Πώς να Προσδιορίσετε Τους Στόχους Σας


Του Brian Tracy
Εδώ είναι επτά ερωτήσεις για να ρωτήσετε και να απαντήσετε ξανά και ξανά που θα σας βοηθήσουν να θέσετε στόχους. Προτείνω να πάρετε ένα τετράδιο και γράψτε τις απαντήσεις σας.
Ερώτηση Νούμερο Ένα: Ποιες είναι οι πέντε πιο σημαντικές αξίες στη ζωή σας; Η ερώτηση αυτή έχει σκοπό να σας βοηθήσει να διευκρινίσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, και κατ’ επέκταση, τι είναι λιγότερο σημαντικό ή ασήμαντο. Αφού έχετε εντοπίσει τις πέντε σημαντικότερες αξίες στη ζωή σας, οργανώστε τις κατά σειρά προτεραιότητας, από τη νούμερο ένα, την πιο σημαντική, μέχρι τη νούμερο πέντε.
Ερώτηση Νούμερο Δύο: Ποιοι είναι οι τρεις πιο σημαντικοί στόχοι στη ζωή σας, αυτή τη στιγμή; Αυτό ονομάζεται η μέθοδος της “γρήγορης λίστας”. Όταν έχετε μόνο τριάντα δευτερόλεπτα για να γράψετε τους τρεις πιο σημαντικούς στόχους σας, ο υποσυνείδητος νους σας, ταξινομεί τους στόχους σας γρήγορα και καταλήγει στους τρεις. Οι τρεις πιο σημαντικοί απλά θα πεταχτούν στο συνειδητό νου σας. Με μόνο τριάντα δευτερόλεπτα, θα είστε τόσο ακριβής, όσο αν είχατε και τριάντα λεπτά.
Ερώτηση Νούμερο Τρία: Τι θα κάνατε, πώς θα περνούσατε το χρόνο σας, αν μαθαίνατε σήμερα ότι είχατε μόνο έξι μήνες να ζήσετε; Αυτή είναι ακόμα μία ερώτηση αξιών για να σας βοηθήσει να διευκρινίσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς. Όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, ακόμη και αν είναι μόνο στη φαντασία σας, αποκτάτε γνώση του ποιος και τι σας ενδιαφέρει πραγματικά.
Ερώτηση Νούμερο Τέσσερα: Τι θα κάνατε εάν κερδίζατε ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, αφορολόγητα, στο λαχείο αύριο;
Πώς θα αλλάζατε τη ζωή σας; Τι θα αγοράζατε; Τι θα αρχίζατε να κάνετε ή θα σταματούσατε να κάνετε; Αυτή είναι πραγματικά μια ερώτηση για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θα κάνατε εάν είχατε όλο το χρόνο και τα χρήματα που χρειάζεστε και εάν δεν είχατε πραγματικά κανέναν απολύτως φόβο αποτυχίας.
Ερώτηση Νούμερο Πέντε: Τι θέλατε πάντα να κάνετε, αλλά φοβόσασταν να το επιχειρήσετε; Αυτή η ερώτηση σας βοηθά να δείτε πιο καθαρά που σας εμποδίζουν οι φόβοι σας από το να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε.
Ερώτηση Νούμερο Έξι: Τι απολαμβάνετε περισσότερο να κάνετε; Τι σας δίνει τη μεγαλύτερη αίσθηση αυτοσεβασμού και προσωπικής ικανοποίησης; Αυτή είναι μία άλλη ερώτηση αξιών που μπορεί να υποδείξει, που θα πρέπει να εξερευνήσετε για να βρείτε την επιθυμία της “καρδιάς σας”. Θα είστε πάντα πιο ευτυχισμένοι κάνοντας αυτό που αγαπάτε περισσότερο να κάνετε, και αυτό που αγαπάτε περισσότερο να κάνετε είναι πάντα η δραστηριότητα που σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί και γεμάτοι. Οι πιο πετυχημένοι άντρες και γυναίκες στην Αμερική κατά κανόνα κάνουν αυτό που πραγματικά απολαμβάνουν, τις περισσότερες φορές.
Ερώτηση Νούμερο Επτά: Ποιο ένα μεγάλο πράγμα θα τολμούσατε να ονειρευτείτε, αν ξέρατε πως δεν θα αποτυχαίνατε; Φανταστείτε ότι ένα τζίνι εμφανίζεται και σας προσφέρει μια ευχή. Το τζίνι εγγυάται ότι θα είστε απόλυτα επιτυχής σε οποιοδήποτε πράγμα επιχειρήσετε να κάνετε, μεγάλο ή μικρό, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Αν η επιτυχία ήταν απολύτως εγγυημένη σε κάτι που θα κάνατε, ποιον ένα συναρπαστικό στόχο θα θέτατε για τον εαυτό σας;
Άσκηση Δράσης Μελετήστε το τετράδιο που χρησιμοποιήσατε για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Το τετράδιο αυτό αντιπροσωπεύει τους μελλοντικούς σας στόχους. Να βλέπετε αυτά γράψατε κάθε μέρα και διαμορφώστε τη ζωή σας όπως την βλέπετε σ’αυτό το τετράδιο.

Μοιραστείτε το άρθρο:

1
Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Εlena
Guest

Πολύ καλό!
Ξεκαθαρίζεις τους στόχους σου και συνεχίζεις!!!…