“Πως μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να δουν το MLM σαν μία νόμιμη επιχείρηση;”

Οι ερωτήσεις ή οι αντιρρήσεις σχετικά με το MLM ή το δικτυακό μάρκετινγκ θα σας έρθουν από τον υποψήφιο με την ερώτηση, “Είναι MLM;” “Είναι Δικτυακό Μάρκετινγκ;” Ή “Είναι μια απ’ αυτές τις πυραμίδες;” ή “Είναι σαν την Amway, Herbalife, LR ή κάποια άλλη εταιρία;”
Αυτή η ερώτηση/αντίρρηση έρχεται από τον υποψήφιο που έχει ‘εκτεθεί’ στο παρελθόν στο MLM/Δικτυακό Μάρκετινγκ ή που έχει ακούσει γι’ αυτό από κάποιον φίλο, συγγενή ή από τα μέσα ενημέρωσης. Για να χειριστείτε σωστά αυτή την αντίρρηση – αν είναι αντίρρηση – θα κάνετε αυτό που κάνετε πάντα σε μία ερώτηση ή αντίρρηση και αυτό είναι να βρείτε ποια ήταν η εμπειρία τους. Πολλές φορές δεν είχαν κάποια εμπειρία, όλες οι πληροφορίες που έχουν προέρχονται από φήμες.
Αν είχαν μια κακή εμπειρία με το MLM, ο μόνος τρόπος να ξεπεράσετε αυτή την αντίρρηση είναι να τους καθοδηγήσετε να δουν ότι η κακή εμπειρία τους ή η έλλειψη επιτυχίας ήταν λόγω της ανεπαρκούς εκπαίδευσης. Ακόμη και αν η εταιρεία με την οποία είχαν ασχοληθεί έκλεισε, ο λόγος είναι πάλι η έλλειψη εκπαίδευσης – στην περίπτωση αυτή θα ήταν ελλιπής εκπαίδευση για το πώς να αξιολογήσει μία εταιρία.
Έτσι, για να συνοψίσουμε το πώς να χειριστείτε την αντίρρηση για το MLM πρέπει πρώτα να μάθετε τι εμπειρία είχαν, και στη συνέχεια να τους καθοδηγήσετε να αντιληφθούν ότι η έλλειψη επιτυχίας ή η κακή εμπειρία οφειλόταν στην κακή εκπαίδευση.
Τώρα αν ποτέ δεν ασχολήθηκαν με το δικταυκό μάρκετινγκ και όλες οι πληροφορίες τους είναι φήμες, ακολουθήστε τις ίδιες διαδικασίες. Μπορείτε να πάρετε κάθε θέμα που αναφέρουν και να τους δείξετε πώς μπορεί να λυθεί με την εκπαίδευση. Προφανώς αν αναφέρουν ότι είναι παράνομο, θα το χειριστείτε βάζοντάς τους να δουν το βίντεο “Έξυπνη Αμοιβή”. Ποτέ δεν έχω δεχθεί την αντίρρηση της πυραμίδας από κάποιον που είδε το βίντεο.
ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ
Θα σας δείξω πρώτα αυτή τη διαδικασία:
Ο υποψήφιος ρωτάει: “Είναι MLM;”
“Ναι είναι MLM – πώς ξέρετε το MLM (πυραμίδες, Amway κλπ);” Ή, “Θα μπορούσατε να διευκρινίσετε τι εννοείτε λέγοντας MLM (πυραμίδα, Amway, κλπ);”
Στη συνέχεια, η επόμενη σημαντική ερώτηση είναι, “Έχετε προσωπική εμπειρία με μια εταιρεία MLM ή αναφέρεστε στην εμπειρία κάποιου άλλου;”
Πολλές φορές δε χρειάζεται να το ρωτήσετε αυτό, επειδή θα σας το έλεγαν απαντώντας στην πρώτη σας ερώτηση. Αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε. Πολλές φορές άρχισα να χειρίζομαι αυτή την αντίρρηση μέχρι που κατάλαβα ότι ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ στο παρελθόν. Αν δεν έχουν ασχοληθεί, αλλά έχουν αρνητική άποψη για τον κλάδο θα πρέπει να παρουσιάσετε τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τον κλάδο.
Αν είχαν εμπειρία με το δικτυακό μάρκετινγκ, τότε είναι καλό να τους αφήσετε να σας πουν πλήρως την εμπειρία τους – αναγνωρίστε όλα όσα πούνε – ποτέ μην τους αμφισβητήσετε ή μη διαφωνήσετε μαζί τους. Ποτέ μη μιλήστε άσχημα για μια άλλη εταιρεία ή γραμμή αναδοχής. Μόλις πάρετε όλες τις πληροφορίες, προχωρήστε με αυτήν την ερώτηση:
“Να σας ρωτήσω, λειτουργεί/δουλεύει το δικτυακό μάρκετινγκ … όχι για εσάς, όχι για κάποιον που γνωρίζετε … απλά σαν κλάδος, λειτουργεί/δουλεύει;” (Πάρτε την απάντησή τους.)
Στη συνέχεια ρωτήστε, “Τι νομίζετε ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει για ένα άτομο;” Και από εδώ πρέπει να τους καθοδηγήσετε στην εκπαίδευση. Πραγματικά προσπαθήστε να τους κάνετε να δουν και να σας το πούν ότι η εκπαίδευση είναι η μόνη προφανής λύση. Προσπαθήστε να μην τους το ΠΕΙΤΕ αυτό· καθοδηγήστε τους σε αυτό και κάντε τους να το συνειδητοποιήσουν και να το αναφέρουν από μόνοι τους. Να θυμάστε, αν πείτε εσείς κάτι – μπορεί να αμφισβητηθεί· αν το πουν αυτοί – πρέπει να είναι αλήθεια.
Τώρα, από τη στιγμή που συμφωνούν ότι η εκπαίδευση είναι η λύση, εξηγήστε τους το πλεονέκτημα που θα έχουν με τη δική σας μοναδική εκπαίδευση (σας προτείνω να συζητήσετε αυτά που έχετε μάθει από το Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ επειδή αυτή είναι πολλή διαφορετική εκπαίδευση από ό,τι οι περισσότερες που έχουν λάβει ποτέ στο δικτυακό μάρκετινγκ και είναι πραγματικά αυτό που χρειάζονται).
ΤΩΡΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Ή ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ MLM. Σε περίπτωση που δεν δουν πώς είναι διαφορετικά, δε θα ξεκινήσουν. Αφού τους κάνετε να συμφωνήσουν ότι η εκπαίδευση είναι η λύση και ότι η δική σας είναι διαφορετική – τότε κλείνετε σε δράση με κάτι σαν:
“Κε Παπαδόπουλε, θέλω να καθίσουμε και να σας δείξω πώς είναι διαφορετικά. Θέλω να σας δείξω τα εργαλεία εκπαίδευσης που υπάρχουν τώρα στη διάθεσή σας. Είστε ανοιχτός να καθίσουμε και να συζητήσουμε; ”
Μια εναλλακτική λύση θα ήταν: “Κε Παπαδόπουλε, καταλαβαίνω απόλυτα όλα όσα ανέφερατε και μπορώ να δω πώς σας άφησε μια άσχημη γεύση όλο αυτό – το βίντεο που θα ήθελα να σας στείλω πραγματικά θα σας βοηθήσει σ’ αυτό – στο βίντεο μιλάει ένας Καθηγητής Μάρκετινγκ που διδάσκει το δικτυακό μάρκετινγκ σε πανεπιστήμιο και κάποιος πολύ πετυχημένος σε αυτό. Το βίντεο δεν είναι από την εταιρεία μας, είναι απλά για τον κλάδο. Εξηγεί πραγματικά τα πάντα πολύ ξεκάθαρα χωρίς οποιαδήποτε διαφημιστική φανφάρα. Επιτρέψτε μου να σας το στείλω, να το δείτε και στη συνέχεια να συζητήσουμε περισσότερα για αυτό.”
Μερικές φορές η εμπειρία τους ήταν άσχημη, διότι “η εταιρεία έκλεισε” ή η εταιρία δεν τους επέτρεπε να επιστρέψουν τα προϊόντα που παρήγγειλαν ή κάτι παρόμοιο. Αφού κάνετε βάσιμο ό,τι σας πουν, απαντήστε:
“Μπορώ να καταλάβω πώς αυτό ήταν μια κακή εμπειρία για σας. Και λυπάμαι που είχατε αυτή την εμπειρία … Αλλά προχωρώντας μπροστά, είναι σαν να εργάζεστε ως υπάλληλος για μια κακή εταιρεία – δε σημαίνει ότι ποτέ ξανά δε θα δουλέψετε μόνο και μόνο επειδή είχατε μια κακή εμπειρία. Λογικό δεν είναι; Ή, όπως αν φάτε έναν κακό γεύμα – δε σημαίνει ότι θα σταματήσετε να τρώτε μόνο και μόνο εξαιτίας ενός κακού γεύματος. Σωστά; ”
“Πυραμίδα”
Σε περίπτωση που ρωτήσουν για πυραμίδες – “Είναι η μία από αυτές τις παράνομες πυραμίδες;” Απάντηση:
“Όχι βέβαια. Οι πυραμίδες είναι παράνομες. Δε θα σπαταλούσα το χρόνο μου ή το δικό σας για κάτι παράνομο. Αυτό που συζητάμε είναι μια νόμιμη επιχείρηση.”
(Επιστρέψτε σε όποιο βήμα της Φόρμουλας Πρόσκλησης ήσασταν πριν από αυτήν την ερώτηση). Βεβαιωθείτε ότι θα τους βάλετε να δουν το βίντεο “Έξυπνη Αμοιβή”, καθώς κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στον πλήρη χειρισμό αυτής της αντίρρηση από ό,τι μπορείτε μόνοι σας.
Αυτό λοιπόν θα πρέπει να σας βοηθήσει να χειριστεί την αντίρρηση σχετικά με το MLM – Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές μεθόδους αλλά αυτή λειτουργεί αποτελεσματικά κάθε φορά!
Tim Sales

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of