Η Εφαρμογή της Πειθαρχίας

πειθαρχία

του Brian Tracy

Πειθαρχήστε τον εαυτό σας να κάνει αυτό που γνωρίζετε ότι χρειάζεται να κάνετε για να γίνετε οι καλύτεροι στον τομέα σας. Ίσως ο καλύτερος ορισμός της αυτοπειθαρχίας είναι αυτός: «Αυτοπειθαρχία (πειθαρχία του εαυτού μας) είναι η ικανότητα να κάνετε τον εαυτό σας να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει όταν θα έπρεπε να το κάνει, είτε έχετε όρεξη είτε όχι.»

Είναι εύκολο να κάνουμε κάτι όταν έχουμε όρεξη. Όταν όμως δεν έχετε όρεξη και πιέζετε τον εαυτό σας να το κάνετε ούτως ή άλλως τότε δίνετε μία τεράστια ώθηση στη ζωή και στην καριέρα σας.

Ποιες αποφάσεις χρειάζεται να πάρετε σήμερα για να αρχίσετε να κινείστε προς την κορυφή του κλάδου σας; Οποιεσδήποτε κι αν είναι αυτές, είτε είναι να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε κάτι, πάρτε μία απόφαση σήμερα και μετά ξεκινήστε. Αυτή και μόνο η ενέργεια μπορεί να αλλάξει όλη την κατεύθυνση της ζωής σας.

Εφτά Βήματα για την Επιτυχία Υπάρχει μία ισχυρή φόρμουλα εφτά βημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε και να πετύχετε τους στόχους σας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Κάθε πετυχημένος άνθρωπος χρησιμοποιεί αυτή τη φόρμουλα ή κάποια παραλλαγή αυτής της φόρμουλας για να πετύχει πολλά περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο. Και το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς.

Αποφασίστε Τι Θέλετε Βήμα πρώτο είναι αποφασίστε ακριβώς τί είναι αυτό που θέλετε σε κάθε τομέα της ζωής σας. Αποκτήστε συγκεκριμένους στόχους και όχι γενικές επιθυμίες.

Γράψτε Το Δεύτερον, γράψτε το, ξεκάθαρα και με λεπτομέρειες. Πάντα να σκέφτεστε στο χαρτί. Ένας στόχος που δεν είναι γραμμένος δεν είναι καν στόχος. Είναι μία επιθυμία και δεν έχει ενέργεια από πίσω του.

Ορίστε Μία Προθεσμία Τρίτον, ορίστε μία προθεσμία για τον στόχο σας. Μία προθεσμία λειτουργεί σαν ένα “σύστημα πίεσης” στον υποσυνείδητο νου σας. Σας παρακινεί να κάνετε ότι είναι απαραίτητο για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας. Αν είναι αρκετά μεγάλος ο στόχος τότε θέστε και υπο-προθεσμίες.

Κάντε Μία Λίστα Τέταρτον, κάντε μία λίστα με όλα αυτά που μπορείτε να σκεφτείτε που θα πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τον στόχο σας. Όταν σκεφτείτε νέες εργασίες και δραστηριότητες, γράψτε τις στη λίστα σας μέχρι να ολοκληρωθεί.

Οργανώστε Τη Λίστα Σας Πέμπτο, οργανώστε τη λίστα σας σε ένα πλάνο. Αποφασίστε τι θα πρέπει να κάνετε πρώτα και τι θα πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Αποφασίστε τί είναι πιο σημαντικό και τι είναι λιγότερο σημαντικό. Και μετά γράψτε γράψτε το πλάνο σας σε ένα χαρτί, όπως θα αναπτύσσατε ένα σχέδιο για να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας.

Αναλάβετε Δράση Το έκτο βήμα είναι αναλάβετε δράση στο πλάνο σας. Κάντε κάτι. Κάντε οτιδήποτε. Αρχίστε να δουλεύετε. Ξεκινήστε.

Κάντε Κάτι Κάθε Μέρα Και έβδομο βήμα είναι να κάνετε κάθε μέρα κάτι που σας οδηγεί προς την κατεύθυνση του πιο σημαντικού στόχου σας εκείνη τη στιγμή. Αναπτύξτε την πειθαρχία του να κάνετε κάτι που σας προχωράει μπροστά 365 ημέρες κάθε χρόνο. Θα εκπλαγείτε από το πόσα θα πετύχετε όταν θα εφαρμόσετε αυτή τη φόρμουλα στη ζωή σας κάθε μέρα.

Ασκήσεις Δράσης (για να εφαρμόσετε την πειθαρχία)

Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βάλετε αυτές τις ιδέες σε εφαρμογή αμέσως.

Πρώτον, αποφασίστε ακριβώς τι θέλετε, γράψτε το με μία προθεσμία, κάντε ένα πλάνο και αναλάβετε δράση – σε έναν τουλάχιστον στόχο – σήμερα!

Δεύτερον, προσδιορίστε το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να πετύχετε αυτό τον στόχο και μετά αρχίστε να πληρώνετε αυτό το τίμημα – όποιο κι αν είναι αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of