Μη Γίνεστε Ενοχλητικοί

του Eric Worre
Στο σημερινό θέμα θα συζητήσουμε για το πως να μην ενοχλείτε τους φίλους και τους συγγενείς σας κατά τη διάρκεια των εορτών. Μην είστε αυτό το άτομο που κατά τη διάρκεια του οικογενειακού δείπνου μιλάει για την επιχειρηματική του ευκαιρία. Μην είστε το άτομο που κατά τη διάρκεια του πάρτι μιλάει για την επιχειρηματική του ευκαιρία, απλά και μόνο γιατί συναντήσατε κάποιον.
Να είστε το άτομο που λέει “Ξέρεις κάτι, τώρα δεν είναι η στιγμή, δώσε μου το τηλέφωνό σου, δώσε μου την κάρτα σου και ας κανονίσουμε ένα ραντεβού μια δυο μέρες μετά – να κλείσουμε ένα ραντεβού για καφέ ή φαγητό μετά.”
Δε θέλετε να είστε το άτομο που το παρακάνει με το πάθος σας μέσα σε μία οικογενειακή συγκέντρωση. Αφήστε αυτή τη συγκέντρωση να είναι σχετικά με την οικογένεια, να αναθερμανθούν οι σχέσεις σας, να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε, να απολαύσετε τις γιορτές και το πνεύμα των εορτών. Σίγουρα όμως κάντε επαφές, πάρτε στοιχεία επικοινωνίας, προσθέστε άτομα στη λίστα σας, κλείστε ραντεβού αλλά μην είστε αυτό το άτομο που μιλάει για την ευκαιρία του κατά τη διάρκεια μίας οικογενειακής συγκέντρωσης.
Θα δείτε ότι θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, οι άνθρωποι θα το σεβαστούν και θα φαίνεστε επαγγελματίες. Ακόμα και αν σας ρωτήσουν: “Έλα εδώ, κάτσε να μου πεις τι κάνεις. Πες μου περισσότερα για τη δουλειά σου.” ακόμα και τότε πάλι θα φαίνεστε σαν “αυτό” το άτομο που “μιλάει όλο για τη δουλειά του” και που είναι ενοχλητικό αυτή την εποχή του χρόνου.
Αν κάποιος σας ζητήσει να του πείτε περισσότερα μπορείτε να απαντήσετε “Ξέρεις κάτι, χαίρομαι που θέλεις να μάθεις περισσότερα και πραγματικά θέλω να σου πω, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ας κλείσουμε ένα ραντεβού για αύριο ή μεθαύριο και ας επιστρέψουμε στο πάρτι. Πάμε να περάσουμε καλά τώρα, οκ;”
Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτή την προσέγγιση καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, βεβαιωθείτε ότι δε θα είστε “αυτό” το άτομο και θα δείτε ότι θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of