Μπορείτε να δείτε την αποφασιστικότητα στα μάτια του

αποφασιστικότητα

Μπορείτε να δείτε την αποφασιστικότητα στα μάτια του

Αυτός είναι ο τρόπος που μου περιεγραψε ένας φίλος μου κάποιον που είχε μόλις συναντήσει. Ήταν σίγουρος(όπως είμαι κι εγώ σίγουρος) ότι θα πετύχαινε πολλά πράγματα. Μόλις η αποφασιστικότητα είναι στα μάτια του, η μάθηση θα γίνει από μόνη τους.

Από την άλλη πλευρά, αν μπορώ να δω το φόβο στα μάτια σου, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι η μάθηση από μόνη της θα λύσει το πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι η πορεία που ακολουθείς είναι χωρίς κινδύνους ή να σου εγγυηθεί ότι θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Το να ψάχνεις για περισσότερες αποδείξεις είναι ανώφελο. Το να ψάχνεις για περισσότερη αποφασιστικότητα, έχει περισσότερο νόημα.

Οπότε αν βλέπεις στην επιχείρηση ότι ξέρεις τα πάντα (ή αρκετά) αλλά δεν έχεις προχωρήσει όσο θα ήθελες, έλεγξε το επίπεδο αποφασιστικότητάς σου. Γιατί όταν κάποιος έχεις απλά επιθυμίες απλά κάνει βόλτες (και πολλές φορές γύρω από τον εαυτό του). Αν όμως κάποιος πάρει την απόφαση να πάει κάπου τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρει το δρόμο να φτάσει εκεί.

Εσύ ξέρεις που θέλεις να πας; Έχεις αποφασίσει πραγματικά ότι το θέλεις αυτό; Σκέψου λίγο πριν απαντήσεις. Γιατί αν η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση αυτομάτως ρίχνει την ευθύνη της επιτυχίας σου σε εσένα.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of