η σειρά σας δεν πρόκειται να έρθει – είναι ήδη εδώ. Είναι εδώ και σας περιμένει Ήδη έχετε τα χρήματα. Ήδη έχετε το χρόνο. Ήδη έχετε τις δεξιότητες, τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση. Ήδη έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε.
Απλά δεν μπορείτε να τα δείτε.
Γιατί όχι; Γιατί κοιτάτε στο λάθος σημείο. Ψάχνετε για μία επανάσταση, ένα τεράστιο άλμα. Ψάχνετε για το νικηφόρο λαχείο σε ένα παιχνίδι που δεν είναι λαχείο!
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν διαβάζετε ιστορίες για νικητές του λαχείου, είναι σπάνια πρόεδροι τραπεζών, πετυχημένοι επιχειρηματίες ή στελέχη εταιριών; Ότι σπάνια είναι άνθρωποι που ήδη ήταν οικονομικά πετυχημένοι πριν αγοράσουν τον τυχερό λαχνό; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Είναι επειδή οι πετυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν κερδίζουν το λαχείο. Γιατί; Γιατί δεν αγοράζουν λαχεία.
Οι πετυχημένοι έχουν ήδη καταλάβει την αλήθεια, την οποία οι νικητές του λαχείο δεν έχουν καταλάβει: η ζωή δεν είναι λαχείο. Η επιτυχία δεν είναι ένα τυχαίο ατύχημα.
Θοδωρής Αραμπατζής
————— από το βιβλίο The Slight Edge του Jeff Olson

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of