Ο Νόμος του Σχεδιασμού/Προγραμματισμού

του Brian Tracy
Κάθε λεπτό που αφιερώνετε στον σχεδιασμό εξοικονομεί δέκα λεπτά στην εκτέλεση. Ο σκοπός του στρατηγικού σχεδιασμού σε μία επιχείρηση είναι να αναδιοργανώσει και να ανακατασκευάσει τις δραστηριότητες και τις πηγές της εταιρίας έτσι ώστε να αυξήσει την απόδοση των χρημάτων που επενδύθηκαν και δουλεύουν στην εταιρία. Ο σκοπός του “προσωπικού στρατηγικού σχεδιασμού” είναι για να αυξήσετε την “απόδοσης της ενέργειας”, την απόδοση στο νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό και πνευματικό κεφάλαιο που έχετε επενδύει στη ζωή και στην καριέρα σας.
Κάθε Λεπτό Κάθε λεπτό που αφιερώνετε στο σχεδιασμό των στόχων σας, των δραστηριοτήτων σας και του χρόνου σας προκαταβολικά σας εξοικονομεί δέκα λεπτά εργασίας στην εκτέλεση αυτών των σχεδίων. Επομένως, ο προσεκτικός προκαταβολικός σχεδιασμός σας δίνει μία απόδοση δέκα φορές, ή 1000 τοις εκατό, στην επένδυση νοητικής, συναισθηματικής και σωματικής ενέργειας.
10-12 Λεπτά Χρειάζονται μόνο περίπου 10-12 λεπτά για να φτιάξετε το σχέδιο της ημέρας σας. Αυτή η επένδυση των 10-12 λεπτών θα σας εξοικονομήσει περίπου 2 ώρες την ημέρα ή 25% αύξηση στην παραγωγικότητα και στην απόδοσή σας, απόδοση στην επένδυση, από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσετε να σχεδιάζετε την ημέρα σας προκαταβολικά.
Ημερολόγιο Το κλειδί στην προσωπική αποδοτικότητα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό ημερολόγιο/πρόγραμμα. Πρακτικά κάθε ημερολόγιο θα είναι αποτελεσματικό αν πειθαρχήσετε τον εαυτό σας να το χρησιμοποιήσετε σαν την καρδιά του του συστήματος διαχείρισης του χρόνου σας. Σήμερα, τα PDA και τα smart phones σε συνδυασμό με τους προσωπικούς υπολογιστές, μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το χρόνο σας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απ’ ότι στο παρελθόν.
Κυρίαρχη Λίστα Ξεκινήστε με μία κυρίαρχη λίστα ως η βάση του συστήματος σχεδιασμού του χρόνου σας Γράψτε όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε που θα χρειαστεί να κάνετε για το αόριστο μέλλον. Καθώς προκύπτουν νέες ιδέες, στόχοι, εργασίες και ευθύνες γράψτε τις στην κυρίαρχη λίστα σας. Μην τις εμπιστεύεστε στη μνήμη σας. Σχεδιάστε κάθε μήνα προκαταβολικά μεταφέροντας τα κατάλληλα αντικείμενα από την κυρίαρχη λίστα σας στη μηνιαία λίστα σας. Αυτό γίνεται καλύτερα την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα. Σχεδιάστε κάθε βδομάδα προκαταβολικά μεταφέροντας αντικείμενα από τη μηνιαία λίστα σας στην εβδομαδιαία λίστα σας. Αυτό γίνεται καλύτερα το Σαββατοκύριακο πριν ξεκινήσει η εβδομάδα.
Σχεδιάστε Τα Πάντα με Λεπτομέρειες Σχεδιάστε κάθε πρότζεκτ, κάθε συνάντηση και κάθε στόχο με λεπτομερώς, πριν ξεκινήσετε. Και μόνο το ότι βάζετε το σχέδιο σας αναγκάζει να σκεφτείτε καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια για οτιδήποτε κάνετε. Όσο περισσότερο σκέφτεστε και σχεδιάζετε κάτι στο χαρτί, τόσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά θα το πετύχετε όταν αρχίσετε να δουλεύετε.
Τακτικός Σχεδιασμός Ο τακτικός σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι θα περάσετε περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας. Αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητά σας και την αποδοτικότητά σας σε οτιδήποτε κάνετε. Ίσως, ο πιο σημαντικός κανόνας όλων είναι να “σκέφτεστε στο χαρτί!”
Άσκηση Δράσης Πειθαρχήστε τον εαυτό σας να εργάζεται μόνο σε εκείνες τις δραστηριότητες που έχουν την πιο σημαντική επίπτωση και επιρροή στη ζωή σας. Κάντε τις γρήγορα και καλά. Μόλις αναπτύξετε τη συνήθεια του σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων, το άγχος σας θα μειωθεί, η παραγωγικότητά σας θα αυξηθεί και η καριέρα σας θα απογειωθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of