Αν Δεν Έχετε Πετύχει Ήδη, Πώς Μπορείτε Να Υποσχεθείτε Στους Υποψηφίους

Ερώτηση:

“Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα συναισθήματα του ότι είμαι “ψεύτικη” όταν μιλάω στους υποψηφίους μου, γιατί ακόμα δεν τα έχω καταφέρει στην επιχείρησή μου, ωστόσο τους λέω ότι μπορώ να τους βοηθήσω να αποκτήσουν αυτό που χρειάζονται και θέλουν. Πραγματικά θέλω να βοηθήσω άλλους να πετύχουν, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω αν δεν τα έχω καταφέρει εγώ η ίδια. Αυτό με κάνει να παραιτούμαι από υποψηφίους που έχουν μία ανάγκη και που έχουν ισχυρούς στόχους – γιατί αν πω ότι μπορώ να τους βοηθήσω, αλλά μετά εγώ ή αυτοί δεν πετύχουν, θα νιώθω ότι τους πούλησα ψεύτικες ελπίδες. Αυτό πραγματικά με σταματάει από το να βγω εκεί έξω και να κάνω αυτή τη δουλειά αποτελεσματικά” – Terry

Απάντηση:

Αγαπητή Terry,

Εκτιμώ την ειλικρινή επιθυμία σου να βοηθήσεις ανθρώπους στην επιχείρησή σου – είναι πολύ προφανές.

Κατά την άποψή μου αυτό που σου συνέβη είναι ότι πρόσφατα ΠΡΑΓΜΑΤΙ ανέλαβες την ευθύνη για τους ανθρώπους που βάζεις στη δουλειά. Υπάρχει για την ακρίβεια, μία διαφορά ανάμεσα στο να επιθυμούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το αποτέλεσμα (ή την έλλειψη του) στην επιχείρησή τους.

Όταν πραγματικά το σκεφτείτε αυτό, όλοι είμαστε “ψεύτικοι” πριν έχουμε κάποια αποτελέσματα. Αλλά η ειρωνεία είναι ότι θα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα για να έχουμε αποτελέσματα. Είναι παράξενη πρόταση αλλά θα βγάλει νόημα αργότερα.

Πρώτα απ’ όλα, εμείς στο MLM δε διαφέρουμε από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Ένα άτομο μπορεί να αφιερώσει 10 χρόνια σε σπουδές για να γίνει δικηγόρος αλλά είναι ‘ψεύτικος’ μέχρι να φέρει αποτέλεσμα για έναν πελάτη. Κάθε εργολάβος πρέπει να φτιάξει το πρώτο του σπίτι. Κάθε κομμώτρια πρέπει να κόψει τα πρώτα “αληθινά” μαλλιά.

Επομένως, η άμεση απάντηση στην ερώτησή σου είναι: Δε σου κάνει ΚΑΝΕΝΑ καλό το να έχεις αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό σου. Απλά σταματάς τον εαυτό σου. Γα να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου, “Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα συναισθήματα…” λοιπόν, αν δεν ξεπεράσεις τα συναισθήματα τότε θα έχεις χρησιμοποιήσει τα συναισθήματά σου για να σε σταματήσουν από το να βοηθήσεις ανθρώπους αλλά και τον εαυτό σου.

Οπότε, πώς “ξεπερνάς τα συναισθήματα;”

  1. Αναγνώρισε ότι κάθε άτομο πρέπει να το περάσει αυτό – σε οτιδήποτε κάνει! Ευτυχώς η “εμπειρία” δεν είναι απαραίτητη στη γέννηση ενός παιδιού – διαφορετικά δε θα υπήρχαν παιδιά 🙂 Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπήρχε κάποια στιγμή που ούτε κι εγώ είχα γράψει κάποιον.
  2. Προσδιόρισε ΑΥΤΟ που δε γνωρίζεις πολύ καλά (ή τελείως) να κάνεις. Γι’ αυτό θα χρειαστείς το Pocket Tracker. Το Pocket Tracker περιέχει 13 δραστηριότητες που χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα για να πετύχεις. Οτιδήποτε δεν μπορείς να κάνεις είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
  3. Μόλις γνωρίσεις τι σε σταματάει, φτιάξτο ΑΥΤΟ. Μετά συνέχισε και βρες το επόμενο πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις. Φτιάξε κι εκείνο. Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι 92% όλων των αποτυχιών στο MLM είναι αποτέλεσμα αποτυχίας επικοινωνίας με τον υποψήφιο.
  4. Μόλις θα έχεις φτιάξει όλα τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σου, θα έχεις τη φόρμουλα της επιτυχίας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βοηθήσεις κάθε άτομο που βάζεις στη δουλειά. Δεν κουβαλάς κάποιον στην επιτυχία – τον βοηθάς να πετύχει αναγνωρίζοντας σωστά τί τον σταματάει και βοηθώντας τον να το φτιάξει.

Είναι αδύνατο να “τα καταφέρετε μόνοι σας” χωρίς τη βοήθεια άλλων. Το να βοηθάτε άλλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρετε.

Ελπίζω να βοήθησε αυτό

Tim Sales

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of