Προγραμματίστε Τον Εαυτό Σας για την Επιτυχία

του Brian Tracy
Η δήλωση της αποστολής σας χρειάζεται να είναι πάντα γραμμένη σε ενεστώτα χρόνο, σαν να είστε ήδη το άτομο που έχετε περιγράψει. Είναι πάντα θετική αντί αρνητική. Και είναι πάντα προσωπική.
Προγραμματίστε Τον Εαυτό Σας Σωστά Ο υποσυνείδητος νους σας μπορεί να δεχτεί τη δήλωση της αποστολή σας μόνο σαν ένα σύνολο εντολών όταν την διατυπώνετε σε ενεστώτα χρόνο στο παρόν, με θετικό τρόπο και προσωπικά. Ένα ιδανικό παράδειγμα είναι η δήλωση “Είμαι ένας εξαιρετικός πωλητής”. Μετά από κάθε τηλεφώνημα πωλήσεων, χρειάζεται να ξαναδιαβάσετε γρήγορα τη δήλωση της αποστολής σας και να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν η πρόσφατη συμπεριφορά σας ήταν περισσότερο σαν το άτομο που θέλετε να είστε ή λιγότερο; Σαν ένας κορυφαίος σε απόδοση πωλητής, πάντα συγκρίνετε τις δραστηριότητες πωλήσεών σας με ένα υψηλό πρότυπο και προσαρμόζετε τις δραστηριότητές σας προς τα πάνω. Να αγωνίζεστε συνεχώς για να γίνετε καλύτεροι. Κάθε μέρα με κάθε τρόπο, να δουλεύετε εσκεμμένα για να γίνετε περισσότερο σαν το άτομο που έχετε οραματιστεί.
Καθορίστε Τη Δήλωση της Αποστολής Σας Ο στόχος σας είναι, σε ένα χρόνο από σήμερα, όταν ένας από τους πελάτες σας μιλάει με έναν από τους υποψηφίους σας, και ο υποψήφιός σας ρωτάει τον πελάτη σας να σας περιγράψει με λεπτομέρειες σαν πωλητή, ο πελάτης σας θα απαγγείλει τη δήλωση της αποστολής σας εθελοντικά. Ο τρόπος που έχετε φερθεί στον πελάτη σας ήταν τόσο υποδειγματικός που ο πελάτης σας θα σας περιγράψει με τους πιο λαμπερούς όρους.
Συγκρίνετε Τον Εαυτό Σας Με Τον Εαυτό Σας Αφού αναπτύξετε τη δήλωση της αποστολής σας με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να τη διαβάζετε, να την αναθεωρείτε, να την επεξεργάζεστε και να την αναβαθμίζετε τακτικά. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ιδιότητες και να προσδιορίσετε πιο ξεκάθαρα τις ιδιότητες που έχετε ήδη γράψει. Να γίνει δηλαδή η προσωπική σας πίστη, η φιλοσοφία σας για τη ζωή, η δήλωση των πεποιθήσεών σας και ένας οδηγός για τη συμπεριφορά σας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με άλλους. Κάθε μέρα, μπορείτε να αξιολογείτε τις συμπεριφορές σας και να τις συγκρίνετε με το πρότυπο που έχετε ορίσει σ’ αυτή τη δήλωση.
Διαμορφώστε Τη Δική Σας Προσωπικότητα Με τον καιρό, ένα αξιοσημείωτο πράγμα θα συμβεί. Καθώς διαβάζετε και επανεξετάζετε την προσωπική δήλωση της αποστολής σας, θα βρεθείτε, σχεδόν ασυναίσθητα, να διαμορφώνετε τα λόγια σας και να προσαρμόζετε τις συμπεριφορές σας, έτσι ώστε να είστε όλο και περισσότερο σαν το ιδανικό άτομο που έχετε ορίσει. Οι άνθρωποι θα παρατηρήσουν την αλλαγή σας σχεδόν αμέσως. Με τον καιρό, θα διαπιστώσετε ότι πράγματι εσείς δημιουργείτε μέσα σας το είδος του χαρακτήρα και την προσωπικότητα που θαυμάζετε περισσότερο σε άλλους. Θα έχετε γίνει ο πλάστης και ο διαμορφωτής του προσωπικού σας πεπρωμένου.
Ασκήσεις Δράσης Πρώτον, φανταστείτε ότι ένας από τους πελάτες σας, πρόκειται να συναντηθεί με έναν από τους υποψηφίους σας. Τι θα θέλατε να λέει για εσάς; Πώς θα μπορούσατε να συμπεριφέρεστε με τον πελάτη σας για να σιγουρευτείτε ότι λέει αυτά τα πράγματα;
Δεύτερον, να μιλάτε στον εαυτό σας θετικά όλη την ώρα. Ταΐστε το μυαλό σας με θετικά μηνύματα που περιγράφουν τους στόχους σας και το άτομο που θέλετε να είστε.

Μοιραστείτε το άρθρο:

2
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Εlena
Guest

Πολύ καλή η ανάρτηση σου!
Η καλύτερη ‘συνταγή’ για την προσωπική ανάπτυξη!!!
Ευχαριστώ!
🙂

TheoCoach
Guest

@Elena Χαιρομαι που τη βρήκες χρήσιμη και ξέρω ότι ήδη έβαλες σε εφαρμογή τις ασκήσεις δράσης με επιτυχία.

Well done!