Στρατολογήστε έναν Επαγγελματία Μεσίτη

Προσφερθείτε να βγάλετε για γεύμα/καφέ έναν δραστήριο κτηματομεσίτη που γνωρίζετε, με αυτά τα τρία βήματα.

1. Η πρόταση των 7 δευτερολέπτων:
Η ατάκα σας στη Μαρία (που μπορεί να είναι και η ίδια κτηματομεσίτης, δεν έχει σημασία):
“Μαρία, ψάχνω μερικές συμβουλές για μια επιχείρηση που θέλω να συστήσω σε μεσίτες εδώ στην περιοχή μας. Θέλω να κεράσω κάποιον ένα καφέ και να συζητήσω μαζί του μερικές ιδέες. Ξέρεις κάποιον που θα μπορούσα να μιλήσω;”
Γιατί κτηματομεσίτες;

“Επειδή τους αρέσει να πουλάνε. Θέλω να μιλήσω με ανθρώπους που τους αρέσει να πουλάνε.”
2. ΜΗΝ ‘την πέσετε’ στον μεσίτη που βγάλατε για γεύμα/καφέ. Μην τον θεωρήσετε καν σαν υποψήφιο. Δείτε τον ως έναν σύμβουλος ο οποίος θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς να προσεγγίσετε τους μεσίτες στην περιοχή σας.
3. Κατά τη διάρκεια του γεύματος/καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μικρό σενάριο … θυμηθείτε είναι σχεδιασμένο για να αποσπάσει ενδιαφέρον, όχι για να αποκαλύψει τα πάντα στο ‘πρώτο ραντεβού’. Λίγο μυστήριο βοηθά στην πρόκληση περιέργειας.
“Λοιπόν, άκου τι θα ήθελα να ξέρω. Εκπροσωπώ μια πολυεθνική εταιρεία η οποία επεκτείνεται στην περιοχή, και ψάχνω ένα ξεχωριστό άτομο για να με βοηθήσει στην ανεύρεση και στην εκπαίδευση μιας ομάδας πωλητών. Κάποιον με εμπειρία στο μάρκετινγκ και ο οποίος έχει ή είχε δουλέψει για τον εαυτό του. Ξέρεις κανένα μεσίτη που θα μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό;”
Προσέξτε “ένα ξεχωριστό άτομο.” Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε ένα ξεχωριστό άτομο. Πρέπει να θέλετε ένα ξεχωριστό άτομο που του αρέσει να πουλάει;
Να περιμένετε ερωτήσεις όπως, π.χ. «Τι εμπορεύεστε;” το οποίο μπορείτε να απαντήσετε χρησιμοποιώντας σενάριο του πρώτου ραντεβού σας … (αν δεν το γνωρίζετε ρωτήστε με να σας εξηγήσω)
Ο σκοπός αυτής της εμπειρίας είναι να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για ερωτήσεις που είναι πιθανό να σας κάνουν κτηματομεσίτες, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με κάποιον.
Εδώ είναι ένα δημοφιλές αρχείο ήχου, πώς να στρατολογήσετε έναν επαγγελματία μεσίτη (στα Αγγλικά),
PS. Αν η πρώτη αντίδρασή σας είναι, “Ω δεν ξέρω κανένα κτηματομεσίτη ή κάποιον εδώ γύρω που γνωρίζει έναν,” τότε μην ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο. Ο εγκέφαλός σας σας κάνει σινιάλο ότι δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, οπότε κάντε κάτι άλλο.
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of