Δέκα Ιδέες Για Τον Καθορισμός Και την Επίτευξη Των Στόχων


Δεν υπάρχει βιβλίο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα σήμερα που ο συγγραφέας ή ο εισηγητής να μην αναφέρει τη δύναμη του καθορισμού των στόχων. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σχεδιάζοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές απ’ ότι για να σχεδιάσουν τη ζωή τους θέτοντας στόχους. Έχει ξαναειπωθεί ότι το να πετύχουμε τους στόχους μας δεν είναι δύσκολο – το πρόβλημα είναι ο καθορισμός των στόχων. Οι άνθρωποι απλά δεν το κάνουν! Αφήνουν τη ζωή τους στην τύχη…και συνήθως καταλήγουν απένταροι όταν φτάνουν στη συνταξιοδότησή τους.

Σκέφτηκα ότι μιας και είναι ένα τόσο σημαντικό συστατικό για την ανάπτυξη μία πετυχημένης επιχείρησης δικτυακού μάρκετινγκ, ότι θα ήταν καλή στιγμή να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις καλύτερες ιδέες σχετικά με τον καθορισμό των στόχων που έχω βρει τα τελευταία χρόνια.

1. Κάντε μία Λίστα των Αξιών Σας
Τί είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς; Η οικογένειά σας; Η θρησκεία σας; Ο ελεύθερός σας χρόνος; Τα χόμπι σας; Αποφασίστε ποιες είναι οι πιο σημαντικές αξίες στη ζωή σας και μετά βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να τις περιέχουν και να τις τιμούν.

2. Ξεκινήστε με το Τέλος στο Μυαλό σας
Ο Tom Watson, ιδρυτής της IBM, ρωτήθηκε κάποτε σε τι αποδίδει τη φαινομενική επιτυχία της ΙΒΜ και είπε ότι ήταν τρία πράγματα: Το πρώτο πράγμα είναι ότι δημιούργησε μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για το πώς ήθελε να είναι η εταιρία του όταν θα την είχε φτιάξει. Μετά ρώτησε τον εαυτό του πώς θα έπρεπε να λειτουργεί μία τέτοια εταιρία σε καθημερινή βάση. Και μετά από την αρχή του χτισίματος της εταιρίας του άρχισε να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

3. Προβάλλετε τον Εαυτό Σας Στο Μέλλον
Ο Earl Nighingale δημιούργησε μία ολόκληρη βιομηχανία (της αυτο-βελτίωσης) μετά από μία εικοσαετή μελέτη στο τί έκανε τους ανθρώπους πετυχημένους. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της έρευνάς του ήταν απλά, “Γινόμαστε Αυτό Που Σκεφτόμαστε.” Όποιες σκέψεις κυριαρχούν στο μυαλό μας τον περισσότερο καιρό είναι αυτό που γινόμαστε. Γι’ αυτό ο καθορισμός των στόχων είναι τόσο σημαντικός για την επιτυχία γιατί μας κρατάει εστιασμένους σ’ αυτό που είναι πραγματικό σημαντικό για εμάς. Μετά είπε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι να προσποιηθούμε ότι ΗΔΗ έχουμε πετύχει τους στόχους μας.

Αυτό σημαίνει να περπατάμε, να μιλάμε και να λειτουργούμε σαν να βιώνουμε ήδη την επιτυχία που αναζητούμε. Μετά, αυτά τα πράγματα θα έρθουν σε εμάς με φυσικό τρόπο μέσω της δύναμης του υποσυνείδητου νου.

4. Γράψτε Δέκα Πράγματα Που Θέλετε Αυτή τη Χρονιά
Κάνοντας μία λίστα με τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς, αρχίζετε να δημιουργείτε εικόνες στο μυαλό σας. Έχει ξαναειπωθεί ότι το μυαλό,αν χρειαστεί, μπορεί να δημιουργήσει χάος ώστε να κάνει αυτές τις εικόνες πραγματικότητα. Εξαιτίας αυτού, η λίστα με τα δέκα πράγματα θα έχει πιθανών ως αποτέλεσμα την επίτευξη τουλάχιστον οχτώ μέσα στη χρονιά.

5. Δημιουργήστε Τον Δικό Σας Πίνακα Επιτυχίας
Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και κολλήστε το πάνω στον τοίχο στο γραφείο ή στο σπίτι σας σε ένα σημείο που θα το βλέπετε συχνά. Ενώ διαβάζετε περιοδικά, καταλόγους κλπ και βλέπετε φωτογραφίες από τα πράγματα που θέλετε, κόψτε τα και κολλήστε τα στο χαρτόνι σας. Με άλλα λόγια, κάντε ένα κολάζ με τους στόχους που σας συναρπάζουν…γνωρίζοντας καλά, καθώς τους βλέπετε κάθε μέρα, ότι θα είναι σύντομα δικοί σας.

6. Τα Τρία Πιο Σημαντικά Πράγματα
Αποφασίστε ποια είναι τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που θέλετε να πετύχετε πριν πεθάνετε. Μετά δουλέψτε προς τα πίσω γράφοντας τρία πράγματα που θέλετε στα επόμενα είκοσι χρόνια, δέκα χρόνια, πέντε χρόνια, αυτή τη χρονιά, αυτό το μήνα, αυτή την εβδομάδα και τέλος τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που θέλετε να πετύχετε σήμερα.

7. Κάντε Στον Εαυτό Σας Καλές Ερωτήσεις
Καθώς σκέφτεστε τους στόχους σας, αντί να ΕΥΧΕΣΤΕ να τους πετύχετε, ρωτήστε τον εαυτό σας ΠΩΣ και ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ για να τους κάνετε πραγματικότητα. Ο υποσυνείδητος νους θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας πολύ καλύτερα απ’ ότι αν απλά κάνετε δηλώσεις ή ευχές.

8. Εστιάστε σε ΕΝΑ Πρότζεκτ Κάθε Φορά
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν βάζουν στόχους είναι να προσπαθούν να δουλέψουν σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά ισχυρό όταν δουλεύετε με εστιασμένη την προσοχή σας σε μόνο μία ιδέα, ένα πρότζεκτ ή ένα στόχο κάθε φορά.

9. Γράψτε Το Δικό Σας “Ιδανικό Σενάριο”
Υποθέστε ότι είστε δημοσιογράφος μίας εφημερίδας που έχει μόλις τελειώσει μία συνέντευξη για την εξαιρετική επιτυχία που έχετε και το άρθρο είναι τώρα στην εφημερίδα.

Πώς θα ήταν γραμμένο; Ποιος θα ήταν ο τίτλος; Γράψτε ένα άρθρο για τον εαυτό σας, βάζοντας τον εαυτό σας στο μέλλον σαν να είχε ήδη συμβεί. Περιγράψτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες τώρα που είστε πολύ πετυχημένοι. Μην ξεχάσετε τον τίτλο. (Παράδειγμα: “Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Κέρδισε Το Βραβείο του Καλύτερου Δικτυωτή Στην Ελλάδα!”)

10. Προσευχηθείτε και Διαλογιστείτε
Καθώς θα πέφτετε στο κρεβάτι κάθε βράδυ, σκεφτείτε τους στόχους σας πριν κοιμηθείτε. Αποκτήστε μία πολύ ξεκάθαρη, έντονη εικόνα στο μυαλό σας βλέποντας τον εαυτό σας να κάνει τα πράγματα που θα κάνετε όταν θα έχετε πετύχει τον μεγαλύτερό σας στόχο. (Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τις αξίες σας) Και μετά αρχίστε να ζητάτε και να απαιτείτε αυτά τα πράγματα μέσω τις προσευχής ή του διαλογισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of