“Βάζω στοίχημα ότι ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ τη δουλειά σου:”

Εντάξει, είναι λίγο παράξενος ο τίτλος. Ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε μία κατάσταση για να συστηθείτε και να πείτε για την επιχείρησή σας είναι να ρωτήσετε τον άλλον τι δουλειά κάνει[όπως συζητήσαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση]. Αυτή η ερώτηση βέβαια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν βρίσκεστε στην εργασία κάποιου που σας εξυπηρετεί. Με άλλα λόγια, είναι κάπως ανόητο να ρωτήστε μία σερβιτόρα τι δουλειά κάνει την ώρα που σας σερβίρει στο εστιατόριο. Αυτή την ερώτηση μπορείτε να κάνετε σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Είναι μία τεχνική που ονομάζεται “Δημιουργία Διαφωνίας. Στους ανθρώπους αρέσει πολύ να διαφωνούν μαζί σας.
Ξεκινήστε μία συζήτηση με κάποιον που σας σερβίρει/εξυπηρετεί/φιλοξενεί και μετά οδηγήστε τη συζήτηση στα καλά στοιχεία της δουλειάς τους – “Θα πρέπει να συναντάς πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους εδώ” ή “Μπορώ να φανταστώ ότι είναι μία δουλειά με πολλές καλές προοπτικές” ή κάτι τέτοιο. Μετά πείτε κάτι σαν “Θα πρέπει να σ’ αρέσει πολύ η δουλειά σου!”
Τώρα, επειδή στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να διαφωνούν μαζί σας και να λένε την άποψή τους, πιθανόν θα σας πουν, “Βασικά, όχι, δε μ’ αρέσει καθόλου αυτή η δουλειά και προσπαθώ να βρω καινούργια”. Αν πουν κάτι τέτοιο, τότε έχετε ένα άνοιγμα.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ. Κάντε τους ερωτήσεις για το τι ψάχνουν, προσπαθήστε να τους κάνετε να “ονειρευτούν”. Ακούστε ΠΟΛΥ καλά. Ο στόχος εδώ είναι να συνδεθείτε μαζί τους. Μετά, αν σας φαίνονται σαν άτομα που είναι δραστήρια και έχουν όρεξη για δουλειά, ρωτήστε τους αν έχουν κάποια επαγγελματική κάρτα. Αν δεν έχουν, ίσως είναι πρόθυμοι να σας γράψουν το τηλέφωνό τους σε ένα χαρτάκι (είναι εκπληκτικό το πόσοι πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό!).
Τώρα, εδώ είναι το κόλπο. 48 ώρες αργότερα – δύο εργάσιμες ημέρες – τηλεφωνήστε τους. Μην τηλεφωνήσετε νωρίτερα, ούτε αργότερα. Υποθέστε ότι δε σας θυμούνται. Φρέσκαρετε τη μνήμη τους και βεβαιωθείτε ότι πραγματικά σας θυμούνται πριν προχωρήσετε. ΤΟΤΕ μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας.
Αυτή η τεχνική απαιτεί δεξιότητες και εξάσκηση. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την τεχνική μπορείτε να δείτε και το βιβλίο: “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ“: http://www.TheAnswerTo.gr/irresistmlm
Έχει αρκετές καλές ιδέες και τις εξηγεί πολύ καλά ώστε να μπορέσετε να τις βάλετε αμέσως σε δράση.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of