Παρακινήστε τον Εαυτό σας σε Δράση

Για να έχετε την καλύτερή σας απόδοση, πρέπει να γίνετε ο προσωπικός σας εμψυχωτής. Πρέπει να εκπονήσετε κάποια διαδικασία, μέσω της οποίας να προπονείτε και να ενθαρρύνετε συνεχώς τον εαυτό σας για να παίζει με κορυφαίες προδιαγραφές.
Το 95% των συναισθημάτων σας, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά, καθορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε στον εαυτό σας κάθε λεπτό. Το πώς αισθάνεστε δεν καθορίζεται από τι σας συμβαίνει, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο εσείς ερμηνεύετε το τι σας συμβαίνει. Η προσωπική σας εκδοχή για τα γεγονότα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το εάν αυτά σας ενθαρρύνουν ή σας αποθαρρύνουν, το εάν σας παρακινούν ή σας καταπονούν, το εάν σας ενεργοποιούν ή σας απενεργοποιούν.
Για να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο αυτοπαρακίνησης, θα πρέπει να αποφασίσετε να γίνετε απόλυτα αισιόδοξοι. Θα πρέπει να αποφασίσετε να ανταποκρίνεστε θετικά στα λόγια, τις πράξεις και τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω σας, καθώς επίσης και στις καταστάσεις που θα προκύπτουν. Μην επιτρέπετε στις αναπόφευκτες δυσκολίες και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής να επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματά σας.
Το επίπεδο της αυτοεκτίμησής σας, το πόσο δηλαδή σέβεστε και το πόσο σας αρέσει ο εαυτός σας, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το επίπεδο της αυτοπαρακίνησης και της επιμονής σας. Οφείλετε συνεχώς να μιλάτε θετικά στον εαυτό σας, για να τονώνετε την αυτοεκτίμησή σας. Να λέτε «Μου αρέσει ο εαυτός μου! Μου αρέσει ο εαυτός μου!» ξανά και ξανά μέχρι να αρχίσετε να το πιστεύετε και να συμπεριφέρεστε σαν ένα άτομο με υψηλές επιδόσεις.
Για να μη χάσετε την παρακίνησή σας και για να καταπολεμάτε αισθήματα αμφιβολίας ή φόβου, να λέτε συνεχώς στον εαυτό σας: «Μπορώ να το κάνω! Μπορώ να το κάνω!»
Όταν οι άλλοι σας ρωτάνε πώς είστε, πάντοτε να απαντάτε: «Αισθάνομαι περίφημα!»
Όπως κι αν αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σας, αποφασίστε να παραμένετε πρόσχαροι και με ανεβασμένο το ηθικό. Λέγεται ότι γενικά δεν πρέπει να μιλάς στους άλλους για τα προβλήματά σου, επειδή το 80% των ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται για αυτά και το υπόλοιπο 20% χαίρεται που τα έχεις ούτως ή άλλως.
Έπειτα από πολλές μελέτες, οι ψυχολόγοι κατέληξαν ότι η «αισιοδοξία» είναι η πλέον σημαντική ιδιότητα που μπορείτε να αναπτύξετε για την προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία και ευτυχία. Φαίνεται ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι παρουσιάζουν τρεις χαρακτηριστικές συμπεριφορές, τις οποίες έχουν μάθει μέσω της άσκησης και της επανάληψης.
Πρώτον, οι αισιόδοξοι αναζητούν το καλό σε κάθε κατάσταση. Ό,τι και να τους πηγαίνει στραβά, εκείνοι ψάχνουν να βρουν κάτι καλό ή ωφέλιμο. Και, μην εκπλήσσεστε, φαίνεται ότι πάντα το βρίσκουν.
Δεύτερον, οι αισιόδοξοι πάντοτε επιδιώκουν να πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα από κάθε πρόβλημα ή δυσκολία. Πιστεύουν ότι «οι δυσκολίες δεν έρχονται για να πάθουμε, αλλά για να μάθουμε». Πιστεύουν ότι κάθε πρόβλημα ή εμπόδιο εμπεριέχει ένα πολύτιμο μάθημα από το οποίο μπορούν να διδαχθούν και να καταστούν ωριμότεροι, και είναι αποφασισμένοι να το ανακαλύψουν.
Τρίτον, οι αισιόδοξοι πάντοτε αναζητούν τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Αντί να κατηγορούν τους άλλους ή αν παραπονιούνται, προσανατολίζονται στο πώς θα ενεργήσουν. Κάνουν ερωτήσεις του τύπου: «Ποια είναι η λύση; Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Ποιο είναι το επόμενο βήμα;»
Επιπλέον, οι άνθρωποι που είναι εκ πεποιθήσεως αισιόδοξοι, θετικοί και με ακμαίο ηθικό, σκέφτονται και μιλούν συνεχώς για τους στόχους τους. Σκέφτονται και μιλούν περισσότερο για το μέλλον και προς τα πού κατευθύνονται, παρά για το παρελθόν και το πώς προέκυψε η τωρινή τους κατάσταση. Κοιτάνε πάντα περισσότερο μπροστά, παρά πίσω.
Όταν οραματίζεστε διαρκώς τους στόχους και τα ιδανικά σας και μιλάτε στον εαυτό σας με θετικό τρόπο, αισθάνεστε περισσότερο εστιασμένοι και ενεργητικοί. Νιώθετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και πιο δημιουργικοί. Έχετε μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου και προσωπικής ισχύος.
Και όσο πιο θετικοί και κινητοποιημένοι νιώθετε, τόσο πιο πρόθυμοι είστε να αρχίσετε και τόσο πιο αποφασισμένοι είστε να συνεχίσετε.
Βήμα Δράσης. Να ελέγχετε τις σκέψεις σας. Να θυμάστε ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε περισσότερο. Φροντίστε να σκέφτεστε και να μιλάτε περισσότερο για τα πράγματα που θέλετε, παρά για εκείνα που δε θέλετε.
Να έχετε θετική σκέψη, αποδεχόμενοι ακέραια την ευθύνη για τον εαυτό σας και για ό,τι σας συμβαίνει. Μην επικρίνετε και μην κατηγορείτε τους άλλους για τίποτε. Αποφασίστε να προοδεύσετε, αντί να βρίσκετε δικαιολογίες. Εστιάστε τις σκέψεις και την ενέργειά σας μπροστά, στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας, κι αφήστε τα υπόλοιπα.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Μοιραστείτε το άρθρο:

1
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Η Ευκαιρία της ζωής σου
Guest

Πολύ χρήσιμο το άρθρο! Είναι πολύ παρακινητική και η ταινία "Το μυστικό"!