Τεράστιο “κενό” στο μυαλό

Ήρθε κιόλας Ιούλιος. Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του καλοκαιριού. Πολλοί θα πάνε διακοπές ή θα γυρίσουν στα πατρικά τους και θα δουν παλιούς γνωστούς ή θα γνωρίσουν πολλούς καινούργιους ανθρώπους.

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τί συμβαίνει και οι άνθρωποι γύρω μας δεν ενδιαφέρονται και τί μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό:
Ο διανομέας παραπονήθηκε:
“Όσοι μου τηλεφωνούν από αγγελίες είναι άχρηστοι. Έδωσα τόσα χρήματα για αυτές τις αγγελίες και όταν τους τηλεφωνώ ή μου τηλεφωνοόυν, όλοι λένε ότι δεν ενδιαφέρονται. Όλοι!”
Έτσι ρώτησα τον διανομέα,
“Όταν μίλησες στους συγγενείς σου, τί είπαν;”
Ο διανομέας απάντησε:
“Όλοι οι συγγενείς μου είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται.”
Συνέχισα,
“Όταν μίλησες στους φίλους σου και στους συναδέλφους σου, τι είπαν;”
Ο διανομέας απάντησε,
“Όλοι οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται. Γι’ αυτό βάζω αγγελίες και ψάχνω καλούς υποψηφίους.”
Τότε είπα,
“Για να δούμε τι γίνεται. Μίλησες στους συγγενείς σου και δεν ενδιαφέρθηκαν. Μίλησες στους φίλους σου και δεν ενδιαφέρθηκαν. Μίλησες στους συναδέλφους σου και δεν ενδιαφέρθηκαν. Μίλησες σε ανθρώπους που πήραν από αγγελίες και σε αγνώστους και δεν ενδιαφέρθηκαν. Οπότε ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής εδώ;
Ο διανομέας κατσιούφιασε και είπε,
“Απ’ ότι φαίνεται ο κοινός παρονομαστής είμαι εγώ.”
Ας ανακεφαλαιώσουμε.
Αν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι άγνωστοί μας όλοι μισούν τί τους λέμε, δε χρειαζόμαστε καινούργιους ανθρώπους να καταστρέψουμε. Χρειάζεται να αλλάξουμε τί λέμε.
Οπότε ρωτήστε τον εαυτό σας,
“Τί λέω ακριβώς στις πρώτες λίγες προτάσεις μου;”
Γράψτε το σε ένα χαρτί λέξη προς λέξη.
Έχω δει ότι οι περισσότεροι διανομείς δεν μπορούν να γράψουν λέξη προς λέξη ακριβώς τι λένε. Αντ’ αυτού, απλά αρχίζουν να ‘πετάνε’ ότι τους έρθει στο μυαλό εκεί τη στιγμή.
Πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους διανομείς μας και να διπλασιάσουμε αυτό που κάνουμε όταν δεν μπορούμε να γράψουμε σε ένα χαρτί λέξη προς λέξη, τι να λέμε ακριβώς στις πρώτες μας λίγες προτάσεις;
Τώρα, οι περισσότεροι διανομείς που το διαβάζουν αυτό, θα συνεχίσουν να χώνουν το κεφάλι τους μέσα στην άμμο και να αποφεύγουν να γράφουν αυτές τις προτάσεις. Και εδώ είναι που υπάρχει το τεράστιο κενό.
Γιατί, πόσο συχνά χρειαζόμαστε αυτές τις συγκεκριμένες πρώτες προτάσεις;
Κάθε φορά!
Δεν είναι ότι κάποια στιγμή μόνο θα τις χρειαστούμε. Κάθε φορά θα πρέπει να ξεκινάμε χρησιμοποιώντας μερικές ενδιαφέρουσες πρώτες προτάσεις.
Εμπρός λοιπόν. Γράψτε λέξη προς λέξη ακριβώς τις πρώτες προτάσεις που θέλετε να χρησιμοποιούν οι διανομείς σας όταν μιλάνε με τους υποψηφίους τους.
Tom ‘Big Al’ Schreiterfortunenow.com
——————————— Δωρεάν e-lesson: Παγο-ΘραύστεςΝαι, παρακαλώ στείλτε μου τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα για το “σπάσιμο του πάγου”!Οι Φράσεις που Σπάνε τον Πάγο – Πως να μιλήσετε στους υποψηφίους σας χωρίς απόρριψη. Γραφτείτε για το e-Μίνι-Μάθημα.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of