Είστε Καλοδεχούμενοι

(δική μου ανάρτηση)
Αυτή η ανάρτηση είναι κυρίως για τους ‘ανενεργούς’ διανομείς. Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ, όπως και σε κάθε επιχείρηση, προϊόν ή υπηρεσία άλλωστε, υπάρχει ένα ποσοστό φθοράς.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Σας έχει τύχει ποτέ να γραφτείτε στο γυμναστήριο; Πολλοί έχουν γραφτεί κάποια στιγμή σε ένα γυμναστήριο. Πόσες φορές πήγατε; Σίγουρα ξεκινήσατε για να πάτε για καιρό γιατί θέλατε να αλλάξετε κάποια πράγματα στην εμφάνισή σας και στη υγεία σας. Αλλά πολλές φορές επιτρέπουμε στη ζωή να μας αποσπά την προσοχή από τους στόχους μας κι έτσι σταματάμε αυτό που αρχίζουμε. Κι εγώ το έχω κάνει. Πολλές φορές μάλιστα. Γράφτηκα στο γυμναστήριο, πήγα 1-2 βδομάδες και μετά σταμάτησα. Ή πήγα 2-3 μήνες και μετά σταμάτησα.
Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο Δικτυακό Μάρκετινγκ. Κάποιοι άνθρωποι ξεκινάνε συνεργασία με μία εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ γιατί θέλουν να αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή τους. Εμπνεύστηκαν από τον άνθρωπο που τους σύστησε την επιχείρηση ή από τα προϊόντα ή από το πλάνο μάρκετινγκ και πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν. Έδωσαν κάποια χρήματα, έκαναν μερικές επαφές (ή και καθόλου) και μετά από μερικούς μήνες, βδομάδες και ίσως ημέρες τα παράτησαν.
Καταλαβαίνω πως αισθάνεστε αν έχετε κάνει κάτι παρόμοιο. Όλοι μας το έχουμε περάσει. Απλά θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα μήνυμα, που νομίζω εκφράζει όλους τους σπόνσορες σε όλες τις εταιρίες που έχουν ανενεργούς διανομείς. Αν σκέφτεστε να ξαναξεκινήσετε αλλά διστάζετε ή νομίζετε ότι δε θα σας δεχτεί πίσω ο ανάδοχός σας, θα ήθελα να σας μεταφέρω το μήνυμα ότι ο ανάδοχός σας θα σας δεχτεί πίσω με χαρά. Αν σκέφτεστε ότι θα θέλατε να ασχοληθείτε ξανά με το δικτυακό μάρκετινγκ και την εταιρία σας – απλά κάντε το. Μη διστάζετε. Ξέρω, θα είναι λίγο άβολα στην αρχή. Θα νιώθετε λίγο μουδιασμένοι. Αλλά μετά από λίγο θα επανέλθετε σε κανονικούς ρυθμούς.
Σηκώστε το τηλέφωνο, ή γράψτε ένα email και επικοινωνήστε με τον ανάδοχό σας και πείτε του ότι θέλετε να ξανασχοληθείτε. Πείτε του να σας ενημερώσει για όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο διάστημα που λείπατε και να σας δείξει πώς θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε την αξία μίας επιχείρησης δικτυακού μάρκετινγκ και τα ‘παρατάμε’ λέγοντας “δε βαριέσαι” – άλλωστε δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Αυτό που λέω στους υποψήφιους συνεργάτες μου είναι ότι το καλό μ’αυτή τη δουλειά είναι ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Η μόνη δέσμευση που έχετε είναι προς τον εαυτό σας και προς τους στόχους σας.
Αν λοιπόν έχετε ακόμα κάποιους απραγματοποίητους στόχους και όνειρα και βλέπετε ότι αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή δε σας οδηγεί προς την επίτευξή τους, τότε επικοινωνήστε ξανά με τον παλιό σας ανάδοχο και ζητήστε του να σας βοηθήσει να βάλετε ένα πλάνο για να τους πετύχετε.
Και αν είστε ένας ανενεργός διανομέας και διαβάζετε αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι έχετε κάποιους στόχους και όνειρα και ότι σας ενδιαφέρει η επίτευξή τους. Πιστέψτε με, ο ανάδοχός σας θα χαρεί που του τηλεφωνήσατε.
Αν όμως νιώθετε ότι δε μπορείτε να δουλέψετε μαζί του – κανένα πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχουν εταιρίες ή ομάδες στην ίδια εταιρία που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς – και αναφέρομαι και στους δικούς μου ανενεργούς διανομείς. [φυσικά θα δεχτώ με χαρά όλους όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν]
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι
Θοδωρής

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of