Καθορίστε Τους Στόχους Σας

του Brian Tracy

Στις συζητήσεις μου με εκατοντάδες κορυφαίους πωλητές εδώ και πολλά χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα. Έχουν αφιερώσει το χρόνο να καθίσουν και να δημιουργήσουν ένα σαφές σχέδιο για τον εαυτό τους και τη μελλοντική τους ζωή. Ακόμη και αν ξεκίνησαν τη διαδικασία καθορισμού στόχων και του προσωπικού στρατηγικού σχεδιασμού, με λίγες επιφυλάξεις, όλοι τους έχουν πιστέψει πραγματικά σ’ αυτό.

Πιστέψτε Στον Καθορισμό Των Στόχων
Όλοι τους έχουν εκπλαγεί από την απίστευτη δύναμη της θέσπισης στόχων και του στρατηγικού σχεδιασμού. Όλοι τους έχουν καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι πίστευαν ποτέ ότι ήταν δυνατό στις πωλήσεις και αποδίδουν την επιτυχία τους στην σκόπιμη διαδικασία της σκέψης κάθε πτυχής της δουλειάς τους και της ζωή τους, και στη συνέχεια στην ανάπτυξη ενός λεπτομερούς, γραμμένου χάρτη που θα τους πάει εκεί ήθελαν να πάνε.

Ο Ορισμός Της Ευτυχίας
Η ευτυχία έχει οριστεί ως «Η σταδιακή υλοποίηση ενός άξιου ιδανικού, ή στόχου.” Όταν εργάζεστε σταδιακά, βήμα-βήμα προς κάτι που είναι σημαντικό για εσάς, δημιουργείτε μέσα στον εαυτό σας μια συνεχή αίσθηση επιτυχίας και επίτευξης.

Νιώθετε πιο θετικοί και ενθουσιασμένοι. Νιώθετε ότι έχετε περισσότερο τον έλεγχο της ζωής σας. Νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και πιο ολοκληρωμένοι. Νιώθετε σαν νικητές, και σύντομα αναπτύσσετε την ψυχολογική ώθηση που σας επιτρέπει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και τις αντιξοότητες καθώς κινείστε προς την επίτευξη των στόχων που είναι πιο σημαντικοί για εσάς.

Προσδιορίστε Τις Αξίες Σας
Ο προσωπικός στρατηγικός σχεδιασμός ξεκινά με το να προσδιορίσετε τί είναι αυτό που πιστεύετε και στηρίζετε – οι αξίες σας. Οι αξίες σας βρίσκονται στο επίκεντρο του αυτού που είστε ως άνθρωπος. Οι αξίες σας είναι οι ενοποιητικές αρχές και οι πεποιθήσεις της προσωπικότητάς σας και του χαρακτήρα σας. Οι αρετές και οι αξίες που στηρίζετε συνιστούν το άτομο που έχετε γίνει από την αρχή της ζωής σας σε αυτή τη στιγμή.

Οι αξίες σας, οι αρετές σας και εσωτερικές πεποιθήσεις σας αποτελούν τον άξονα γύρω από τον οποίο γυρίζει ο τροχός της ζωής σας. Όλες οι βελτιώσεις στη ζωή σας αρχίζουν με το να αποσαφηνίσετε τις πραγματικές αξίες σας και στη συνέχεια να δεσμευτείτε να ζείτε σύμφωνα με αυτές.

Ασαφής ή Ξεκάθαρος;
Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι πετυχημένοι, επειδή είναι πολύ σαφείς σχετικά με τις αξίες τους. Οι μη πετυχημένοι οι άνθρωποι είναι ασαφείς ή αβέβαιοι. Αυτοί που είναι απολύτως αποτυχημένοι δεν έχουν καθόλου πραγματικές αξίες.

Χτίστε Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση
Η διευκρίνιση των αξιών είναι η άσκηση που ξεκινάει το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης και του προσωπικό χαρακτήρα. Όταν αφιερώνετε το χρόνο να σκεφτείτε καλά τις θεμελιώδεις αξίες σας, και στη συνέχεια δεσμεύετε τον εαυτό σας να ζήσετε τη ζωή σας να συμφωνούν με αυτές, τότε αισθάνεστε ένα κύμα ψυχικής δύναμης και ευημερίας. Νιώθετε πιο δυνατοί και πιο ικανοί. Νιώθετε πιο επικεντρωμένοι στο σύμπαν και περισσότερο ικανοί να εκπληρώετε τους στόχους που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας.

Ασκήσεις Δράσης
Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να βάλετε αυτές τις ιδέες σε δράση.

Πρώτον, αποφασίστε για τον εαυτό σας τί σας κάνει αληθινά ευτυχισμένους και μετά οργανώστε τη ζωή σας γύρω από αυτό. Γράψτε τους στόχους σας και κάντε σχέδια για την επίτευξή τους.

Δεύτερον, αρχίστε με τις αξίες σας, αποφασίζοντας τι αντιπροσωπεύετε και τί είναι αυτό στο οποίο πιστεύετε. Δεσμευτείτε να ζείτε σύμφωνα με τις εσωτερικές σας πεποιθήσεις – και δεν πρόκειται ποτέ να κάνετε κάποιο άλλο λάθος.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of