Η Πρόκληση της Επιτυχίας

του Jim Rohn
Είναι μια πρόκληση το να πετύχουμε. Αν δεν ήταν, είμαι σίγουρος ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν πετυχημένοι, αλλά για κάθε άτομο που απολαμβάνει τους καρπούς από το δέντρο της επιτυχίας, πολλοί περισσότεροι εξετάζουν τις ρίζες … Προσπαθούν να καταλάβουν πως λειτουργεί. Είναι μπερδεμένοι και σαστισμένοι από αυτό που φαίνεται να είναι κάποιο παράξενο, περίπλοκο, και απατηλό μυστικό που θα πρέπει να βρουν, αν ποτέ πρόκειται να απολαύσουν την επιτυχία.
Κι όμως, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους παλεύοντας να κερδίσουν τα προς το ζην, κάποιοι λιγότεροι άνθρωποι φαίνεται να έχουν τα πάντα στο δρόμο τους. Και όχι μόνο κερδίζουν τα προς το ζην, η μικρότερη αυτή ομάδα ασχολείται δραστήρια στο να σχεδιάσει και να απολαύσει μια περιουσία. Όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά γι’αυτούς. Ενώ η πολύ μεγαλύτερη ομάδα παρατηρεί με δέος το πως η ζωή μπορεί να είναι τόσο πολύπλοκη και άδικη.
“Είμαι καλός άνθρωπος,” λέει για τον εαυτό του. “Πώς και αυτός ο άλλος τύπος είναι ευτυχισμένος και ευήμερος, και εγώ πάντα παλεύω;” Αναρωτιέται, “Είμαι ένας καλός σύζυγος, καλός πατέρας, και καλός εργάτης. Γιατί τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί καλά για μένα; Η ζωή απλά δεν είναι δίκαιη. Είμαι πιο έξυπνος και πρόθυμος να εργαστώ σκληρότερα από κάποια από τα άλλα άτομα που απλά φαίνεται να έχουν τα πάντα όπως θέλουν», λέει καθώς ξαπλώνει στον καναπέ για να περάσει άλλο ένα βράδυ μπροστά στην τηλεόραση.
Αλλά βλέπετε, θα πρέπει να είμαστε κάτι περισσότερα από ένας καλός άνθρωπος και ένας καλός εργάτης. Θα πρέπει να γίνετε καλοί στον προγραμματισμό και καλοί ονειροπόλοι. Θα πρέπει να δείτε το μέλλον ολοκληρωμένο εκ των πρότερων. Θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και να ανεχτείτε τις αποτυχίες και τις απογοητεύσεις. Θα πρέπει να μάθετε να απολαμβάνετε τη διαδικασία των πειθαρχιών και θα πρέπει να βάζετε τον εαυτό σας στη διαδικασία να κάνει αυτό που είναι άβολο μέχρι να γίνει άνετο. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να επιτεθείτε στις προκλήσεις, αν θέλετε την επιτυχία, γιατί οι προκλήσεις είναι μέρος της επιτυχίας.
Τώρα, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν πολλές δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνετε, αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η διαδικασία του να πάτε από το μέσο όρο στα πλούτη δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολη. Η σκέψη αυτής της διαδικασίας είναι το δύσκολο μέρος. Η προσμονή όλων αυτών των προσπαθειών και των αλλαγών και των πειθαρχιών είναι πολύ χειρότερη στο μυαλό από ό,τι στην πραγματικότητα. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι οι προκλήσεις που θα συναντήσετε στο δρόμο προς την επιτυχία είναι πολύ λιγότερο δύσκολες από τους αγώνες και τις απογοητεύσεις που έρχονται από το να ανήκει κάποιος στο μέσο όρο. Το να αντιμετωπίζετε και να ξεπερνάτε τις προκλήσεις είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Τροφοδοτήσει την ψυχή και το μυαλό. Σας κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι ήσασταν πριν. Δυναμώνει τους νοητικούς μυς και σας επιτρέπει να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη πρόκληση.
Έχω πει πολλές φορές ότι για να έχουμε περισσότερα, θα πρέπει πρώτα να γίνουμε περισσότερα, και για να γίνουμε περισσότερα, πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του να δουλεύουμε πιο σκληρά με τον εαυτό μας από ότι κάνουμε για οτιδήποτε άλλο. Όμως, εκτός τη συγκέντρωση νέων γνώσεων, νέων δεξιοτήτων και νέων εμπειριών, είναι επίσης σημαντικό να ανακαλύψουμε νέες συγκινήσεις και νέα συναισθήματα. Είναι το πώς αισθανόμαστε για αυτά που γνωρίζουμε που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στο πως καταλήγει τελικά η ζωή μας. Το πώς νιώθουμε για τις ευκαιρίες που έχουμε και τις επιλογές που έχουμε καθορίζει την ένταση των προσπαθειών μας. Είτε θα προσπαθήσουμε ή δε θα προσπαθήσουμε … Είτε θα κάνουμε κάτι ή δε θα το κάνουμε … Θα πιστέψουμε ή δε θα πιστέψουμε….
Θα ήθελα να ανακαλύψετε κάποια δυνατά συναισθήματα για τη ζωή σας και για το τι θέλετε να κάνετε μ’ αυτή τη ζωή. Έχετε πιθανών ένα μεγάλο μέρος της γνώσης και αρκετή από την εμπειρία και ίσως περισσότερες από τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχετε. Αυτό που μπορεί να σας λείπει είναι τα ισχυρά συναισθήματα για αυτό που θέλετε και για αυτό που θέλετε να κάνετε. Μπορεί να είστε ένας από εκείνους που είναι τόσο πολύ ‘μέσα’ στη διαδικασία του βιοπορισμού που έχετε ξεχάσει τις επιλογές και τις ευκαιρίες που έχετε για να χαράξετε τη δική σας ζωή.
Αφήστε τα έντονα συναισθήματα να σας βοηθήσουν να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στη ζωή σας και στο που πηγαίνετε. Άλλωστε, έχετε μόνο μία ζωή σε αυτόν τον πλανήτη… Γιατί λοιπόν να μην την κάνετε μια περιπέτεια επιτευγμάτων; Γιατί να μην ανακαλύψετε όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε και όλα αυτά που μπορείτε να έχετε; Γιατί να μην ανακαλύψετε πόσους ανθρώπους μπορείτε να βοηθήσετε και στη διαδικασία αυτή, πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει εσάς;
Στην επιτυχία σας,
Jim Rohn
Μετάφραση
Θεόδωρος Αραμπατζής
Ιανουάριος 2010
Μοιραστείτε το άρθρο:

Leave a Reply

Γράψτε το σχόλιό σας

  Subscribe  
Notify of