Κάντε Ένα Βήμα Τη Φορά


(δική μου ανάρτηση)
Πολλές φορές η επιτυχία στο Δικτυακό Μάρκετινγκ μπορεί να φαίνεται βουνό. Ειδικά σε έναν καινούργιο διανομέα. Έχει να μάθει τόσα πολλά πράγματα που πραγματικά μπορεί να νιώσει ότι χρειάζεται να ανέβει ένα ολόκληρο βουνό.
Ορίστε μερικά από τα πράγματα που χρειάζεται να μάθει ένας νέος συνεργάτης: – Να μάθει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες – Να μάθει για το πλάνο μάρκετινγκ και ποιες είναι η καλύτερες επιλογές εκκίνησης – Πως να παραγγέλνει προϊόντα – Πως να κάνει πελάτες – Πως να φροντίζει τους πελάτες και να παίρνει συστάσεις – Πως να κάνει νέους συνεργάτες – Πως να εκπαιδεύει τους νέους συνεργάτες του – Πως να ξεχωρίζει τους ηγέτες και τι να τους διδάσκει
και πολλά άλλα.
Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι μία επιχείρηση. Και όπως σε όλες οι επιχειρήσεις υπάρχουν κάποια πράγματα με τα οποία χρειάζεται να εξοικειωθούμε και να μάθουμε καλά – ειδικά αν θέλουμε να γίνουμε καλοί σ’αυτό.
Αν όμως είστε νέος διανομέας και όλα αυτά σας φαίνονται βουνό τότε έχω να σας κάνω μία πρόταση.
Δε χρειάζεται να είστε 100% έτοιμοι για να ξεκινήσετε. Δε χρειάζεται να γνωρίζετε κάθε μικρή λεπτομέρεια για τα προϊόντα ή το πλάνο μάρκετινγκ για να ξεκινήσετε. Κάντε μικρά αποτελεσματικά βήματα για να προχωρήσετε προς την επίτευξη των στόχων σας. Μ’αυτό εννοώ, όταν αρχίσετε να μαθαίνετε τις βασικές αρχές και μεθόδους από τον ανάδοχό σας και την πρώτη εκπαίδευση, αμέσως ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αυτά που μάθατε. Για παράδειγμα αν μάθατε πως χρησιμοποιούνται τα προϊόντα – χρησιμοποιήστε τα. Αν μάθατε πως να κάνετε τη λίστα γνωριμιών σας – απλά κάντε τη λίστα σας. Αν μάθατε πως να μιλάτε αποτελεσματικά σε ανθρώπους – απλά μιλήστε τους. Όταν αρχίσετε να μιλάτε σε ανθρώπους απλά παρατηρήστε πως θα αρχίσουν να αντιδρούν με πιο θετικό τρόπο. Αν η συζήτηση δεν πάει όπως θα θέλατε, ή αν δεν είστε σίγουροι τι να πείτε μετά, τότε αφήστε το! Απλά κάντε ένα μικρό βήμα, παρατηρήστε τη συμπεριφορά των άλλων, παρατηρήστε τη δική σας συμπεριφορά, κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές και κάντε ένα ακόμα βήμα.
Το να κάνετε μικρά βήματα σαν αυτά, και να νιώθετε τα θετικά αποτελέσματα, θα σας ενθαρρύνει να κάνετε μεγαλύτερα βήματα. Καθώς το κάνετε αυτό θα βλέπετε και θα νιώθετε τα θετικά αποτελέσματα στην επιχείρησή σας με κάθε νέα δραστηριότητα – με κάθε νέο βήμα – και μέσω των νέων ικανοτήτων που θα αποκτάτε – θα νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Αυτά τα καινούργια θετικά συναισθήματα θα ταΐσουν το μυαλό σας με εμπειρίες κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη φορά να είστε ακόμα καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί.
Αν λοιπόν η επιτυχία σάς φαίνεται βουνό, μάθετε ένα πράγμα και εφαρμόστε το. Παρατηρήστε την αντίδραση των ανθρώπων, παρατηρήστε τη δική σας συμπεριφορά και τα συναισθήματά σας, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές και ξανακάντε το. Μετά μάθετε μία νέα δεξιότητα και κάντε τα ίδια βήματα.
Κάνοντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά, θα αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνετε ένας επαγγελματίας στο Δικτυακό Μάρκετινγκ και τότε, όταν θα έχετε ανέβει στην κορυφή του βουνού, θα δείτε την επόμενη κορυφή μπροστά σας. Τι θα κάνετε τότε; Το ίδιο ακριβώς.
Καλή Επιτυχία – ένα βήμα κάθε φορά.
Θοδωρής

—————————— Αν θέλετε να μάθετε τα σωστά βήματα που κάνουν οι πετυχημένοι δικτυωτές, τότε χρειάζεται να ρίξετε μια ματιά στο βιβλίο “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ” για να μάθετε πως να γίνετε Ακαταμάχητοι Δικτυωτές—————————–
photo by: theloacenter.com

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of