Μύθος: Κάθε “Όχι” σε φέρνει πιο κοντά στο “Ναι”

Του Michael Oliver (με την άδειά του)

Μιλούσα με κάποιον μια μέρα και μου έλεγε ότι ο ανάδοχός του επέμενε ότι έπρεπε να κάνει τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα την ημέρα, κάθε μέρα. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να περνάει πολύ χρόνο σε κάθε τηλεφώνημα, καθώς ο σκοπός ήταν να τους στείλει σε ένα website όπου θα μπορούσαν να δουν όλες τις πληροφορίες.
Όταν ο φίλος μου του εξέφρασε την αποθάρρυνσή του όταν μετά από τα 50 τηλεφωνήματα κανείς δεν πήγε πουθενά, η απάντησή του ήταν, “Τέλεια! Πέτυχες το στόχο σου για εκείνη την ημέρα! Συνέχισε, σύντομα θα βρεις κάποιον που θα πει ναι!”
Δυστυχώς, το άτομο με το οποίο μιλούσε ο φίλος μου πιστεύει στο μύθο ότι το να μιλάμε με ανθρώπους είναι ένα “παιχνίδι αριθμών”. πχ Κάθε “Όχι” με φέρνει πιο κοντά σε ένα “Ναι”!
Η αλήθεια είναι … κάθε “Όχι” σας φέρνει πιο κοντά σε περισσότερα “Όχι!”
Όχι μόνο αυτό … γίνεστε όλο και καλύτεροι στο να κάνετε λάθος τηλεφωνήματα!
Νόμιζα ότι ο στόχος δεν ήταν το πόσα τηλεφωνήματα μπορείτε να κάνετε, αλλά το πόσες αποτελεσματικές συζητήσεις με ανθρώπους θα κάνετε … προσδιορίζοντας τα “τι”, τα “γιατί”, τα “πως” και τα “πότε” για το αν έχουν την επιθυμία να αλλάξουν την τωρινή τους κατάσταση και τη δύναμη αυτής της επιθυμίας … εστιάζοντας στο πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε να το κάνουν αυτό.
Το να βάλετε αυθέρετα ένα στόχο να τηλεφωνήσετε σε 50 ανθρώπους την ημέρα και να το επιβραβεύετε αυτό ως ένα επίτευγμα είναι μη-παραγωγική σκέψη κατά τη γνώμη μου. Είναι σκληρή δουλειά, πνευματικά και σωματικά εξουθενωτικό, σπαταλάει το χρόνο μας (τον οποίο ποτέ δε θα πάρουμε πίσω) και εκτός κι αν είστε ένα από αυτά τα σπάνια άτομα που πετυχαίνουν με αυτό τον τρόπο σκέψης, τα αποτελέσματά σας θα είναι πολύ μικρά.
Υπάρχει λοιπόν ένας καλύτερος τρόπος για να πετύχετε τα αποτελέσματα που αναζητάτε; Τι θα λέγατε αν αντί να επιτρέπετε στον εαυτό σας να καθοδηγείται από την αλήθεια κάποιου άλλου, να δημιουργούσατε τη δική σας;
Η πρότασή μου είναι η εξής: Τι θα συνέβαινε αν ο στόχος σας ήταν να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας να τηλεφωνεί σε υποψήφιους συνεργάτες μέσα σε μία καθορισμένη ώρα της ημέρας (την οποία θα καθορίσετε εσείς), και όχι πόσα τηλεφωνήματα θα κάνετε. Και μετά, να βάζατε σαν στόχο να ανακαλύψετε αν μπορείτε να τους βοηθήσετε και αν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους;
Επιπλέον, τι θα γινόταν αν:
ΑΚΟΥΓΑΤΕ αυτό που σας λέει ο εαυτός σας (όχι ο εγωισμός σας) και ακολουθούσατε αυτό που αισθάνεστε.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να κάνετε αυτό που σας λένε να κάνετε απλά και μόνο επειδή σας το λένε (παρεμπιπτόντως αυτό συμπεριλαμβάνει κι εμένα αν πω κάτι που δε δουλεύει για εσάς!) και…
ΒΡΕΙΤΕ έναν τρόπο που δουλεύει, μείνετε πιστοί σ’ αυτόν και χρησιμοποιήστε τον σαν μία βάση για να χτίσετε την επιχείρησή σας.
Natural Selling

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of