“Μόνο” 250€ το μήνα;

Μιλάω πολλές φορές με δικτυωτές και ένα συχνό φαινόμενο είναι ότι, ενώ είναι στην εταιρία τους κάποιο καιρό – είτε μερικούς μήνες είτε κάποια χρόνια – ανησυχούν ότι δεν κερδίζουν ακόμα πολλά χρήματα και δεν έχουν ακόμα την τεράστια επιτυχία που ήθελαν. Αυτό όμως που ξεχνάνε να σκεφτούν είναι ότι αυτό που χτίζουν είναι … μία επιχείρηση. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν στο δικτυακό μάρκετινγκ και σε 1 χρόνο φτάνουν να κερδίζουν 5000-6000€/μήνα και σε 2-3 χρόνια να βγάζουν 10.000€/μήνα ή και περισσότερα αλλά αυτοί είναι πραγματικά ελάχιστοι. Δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.
Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι το κάνουν [να βγάζουν τόσα πολλά λεφτά σε τόσο σύντομο διάστημα] σημαίνει ότι η ευκαιρία που έχουμε στα χέρια μας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το κάνουν – σε όλους! Φυσικά όμως και η ζωή δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι και πετυχημένοι αλλά δεν το κάνουν όλοι. Οποιοσδήποτε μπορεί, αν θέλει, να βρει τα κατάλληλα βιβλία και την κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια για να έχει άριστη υγεία και εξαιρετική φυσική κατάσταση – αλλά λίγοι το κάνουν.
Έτσι λοιπόν και στο δικτυακό μάρκετινγκ, υπάρχει η ευκαιρία να γίνουμε όλοι πλούσιοι όσο γρήγορα θέλουμε (αφού το έκαναν άλλοι μπορούμε κι εμείς) αλλά δε συμβαίνει πάντα. Για την ακρίβεια, το ποσοστό αυτών που το καταφέρνει τόσο γρήγορα – σε όλες τις εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ – είναι μικρότερο από το 1%!
Αντί λοιπόν να συγκρίνουμε την επιτυχία μας με την επιτυχία του 1% (ή με το τι κάνει ο οποιοσδήποτε άλλος) ας δούμε πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε και να βάλουμε στόχο να πάμε στον επόμενο σκαλοπάτι και όχι να πηδήξουμε στην κορυφή.
Κάποιος μου λέει, “Θοδωρή, είμαι στο δικτυακό μάρκετινγκ ενάμιση χρόνο με ημιαπασχόληση και κερδίζω μόνο 250€ το μήνα.”
Τότε τον ρωτάω, “Αυτά τα χρήματα τα κερδίζεις κάθε μήνα;
Λέει, “Περίπου. Κάποιες φορές μπορεί και παραπάνω, αλλά ποτέ δεν πέφτω κάτω από 250€ το μήνα.”

250€/μήνα με ημιαπασχόληση!

Για να το δούμε λίγο αυτό. Έχω στην ιδιοκτησία μου μία γκαρσονιέρα την οποία νοικιάζω. Η αξία της γκαρσονιέρας είναι περίπου 55.000€. Το ενοίκιο που παίρνω είναι 250€/μήνα (δεν υπολογίζω τις φθορές και το διάστημα που μπορεί να μείνει ξενοίκιαστη) Δηλαδή από μία επένδυση 55.000€ έχω ένα μηνιαίο εισόδημα 250€! Είναι καλό συμπληρωματικό εισόδημα; Μια χαρά είναι. Μ’ αυτό πληρώνω τα τηλέφωνά μου, τη ΔΕΗ και τα αγγλικά του γιου μου.
Όταν λοιπόν κάποιος κερδίζει με 5-6 ώρες την εβδομάδα 250€/μήνα, ουσιαστικά είναι σαν να έχει μία επένδυση ίση με 55.000€! Θέλω πραγματικά να το σκεφτείτε αυτό. Θα μπορούσατε να βάλετε μία αγγελία που να λέει “Πωλείται επιχείρηση, χωρίς πάγια έξοδα, χωρίς υπαλλήλους και στοκ εμπόρευμα, με έτοιμο πελατολόγιο και καθαρά μηνιαία κέρδη 250€! Τιμή ευκαιρίας 55.000€!” και σας υπόσχομαι ότι θα τρέξουν πολλοί να την αγοράσουν! Αυτό έχετε στα χέρια σας.
Την επόμενη φορά που θα δείτε την επιταγή σας ή το εισόδημά σας και θα πείτε “Α, εγώ κέρδισα μόνο τόσα ενώ ο άλλος κέρδισε παραπάνω!” σας παρακαλώ μην ανησυχείτε για τους άλλους· αφήστε τους εκείνους να ανησυχούν για τον εαυτό τους. Δείτε τι έχετε κερδίσει και σκεφτείτε ποια δουλειά ή ποια επένδυση θα μπορούσε να σας αποφέρει ένα τέτοιο εισόδημα (χωρίς υπαλλήλους, χωρίς αφεντικό, χωρίς πάγια έξοδα, χωρίς ωράριο, επιλέγοντας τους ανθρώπους που θα συνεργάζεστε και βοηθώντας άλλους να πετύχουν). Μη βάζετε τους στόχους σας σύμφωνα με το τι κάνουν οι άλλοι αλλά σύμφωνα με αυτό που εσείς θέλετε πραγματικά μέσα σας! Αν ο στόχος σας δεν είναι σύμφωνος με τις αξίες σας τότε αργά ή γρήγορα θα τον εγκαταλείψετε νιώθοντας απογοήτευση με τον εαυτό σας.
Με δικτυακούς χαιρετισμούς
Θοδωρής Αραμπατζής
Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ανώνυμος
Guest
Ανώνυμος

Agapite kirie Arabatzi,

zo sti Germania kai endiaferomai na agoraso mia apo tis epixeiriseis gia 55.000 Euro. Plirono metritis kai oxi me akalipti epitagi.

Me filikous xeretismous,
Denia Athanasiou
denia.athanasiou@yahoo.com

TheoCoach
Guest

@Denia Athanasiou Δυστυχώς η επιχείρησή μου δεν πωλείται αλλά μέσα στο δικτυακό μάρκετινγκ σίγουρα μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να χτίσετε τη δική σας 🙂

Θοδωρής