Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις…

είναι ότι γίνεται.
Διάβαζα μία ανάρτηση του Seth Godin με αυτό τον τίτλο. Αναφέρεται σε μία ιστορία για κάποιον που κουβαλούσε ένα σούπερ ελαφρύ σακίδιο πλάτης. Στο σακίδιο μέσα είχε νερό και τροφή και ζύγιζε μόνο 6 κιλά. Όταν κάποιος τον ρώτησε πως κατάφερε να το κάνει να είναι τόσο ελαφρύ εκείνος απάντησε “Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι γίνεται.”
Στο δικτυακό μάρκετινγκ μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας. Αυτό το κάνουμε για να δείξουμε στους υποψηφίους μας “ότι γίνεται”. Λέμε ότι “αν τα κατάφερα εγώ, μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ”. Είναι ο τρόπος μας για να τους εμπνεύσουμε να πάρουν μία απόφαση.
Ας το δούμε όμως κι από την άλλη μεριά. Δηλαδή από τη δική μας μεριά. Πολλοί δικτυωτές απογοητεύονται και σκέφτονται να τα παρατήσουν. Σκέφτονται ότι “ίσως δεν μπορώ να τα καταφέρω.” Οι ιστορίες επιτυχίας όμως των άλλων, στην εταιρία μας μέσα, είναι αυτές που μπορούν να μας εμπνεύσουν. Ότι αν κάποιος άλλος τα κατάφερε – τότε γίνεται. Και υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες επιτυχίας, από ανθρώπους που ήταν σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση από εσάς. Αν αυτοί βρήκαν τον τρόπο να τα καταφέρουν – τότε γίνεται.
Μπορείτε να το δείτε αυτό σαν ένα φρικτό βάρος, ένα βάρος που ανεβάζει τον πήχη και εξαλείφει κάθε αργομισθία άνεσης και κρυψίματος που μπορείτε να σκεφτείτε ή μπορείτε να την δεχτείτε ως μια ευκαιρία για να εξελιχθείτε.
Από εσάς εξαρτάται.
Οι περισσότεροι δε θέτουν αυτό το ερώτημα και απλά αφήνουν το βάρος ‘της ευθύνης’ να τους βουλιάξει τον πάτο της θάλασσας και της απογοήτευσης.
Εσείς τι λέτε;

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of