Είναι το M.L.M Σαν τα Chain Letters;

Σε ένα αμόρφωτο/ανενημέρωτο άτομο το MLM μπορεί να φαίνεται σαν ένα chain letter. Σε ένα chain letter, ένα άτομο στέλνει μια επιστολή/email και κερδίζει χρήματα από κάθε άτομο που μπαίνει αργότερα – αλλά η αλήθεια είναι ότι το MLM είναι πολύ διαφορετικό από ένα chain letter.

Πρώτα, επιτρέψτε μου να ορίσω τι είναι ένα chain letter. Είναι ένα παράνομο σύστημα με το οποίο ο παραλήπτης λαμβάνει ένα γράμμα/email το οποίο προσπαθεί να ωθήσει τον παραλήπτη να κάνει μερικά αντίγραφα του γράμματος/email και να τα προωθήσει σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Για να συμμετάσχετε στο chain letter, η επιστολή/email προτείνει να στείλετε χρήματα στον αποστολέα της επιστολής.
Αυτό που το κάνει παράνομο είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικό προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεται στους αποδέκτες της επιστολής.
Τώρα, φυσικά το chain letter είναι διαφορετικό από το MLM ή Δικτυακό Μάρκετινγκ διότι σε μία νόμιμη εταιρία MLM, υπάρχει ένα πραγματικό προϊόν που κάνει τη ζωή κάποιου καλύτερη. Σε ένα chain letter, δεν υπάρχει πραγματικό προϊόν.
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά από δύο οπτικές γωνίες:
1) Νομική Από νομικής άποψης, ένα chain letter είναι παράνομο, διότι δεν προσφέρει πραγματικό προϊόν. Το γεγονός ότι τα chain letters έχουν συχνά ισχυρισμούς εισοδήματος βρίσκεται επίσης σε πρόσφατη περίπτωση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά ενός αποστολέα chain letter. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες βιομηχανίες (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
2) Ηθική Από ηθικής άποψης, ένα chain letter είναι ανήθικο γιατί είναι παραπλανητικό και δεν υπάρχει “προϊόν” που κάνει τη ζωή κάποιου καλύτερη.
Σε μια πρόσφατη περίπτωση chain letter που ήρθε ενώπιον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου το FTC δήλωσε, “Είναι ο ισχυρισμός ότι το σύστημα είναι ένα παράνομο chain letter· ότι οι ισχυρισμοί εισοδήματος ήταν ψευδείς· και ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες δε θα κατάφερναν να κερδίσουν χρήματα.”
Ενδιαφέρον … και αντιφατικό.
Εδώ είναι κάτι που βρίσκω πολύ αντιφατικό στη δήλωση του FTC! Η παρακάτω εικόνα είναι από μια ιστοσελίδα ΚΡΑΤΙΚΟΥ λαχείου που είναι “νόμιμο”. Το κείμενο που υπάρχει στην εικόνα λέει: «Οι παίκτες έχουν 4 πιθανότητες την εβδομάδα για να γίνουν εκατομμυριούχοι!”


Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ θα το ονόμαζα αυτό “ισχυρισμούς εισοδήματος”! Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους σε μια λαχειοφόρο αγορά “δεν καταφέρνουν να κερδίσουν χρήματα.” Επομένως γιατί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου το επιτρέπει αυτό;
Επιπλέον, δυσκολεύομαι να καταλάβω που βρίσκεται το “πραγματικό” προϊόν στα λαχεία ή στα τυχερά παιχνίδια.
Αυτό που θεωρώ πιο συναρπαστικό είναι αυτές οι δύο δηλώσεις από την ιστοσελίδα του FTC σχετικά με τα “ξένα” λαχεία:
1. “Εάν παίζετε ένα ‘ξένο’ λαχείο – παραβιάζετε τον ομοσπονδιακό νόμο.” Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει τα χρήματα για τον εαυτό της – αν δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα, τότε τα λαχεία είναι “παράνομα”.
2. “Δεν υπάρχουν μυστικά συστήματα για να κερδίσετε σε ξένα λαχεία. Οι πιθανότητές σας να κερδίσετε περισσότερα από το κόστος των λαχείων σας είναι μηδενικές.” Μπορείτε να πιστέψε αυτή τη δήλωση;! Λες και οι ‘πιθανότητες’ είναι καλύτερες στα λαχεία των ΗΠΑ!
Η ουσία είναι ότι το MLM δεν είναι καθόλου σαν ένα chain letter και σπάνια τα chain letters χρησιμοποιούν το MLM για να αναπτύξουν τις απάτες τους. Μόνο σε έναν αμόρφωτο/ανενημέρωτο φαίνεται το MLM να είναι σαν ένα chain letter. Τα chain letters είναι παράνομα και ανήθικα, επειδή παρακινούν τους παραλήπτες να στείλουν χρήματα χωρίς κάποια εγγύηση ότι θα πάρουν κάτι πίσω, ούτε καν ένα προϊόν που θα κάνει τη ζωή τους καλύτερη.
Τώρα, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Όσον αφορά τον ισχυρισμό κερδών, το FTC δεν θέλει ανθρώπους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες να δείχνουν τις επιταγές από μπόνους τους ή να κάνουν δηλώσεις σχετικά με τα χρήματα που μπορεί να κερδίσει κάποιος στο MLM γιατί αυτό είναι κάτι που ονομάζουν «δελεάζουν κάποιον να μπει στην επιχείρηση με χρήματα.”
Χμμ, αυτό είναι παράξενο … Αναρωτιέμαι γιατί το τι ονομάζουν έτσι;Είναι παράνομο να δείχνετε την επιταγή μπόνους σας από το MLM … που έχει σχεδόν το μέγεθος της παλάμης σας … αλλά δεν είναι παράνομο στα λαχεία να δείχνουν μία επιταγή ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;!!
Όλα καταλήγουν σ’αυτό … η επιχείρησή σας MLM είναι μια νόμιμη επιχείρηση. Πουλάτε πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες που οι άνθρωποι χρειάζονται και επιθυμούν. Βοηθάτε και άλλους ανθρώπους να πουλάνε αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε από την παραπάνω σύγκριση ότι τα chain letters δεν είναι μια νόμιμη επιχείρηση.
Στη βιομηχανία του MLM πρέπει να ξεπεράσουμε λανθασμένες αντιλήψεις του κόσμου για τον ίδιο τον κλάδο, αλλά η πραγματική αλήθεια είναι αυτή: Δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνετε αν είναι εκπαιδευμένοι/ενημερωμένοι για το τι είναι το MLM και τι δεν είναι.
Ο σκοπός μου με αυτό το blog είναι να σας εκπαιδεύσω έτσι ώστε να μπορείτε να απαντήσετε αποτελεσματικά σε κάθε αντίρρηση/ερώτηση σχετικά με το MLM που μπορεί να σας τύχει. Σκεφθείτε πώς θα νιώθετε όταν έχετε πλήρη κατανόηση του MLM και πώς συγκρίνεται με διάφορες “απάτες και συστήματα” με τις οποίες το μπερδεύουν κάποιοι.
Με σεβασμό και θαυμασμό,
Tim Saleshttp://www.firstclassmlmtools.com/

Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of