Πώς να προκαλέσετε τους διανομείς σας να αναλάβουν την προσωπική ευθύνη και να σκέφτονται σαν ηγέτες.

Ο πρόεδρος μίας εταιρίας MLM είχε μόλις δημιουργήσει το “Θαυματουργό Προϊόν.” Το προϊόν αυτό θεράπευε σχεδόν κάθε πρόβλημα υγείας.

Στο συνέδριο της εταιρίας, ο πρόεδρος ζήτησε εθελοντές να ανέβουν στη σκηνή.

Στον πρώτο εθελοντή διανομέα, ο πρόεδρος είπε, “Τι πρόβλημα υγείας έχεις εσύ;”

Ο διανομέας απάντησε, “Την όρασή μου. Κάθε χρόνο χρειάζομαι όλο και πιο δυνατά γυαλιά. Τώρα είμαι τυφλός στο ένα μάτι και μετά βίας βλέπω από το άλλο.”

Ο πρόεδρος έδωσε ένα ποτήρι από το “Θαυματουργό Προϊόν” στον διανομέα. Αμέσως ο διανομέας πέταξε τα γυαλιά του και φώναξε, “Βλέπω! Βλέπω! Η όρασή μου είναι τέλεια!”

Ο πρόεδρος γύρισε στον δεύτερο εθελοντή διανομέα και είπ, “Τι πρόβλημα υγείας έχεις εσύ;”

Ο δεύτερος διανομέας απάντηση, “Την αρθρίτιδα μου. Μετά βίας λυγίζω το ένα μου γόνατο και αναγκάζομαι να σέρνω το άλλο μου πόδι.”

Ο πρόεδρος έδωσε ένα ποτήρι από το “Θαυματουργό Προϊόν” στον δεύτερο διανομέα. Αμέσως ο διανομέας πέταξε τις πατερίτσες του, πήδηξε στον αέρα φωνάζοντας, “Θεραπεύτηκα! Θεραπεύτηκα!”

Ο τρίτος εθελοντής στη σκηνή ήταν ο άχρηστος σπόνσορας. Βλέποντας όλες αυτές τις θαυματουργές θεραπείες, ο άχρηστος σπόνσορας άρχισε να τρέχει μακριά και να φωνάζει, “Μη με πλησιάζεις! Μη μ’ακουμπάς! Ακόμα παίρνω επίδομα αναπηρίας!”

Για να δημιουργήσετε ηγέτες, πρέπει να αναθέστε ευθύνες“.
Θα πρέπει να βοηθήσετε τους διανομείς σας να μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για της πράξεις τους και για τα αποτελέσματά τους. Γιατί;
Επειδή πολύ συχνά οι διανομείς σας που δυσκολεύονται να τα καταφέρουν θα πάρουν την ευθύνη από πάνω τους και θα τη βάλουν πάνω σε … εσάς!
Ο διανομέας σας θα σας πει ότι εσείς φταίτε που δεν πέτυχε. Ότι εσείς φταίτε που ακυρώθηκε το τελευταίο το ραντεβού. Ότι εσείς φταίτε που δούλεψε τόσο σκληρά αλλά κέρδισε τόσα λίγα.
Σας ακούγεται γνώριμο;
Οπότε τι θα κάνετε γι’ αυτό; Πώς θα φτιάξετε το πρόβλημα του δικού σας διανομέα;
Η απάντηση είναι ότι δε θα το φτιάξετε!
Αν’ αυτού, αναθέστε την ευθύνη του προβλήματος στον διανομέα σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξετε στον διανομέα σας να σκέφτεται σαν ηγέτης.
Αν ο διανομέας σας έρθει σε εσάς με ένα πρόβλημα, χειριστείτε το πρόβλημα ως εξής:
Διανομέας: “Δεν μπορώ να στρατολογήσω.”
Εσείς: “Αν ήσουν ένας ηγέτης στο δικτυακό μάρκετινγκ, τι θα πρότεινες;”
Τώρα ο διανομέας σας θα πρέπει να βρει τη δική του λύση. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διδάξετε τους διανομείς σας να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες.
Και, αυτή η τεχνική θα κάνει τους διανομείς σας να μην έρχονται σε εσάς με κάθε τους πρόβλημα.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε καλά αυτή την τεχνική:
1. Κάντε ερωτήσεις. Πολλές ερωτήσεις. Αυτό κάνει τον διανομέα σας να σκεφτεί από μόνος του αντί να βασίζεται σε εσάς για όλα.
2. Υποθέστε ότι ο διανομέας σας ήδη έχει αρκετή εκπαίδευση, ιδέες και πηγές για να απαντήσει στις ερωτήσεις του. Αν το υποθέσετε αυτό, ο διανομέας σας θα προσπαθήσει να φτάσει τις προσδοκίες σας. Οι άνθρωποι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων γι’ αυτούς.
3. Βοηθήστε τους διανομείς σας να αναπτύξουν ένα πλάνο δράση που έχει συνοχή και είναι μετρήσιμο. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε αρκετά βήματα ή μικρούς στόχους στο δρόμο για να λύσει το πρόβλημα.
4. Και τέλος, κρατήστε τον διανομέα σας υπεύθυνο για την απόδοσή τους στα βήματα του πλάνου. Βεβαιωθείτε ότι κατανοεί πως απ’ αυτόν εξαρτάται η επιτυχία του και ότι οι δικαιολογίες δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν μία εύκολη έξοδος για την αποτυχία.
Tom “Big Al” Schreiterwww.fortunenow.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of