“Γιατί είμαι Χοντρός, Καπνίζω και Πίνω Πολύ!”

ένα άρθρο του Michael Oliver
Ένα απόγευμα ήμουν με το προσωπικό μιας εταιρίας στης οποίας το ετήσιο συνέδριο θα μιλούσα, όταν μας προσέγγισαν δύο άτομα από ένα άλλο συνέδριο που γινόταν στο ξενοδοχείο. Ανακάλυψαν ότι η εταιρία ήταν εταιρία υγείας και διατροφής.
Νόμιζαν ότι είμαι διανομέας αυτής της εταιρίας και με κάπως επιθετικό τρόπο με προκάλεσαν κάνοντάς μου αυτή την ερώτηση:
“Λοιπόν, γιατί θα πρέπει να αγοράσω τα προϊόντα σου;”
Πριν προχωρήσω παρακάτω … σκεφτείτε πώς θα απαντούσατε αυτού του είδους την ερώτηση σ’ αυτή την περίπτωση;
Οι περισσότεροι διανομείς που το συζήτησα παραδέχτηκαν ότι θα εκτόξευαν μία σειρά από λόγους που η διατροφή και τα προϊόντα τους είναι τόσο σημαντικά για την υγεία. Επίσης σχεδόν όλοι θα έλεγαν και την προσωπική τους ιστορία με τα προϊόντα.
Γιατί υπάρχει αυτή η ανάγκη να πούμε;
Το μυστικό, για να κάνουμε εγγραφές και πελάτες με επιτυχία, είναι πρώτα να πάρουμε τις πληροφορίες πριν παρουσιάσουμε ή πριν πούμε κάτι. Η δουλειά μας δεν είναι να λέμε (πουλάμε) – η δουλειά μας είναι να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ/ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ – και κάνοντάς το αυτό να επιτρέψουμε τους υποψήφιους αγοραστές να πουν(πουλήσουν) στον εαυτό τους! Άλλωστε, σκεφτείτε το, δεν είχα ιδέα για ποιο λόγο θα έπρεπε να αγοράσει οτιδήποτε. Δεν ήξερα τίποτα για αυτόν, και αν του έλεγα, θα του έλεγα κάτι που εγώ νόμιζα ότι ήταν σωστό.
Ορίστε πως απάντησα – ήσυχα:
“Δεν είμαι σίγουρος – γιατί θα πρέπει;”
Χωρίς καν να το σκεφτεί μου απάντησε:
“Γιατί είμαι χοντρός, καπνίζω και πίνω πολύ!”
Απάντησε στην ερώτησή του!
Όχι μόνο αυτό, η επιθετικότητα αμέσως έλιωσε. Γιατί; Γιατί επέλεξα να μην την ανταποδώσω.
Όποια συναισθηματικά φορτία μπορεί να κουβαλούσε εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καμία επιρροή σε εμένα. Μπορούμε να επηρεαστούμε από τους άλλους μόνο αν το επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι.
Από εκείνο το σημείο και μετά είχαμε μία πολλή καλή συζήτηση για το τι θα μπορούσε να κάνει για τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε. Το τελευταίο που συζητήσαμε ήταν τα προϊόντα.
Και η ειρωνεία είναι ότι, επειδή συζητήσαμε για τα προϊόντα αφού πρώτα συζητήσαμε άλλες λύσεις όπως το να τρώει καλές τροφές και να γυμνάζεται, αυτομάτως απέκτησαν περισσότερη αξία. Γιατί; Γιατί δεν ένιωσε ότι του πουλούσα κάτι.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of