Πώς Να Κάνετε Έναν Σύντροφο που Απουσιάζει Σύμμαχό Σας, Όχι Εμπόδιο


Τελευταία δεν ήμουν πολύ συνεπής με τις αναρτήσεις μου στο blog – διακοπές – καταλαβαίνετε αλλά έχω επιστρέψει και θα έχουμε τακτικές αναρτήσεις με νέα ενδιαφέροντα και πολύ χρήσιμα άρθρα.
Θα ξεκινήσουμε με ένα άρθρο που διάβασα από τον Michael Oliver και μου θύμισε αυτό που είχα μάθει από το MLM University. Μιλάει για το πώς να χειριστούμε μία κατάσταση όπου ενώ έχουμε κάνει μία παρουσίαση με έναν/μία υποψήφιο μας λέει ότι θα πρέπει να το συζητήσει με τον/την σύντροφό του/της.
Είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος και την έχω εφαρμόσει αρκετές φορές με επιτυχία. Ορίστε λοιπόν…
Το να μιλάμε με κάποια που ενδιαφέρεται να αλλάξει την παρούσα κατάστασή της και έχει έναν σύντροφο που δεν είναι παρών είναι κάτι που το συναντάμε συχνά.
Καταρχήν χρειάζεται να χαλαρώσετε, να μη βιάζεστε και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να ανακαλύψει τους βαθύτερους λόγους που θέλει αυτά που θέλει. Και τότε είναι είναι που αρχίζει να συμβαίνει η μαγεία, για εσάς τους δύο αλλά και για τον σύντροφό τους αργότερα.
Γιατί; Γιατί όταν η υποψήφια συνεργάτιδά σας μιλήσει με τον σύντροφό της, το θέμα της συζήτησης δε θα είναι απλά για τα περισσότερα χρήματα ή για την ελευθερία ή για όλα αυτά τα ‘λογικά’ πράγματα που γενικά έχουν ελάχιστη σημασία ή συναίσθημα πίσω τους. Θα είναι περισσότερο για το τι θα κερδίσει η υποψήφια συνεργάτιδά σας σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο.
Η συζήτηση θα είναι κάπως έτσι…
Ξέρεις αγάπη μου που σου έλεγα ότι ένοιωθα πιεσμένη και απογοητευμένη που είμαι κολλημένη στο σπίτι και που δεν μπορώ να κερδίσω χρήματα εκτός απ’ αυτή τη βαρετή δουλειά που έχω τα απογεύματα; Λοιπόν, μιλούσα με έναν πολύ εξυπηρετικό κύριο σήμερα που προσφέρθηκε να με βοηθήσει να ξανασταθώ στα πόδια μου και ενδιαφέρομαι πολύ να το κάνω…
Και αν ο σύντροφός της είναι άτομο που νοιάζεται έστω και λίγο θα την ακούσει. Αν δεν είναι άτομο που νοιάζεται τότε είναι πιθανόν καιρός να κάνει κάτι ούτως ή άλλως!
Ρωτήστε Και Μετά – Ρωτήστε Κι Άλλο!
Εκτός και αν το θέμα του συντρόφου έχει ήδη αναφερθεί από τον υποψήφιο συνεργάτη σας … Ρωτήστε! Αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Θα πρέπει να είναι στη λίστα των Ερωτήσεων Πρόκρισης που χρησιμοποιείτε, εκτός κι αν είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η απόφαση θα είναι ανεξάρτητη.
Μετά ακολουθήστε με ερωτήσεις σαν αυτές:
– Γνωρίζει ο σύντροφός σου τις επιθυμίες σου; – Στηρίζει την ιδέα; – Έχετε μιλήσει για το να κάνεις κάτι γι’ αυτό; – Για τί έχετε μιλήσει; – Τί αποφασίσατε; – Πώς θα του το πεις;
Αν νιώσετε ότι ο σύντροφος ίσως είναι αντίθετος, ρωτήστε:
Τί θα κάνεις αν ο σύντροφός σου δε σε υποστηρίξει να το κάνεις;
Αυτό θα δώσει και στους δυο σας μία ένδειξη για την απόφασή τους να αλλάξουν ή να προσαρμοστούν στην παρούσα κατάστασή τους. Ίσως μάλιστα ενισχύσει την απόφασή τους καθώς θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι δική τους η ζωή και ότι χρειάζεται να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of